Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na nože! Hledá se mistr chutí!

5. 10. 2010 | Televizní tipy

Roláda z „nejlepšího kuřete na světě“ přinesla imunitu Petrovi. Upekl dokonalý produkt. Majitel kouzelné zástěry se na koktejlové party pro vybrané hosty zachoval jako rytíř – dobrovolně posílil slabší družstvo. Což se ale nedalo říct o Šivym, který vypadl.

Očekával to a vlastně se mu trochu ulevilo. Zbylí kuchaři si ještě nestačili ani odfrknout po náročné party a už jim šéf zadal další úkol: „Skvělého kuchaře poznáte podle jeho chuťových schopností. Proto si v dnešním testu vyzkoušíme vaše chuťové buňky. Ti, co obstojí nejlépe, dostanou šanci získat imunitu.“ V této disciplíně si nejvíc věří mlsný gurmán Mirek. „Ruce blbý, ale pusa dobrá? Uvidíme, “ zchladil šéf samozvaného favorita. Jako geniální ochutnávač se však projeví někdo úplně jiný. Co rozhodne, kdo vypadne jako další? Žádná vysoká gastronomie, jede se za dětmi na tábor! Čí jídlo jim zachutná víc? Zabere jahodový shake, nebo okurkový salát? Své k obědu pro táborníky samozřejmě řekne i porota. Jak dopadne vaření v polních podmínkách, uvidíte v úterý 5. října ve 21.20 na Primě.


Po imunitě zatoužil i Jarda, který si ale myslí, že ji zatím nedostal jen proto, že tak velkou zástěru imunity, jakou potřebuje, prostě nemají. Asi tušil, že ho čekají další nelehké úkoly.
K ochutnávce jsou již ve studiu připravena sousta nezralého avokáda, plátky vepřové a parmské šunky, mozzarella buffalo, paprika, opečený tuňák, švestky, černé olivy, žlutý meloun, jehněčí svíčková. Každý soutěžící by měl se zavázanýma očima rozpoznat deset pochutin. Jak s úžasem zjistili i ti největší profíci, pod škraboškou ale všechno chutná jinak. Lukáš se projeví jako skrytý talent.

Zatím neví, proč mu ostatní tleskají, považuje svůj citlivý jazyk za normální. Iveta zase umí jíst nejrychleji ze všech. Alespoň to tvrdí šéf, který kuchaře krmí lžičkou. A Míra? Pýcha předchází pád. Zdeněk Pohlreich mu vyhrožuje, že bude až do konce soutěže mýt nádobí. „Dědek nás rozesmál,“ netají se mladší soupeři. Vyhráno ale zatím nemá ani suverénní Lukáš. Pětice nejcitlivějších jazýčků ještě ochutná zajíce načerno a musí určit všechny ingredience, které jídlo obsahuje. Vyjmenovat sůl, pepř, zajíce, to jde samo. Na jakém omastku se ale dělal zeleninový základ, jaká zelenina je v omáčce rozmixovaná a čím je sos zahuštěný, to už jde jen s kuchařskou intuicí nebo dokonalou znalostí receptu. Imunitu získá ten, kdo dojde nejdál. Vyřazuje se za každou špatnou odpověď. „Když člověk jídlo nevidí, chuť vás zklame. Hromada lidí asi vaří z úplně jiných surovin, než jaký tady pozná. S čistýma chutěma si pak neví rady,“ vysvětluje si to šéf.



Robert to vidí jinak: „To jehněčí leželo někde mezi krávama, chutnalo jako hovězí.“ Kdo si nakonec oblékne zástěru imunity? Kdo si užije letní den na dětském táboře bez obav?

 

Jahodový shake, nebo okurkový salát s liliputem?


Další den vyžaduje přípravu. Družstva se musejí rozhodnout, co zítra uvaří dětem na táboře.

Jamie děti miluje, Iveta na táboře vařila už jako dítě, Jarda má sedmiletého kluka, a tak má hned jasno, čím se „těm spratkům“ zavděčit. O výsledku totiž rozhodne omladina, teprve pak porota. Modří se chystají na řízek s kaší, červení na kuřecí roládu – taky s kaší. „Uděláme těm parchantům nějaký kuře? Cibuli nedlabou, luxusní kaše bude lepší.“ Kuchař míní a šéf mění. Doplňující instrukce přináší další podmínky. „Jelikož kuchařská práce je plná změn, existují tři omezení. Nebude to smažený, sladký a nebude v tom kečup! Ať ty děti dostanou – proboha! – něco normálního,“ upřesňuje šéf před nákupem v supermarketu. Nesmí se přesáhnout suma 2500 korun. Pozorovatelé se mohou těšit na dost zábavy, protože hodnotit se bude i prezentace pokrmu. „Nemůžeš na ně kašlat, oni se pak vy…ou na nás,“ zvažují strategii družstva. Polní podmínky nabídnou překvapivě dobře vybavenou jídelnu, kde se modrý tým nakonec rozhodne pro kuřecí prsa se sýrem a šunkou, když už je obalovaný řízek tabu. Jirka chtěl k „červené“ roládě podávat čerstvý špenát, nevešli by se ale do finančního limitu. Robert tedy prosadí brokolici a rajče. Podle Jiřího to ale děti neocení. Brokolice nepatří zrovna do top ten dětského jídelníčku. Jako bonus udělají modří okurkový salát a červení shake z čerstvých jahod. Salát bude vydávat Petr, který ze sebe umí udělat liliputa.

A porce roznosí hodný medvěd, do jehož podoby se vycpe obr Jarda. Zdeněk Pohlreich nad kuřecím plátkem se sýrem a šunkou ohrnuje nos. Nepředpokládal, že bude v této soutěži hodnotit „kuřecí plátek paní rychtářky“. Nebo je to rovnou „překvapení šéfkuchaře“? Červení mají problém s komunikací. Jirka je zvyklý velet a pro ostatní je sólista. Prezentaci oběda modrých si vzala na starost Iveta, nabídku červených přednese Lukáš. Děti si mohou dát, co chtějí, hlavně si ale musí zapamatovat, co jedly. Užít si hezkého dne v přírodě a dát si oběd přijíždí i zbytek poroty. Zdeněk Pohlreich, Eva Filipová a Roman Vaněk však tentokrát
o výsledku nerozhodnou. Děti samy demokraticky určí, čí oběd jim chutnal víc. Kdo vyhraje?

A hlavně – kdo půjde z kola ven? Kuchař z družstva, které u dětí propadne. A ukážou na něho sami kolegové. Bude to prostě opět na nože!

 

Zdroj: Prima

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !