Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na křečové žíly s miniaturní mikrovlnkou

19. 10. 2007 | Péče o tělo
Křečovými žílami trpí po třicátém roce života každá druhá žena a také každý čtvrtý muž. My, jako Slované, jsme překvapivě na křečové žíly více hákliví, než například Asiaté či Černoši, kteří křečovými žílami trpí jen výjimečně. A k tomu je nutno připočítat, že křečové žíly jsou u nás dědičné, u některých rodů dokonce stoprocentně.

Křečové žíly – varixy - nevypadají příliš esteticky a proto se značná část těch, kteří jimi trpí, obrací na cévní chirurgy. Ti doposud v naprosté většině volili pro odstranění varixů laser. Tento chirurgický zákrok ale vyřadil pacienty po operaci křečových žil na několik dnů z běžného života. O nehezkých modřinách na nohách ani nemluvě.

Na křečové žíly s miniaturní mikrovlnkou Teď ale i do kotliny uprostřed Evropy dorazila metoda miniinvazivní operace křečových žil radiofrekvenční technikou nové generace, která se už rovný tucet let praktikuje ve Spojených státech. Jako první odborník ze starého kontinentu ji v dubnu letošního roku aplikoval anglický žilní chirurg doktor Whiteley. Kromě něho je zatím druhým Evropanem, kterému bylo umožněno naučit se tuto techniku, MUDr. Jaroslav Kliment z Lékařského domu Praha 7 a z chirurgického oddělení Oblastní nemocnice Příbram.

„Radiofrekvenční technikou lékař při zákroku uzavře všechny křečové žíly pomocí radiofrekvenčního vlnění bez vlastního odstranění žilních kmenů,“ říká o metodě doktor Jaroslav Kliment. „Pro představu, tyto vlny jsou - zjednodušeně řečeno - podobného původu jako vlny v mikrovlnné troubě.“

Na křečové žíly s miniaturní mikrovlnkou Základem metody je zavedení katetru z vpichu u kotníku nebo pod kolenem do povrchních žilních kmenů až do třísla. Celý zákrok je tak hotov za pouhých 5 až 7 minut. Přitom nevznikají žádné modřiny, protože oproti klasické operační technice se kmen pouze uzavře, neodstraňuje se.

Tato operace je vysoce šetrná z hlediska kosmetiky a je prováděna prakticky jen z vpichů do žil. Proto zpravidla nejsou vidět žádné rány. A co je oproti tradičním metodám pro pacienta rozhodující? Může jít druhý den do práce! Přitom nosí jen jeden týden elastickou kompresi nebo elastickou punčochu, kterou musí při klasické metodě nosit alespoň měsíc. Kosmetický výsledek je nesrovnatelně lepší než u klasické operace. A aby toho nebylo málo z výhod, návratnost varixů po této operaci je kolem tří procent oproti klasické metodě, kde je návratnost až desetiprocentní.

MUDR. Svatopluk Svoboda

Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
clanek....kdopak dnes krecove zily nema?
Obrázek uživatelky
profil
Trpím vším možným i nemožným, ale ňaštěstí křečové žíly nemám, ovšem někteří rodinní přísušníci bohužel ano.
Obrázek uživatelky
profil
Mám štěstí, že alespoň touto nemocí netrpím.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles