Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na dovolenou si přibalte cestovní pojištění

17. 05. 2015 | Praktické rady
Letní dovolená se pomalu blíží a řada z nás se ji chystá strávit v zahraničí. Ať už cestujete pravidelně po celý rok, nebo vyrážíte s rodinou jen na letní dovolenou, neměli byste cestovní pojištění podcenit. Bez něj by se vám mohlo volno v zahraničí výrazně prodražit.

Jak prožít klidnou dovolenou?

Především platí, že je důležitá prevence a opatrnost, abychom zdravotním komplikacím předešli a prožili svoji vysněnou dovolenou v klidu. Nejčastějšími událostmi, které však dovolenou mohou pokazit, jsou úrazy při vodních radovánkách či nehody chodců s automobily nebo skútry. Dalšími jsou úpaly a úžehy, zažívací obtíže, záněty horních a dolních cest dýchacích nebo pohmožděniny a zlomeniny. Pro turistu může být nepříjemné i obyčejné šlápnutí na mořského ježka nebo kožní problémy, kdy je nucen vyhledat lékařskou pomoc.

Na dovolenou si přibalte cestovní pojištěníKdyž nemáte cestovní pojištění…

Jelikož ve většině evropských zemí není zdravotní péče bezplatná, můžete se bez pojištění dostat do finančních problémů. Také veškerou komunikaci se zařízením, které vás ošetřuje, si budete muset vyřešit sami a samozřejmě v místním jazyce.

Finanční náklady jsou v takovém případě obrovské. Mezi nejdražší lokality na léčení a zdravotní ošetření přitom patří Turecko, Tunis, USA nebo Švýcarsko – tedy i destinace hojně navštěvované Čechy. Mezi nemilé události patří i ztráta či poškození zavazadla.


Jak sjednat cestovní pojištění?

Částka za cestovní pojištění není nijak závratná, již za pár korun budete mít na svých cestách jistotu pro případ, že se cokoliv přihodí. Ať už se vydáte k moři, na romantický víkend nebo jen za nákupy vyplatí se vyjet již pojištěn.

Většina nabízených pojištění již dnes zahrnuje i pojištění rizikových sportů, kam patří např. i cyklistika, kterou bychom možná na první pohled nepovažovali za jednoznačně rizikovou. Plány vaší dovolené je proto dobré zkonzultovat již v pojišťovně, abyste se vyhnuli nepříjemným situacím a svoji dovolenou si mohli užít.

Zdroj: Equa bank


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Přesně, bez pojištění ani náhodou!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles