Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na nespavost doporučují odborníci kozlík lékařský

27. 09. 2015 | Péče o tělo
Ne nadarmo se říká „raději se na to vyspíme“ nebo „ráno moudřejší večera“. Díky spánku opouštíme své každodenní starosti, naše tělo a naše mysl se uvolní a naberou nové síly do dalšího dne. Odborníci varují před neuvážlivým používáním hypnotik, radí naopak vyzkoušet přírodní cestu s bylinkou kozlíkem lékařským.

Než zamíříte k lékaři pro hypnotika, zkuste kozlík lékařský. Už jeho název napovídá, že je lidskému zdraví prospěšný. Díky obsahu tzv. valepotriátů působí příznivě proti nespavosti – zkracuje dobu usínání a zlepšuje kvalitu spánku. Také zklidňuje srdce a tím  snižuje krevní tlak. A to všechno bez nepříjemných vedlejších účinků. Kromě toho působí také proti depresi a křečím.
 
Aby měl náš mozek i všechny další orgány čas na obnovu, musí být spánek dostatečně dlouhý a hlavně dostatečně hluboký. Bez kvalitního spánku si neodpočine ani centrální mozková soustava, Na nespavost doporučují odborníci kozlík lékařskýcož pocítíme následující den, kdy se budeme cítit unavení, naše pozornost nebude tak ostražitá a myšlení se zhorší.

Spánkem strávíme přibližně třetinu života, bez něj by člověk dlouho nepřežil. Hluboký spánek pomáhá regenerovat celé tělo, a to zejména v době stresu, nemoci či jiného oslabení organismu. Ne vždy ale v takovém stavu dokážeme usnout. Často se budíme, potíme či převalujeme.

Dlouhodobě nekvalitní spánek pak vede ke změnám podobným stárnutí. Buňky a tkáně se dostatečně neregenerují, přichází chronická únava, problémy s koncentrací, podrážděnost, neklid a mnoho dalších zdánlivě neškodných potíží, které ovšem můžou vést až k útoku imunitního systému na vlastní organismus.

V dnešní hektické době přestáváme vnímat signály svého těla. Přitom kvalitní spánek je společně se zdravou stravou a pohybem základním pilířem našeho zdraví.

Autorka: Jana Ranušová
Zdroj, foto: KNEIPP


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Kozlík lékařský je ovšem droga na kterou si tělo zvykne.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles