Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty
Chytrá Žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.09. 2017
Dnes má svátek Berta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Na nože! - Jarda se žení

9. 11. 2010 | Televizní tipy

Za velkých emocí odešel David a Ivetu při grilování zachránila kouzelná zástěra, jinak by to byl jasný vyhazov. Její pstruzi se utopili i s talířem ve Vltavě. Další kolo začíná šéfovou ranní přepadovkou. Přijel na kontrolu, nebo na snídani? To sotva, v hrnci objevil prasklé párky a přešla ho chuť. „I bordel má mít určitej řád,“ tvrdí Zdeněk Pohlreich a zadává další úkol.

Pojede se nakupovat do supermarketu. „Jste privátní kuchaři a uvaříte luxusní večeři pro dvě osoby. Máte patnáct minut na výběr surovin
a při nákupu přemýšlejte o tom, že máte jen třicet pět minut na vaření. Rozpočet je tisíc korun na každého,“ říká šéf a rozdává pět tisícikorun. „Utraťte to a ať je to nóbl!“ dodává.

Další den bude svatba! A soutěžící čeká překvapení. Co se ukrývá v krabici na pracovním stole? Maso, z něhož se bude vařit úžasné jídlo. Na Ivetu se vyplazuje uzený hovězí jazyk, na Petra čeká telecí ledvina, Robert získal delikátní langustinu
a Lukáš králíka. Nesoutěží jen ženich Jarda. Vypadnou dva kuchaři, kterým se jídlo povede nejméně. Je to kruté, ale v úterý 9. listopadu ve 21.20 to bude na Primě opět Na nože!

 

Večeře pro dobrého klienta

Imunitní zástěra nabývá na důležitosti, o tom vědí mnozí své. V supermarketu všichni běhají, jako když do nich střelí. Horší je, že zamýšlené potraviny nejsou vždycky k sehnání. Petr zatoužil měsíc po konci sezony po chřestu, který nebyl na skladě, a musí změnit plány. Iveta hledá chlazené ryby, pošlou ji ale k mraženým. O ryby je velký zájem, protože je to ideální surovina na půlhodinovou přípravu. Mají ale jenom pangasia, pstruha, tolstolobika a ani rejstřík nabízeného masa není závratný. Prodavačky nedokážou poradit tak rychle, jak by naši soutěžící v prostoru, kde se neorientují, potřebovali. Předseda poroty ví, že nakoupit zboží v supermarketu a uvařit z toho večeři není pro kuchaře úplně jednoduchá věc. „Přece jen tak nevaříte úplně běžně, v restauraci máte jiné zdroje, udělat večeři v půlhodině pro dobrého klienta je pěkný stres,“ uvědomuje si Zdeněk Pohlreich. Ve studiu to vypadá, že je Iveta už hotová. Nebo jen čeká na brambory? „Takhle to dělají amatéři, jsou hotoví už na začátku,“ rýpne si do ní Jarda, který dělá salát s krevetami. „Kdyby sis objednal domů kuchaře, čekal bys, že ti udělá salát?“ ptá se pochybovačně šéf Jardy.

Zdeněk Pohlreich si ale představoval něco trošku luxusnějšího, v čem by si krevety zahrály víc. Petr je rychlý. Chtěl bílou rybu, nakonec vzal zavděk tolstolobikem. Je to od něj provokace? Petr je
hračička a chce dokázat, že i z nijak zvláštní ryby dokáže připravit zážitkovou gastronomii. Šéf má ale jasno: „Tolstolobik je jako všechno, co sem přijelo z Ruska. Možná dobrý pro ně, ale tady je ta civilizace zaplaťpánbů o kousek dál.“ A jak dopadl Ivetin losos a brambory se smetanovo-koriandrovou omáčkou? „Podkova z lososa působí dost hospodsky, a když mi na stole přistane celá brambora ve slupce, copak tohle je nějaká luxusní večeře?“ diví se hlavní arbitr. Navíc losos je u kosti ještě celý syrový a smetanová omáčka je k tučné rybě příliš mastná. Špatná volba. Robert pochopil zadání.

Zástěra mu zatím vždy proklouzla mezi prsty, získá ji tentokrát? „U večeře pro dva je vždycky fajn, když část jídla konzumují ti dva společně,“ chválí šéf jeho nápad s pekáčkem gratinovaných brambor. Společné jídlo vytváří atmosféru sounáležitosti, lidi sbližuje, jinak je ale jeho telecí steak s hlívou ústřičnou dobré, ale celkem obvyklé jídlo. Esteticky nejpovedenější balíček vykouzlil Lukáš ze pstruha a opečených brambůrků se zeleninou. Jídlo bylo dobře ochucené a zaujalo na první pohled. Ocení porota jeho snahu o perfektní výkon?

Párky v rohlíku a fine dining

Jarda se žení a na zbylou čtyřku čekají krabice s překvapením. Pro někoho příjemným, pro jiného šokujícím. „Suroviny, jaké tady máte, se vyskytují na menu všech světových restaurací, kde se vaří vnitřnosti daleko víc než v minulosti. Každý připraví fine dinig, půjde
o luxusní prezentaci zadané suroviny,“ zadává šéf nový úkol. Roman Vaněk si k tomu žádá také jednu přílohu a jednu omáčku a Eva Filipová chce, aby výsledný produkt vypadal jako v  luxusní restauraci. Na splnění úkolu mají soutěžící kuchaři sedmdesát minut. Iveta nemá štěstí, zírá na hovězí uzený jazyk, kterého se štítí. Na Petra čeká telecí ledvina, zpočátku ani neví, o co jde. Robert udělá císařského garnáta a na Lukáše vyšel králík, kterého připravuje snad podruhé v životě. Jarda si mezitím užívá na svatbě. Z jeho svatební hostiny by ale šéfa trefil šlak. Hosté dostanou párek v rohlíku a pivo! Prý musejí šetřit, doba je zlá a čekají rodinu. Perné chvilky zažívají jeho soupeři v kuchařském studiu. Iveta to snad vzdá, vůbec nechce na jazyk sáhnout. Petr se zorientuje během pěti minut, i když telecí ledvinu nikdy nedělal. Robert by zase vařil mnohem raději vnitřnosti než langustinu, kterou musí nejdřív pečlivě očistit. Lukáš se pokusí o králičí roládu. Iveta jazyk nakonec vezme na milost a uvaří ho s bramborovou kaší a křenovou omáčkou.

Jak dopadla Petrova telecí ledvina s bramborovým fondantem a zeleninovou pěnou? Robert uvaří garnáty s rizotem a hodně výraznou omáčkou. Jemná chuť darů moře prohrává souboj s aromatickým sosem – inu, zkušenost dělá mistra. A co Lukášův králičí hřbet obalený ve slanině, nudle s estragonem a špenát? Vystrašené kvarteto čeká na další ortel. „Jelikož potřebujeme udělat radikální řez, dnes vypadnete dva,“ dorazí je šéf. Kdo to odnese? A pro koho přijede limuzína, aby si užil zbytek dne možná ještě lépe než ženich? Jarda se má zatím dobře. Pije, tančí, baví se u karaoke show. Ale už zítra to bude pro čerstvého ženáče opět Na nože!

 

Zdroj: Prima

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
Poslat emailem GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
zatím to dopadlo, že i Iveta je venku, už ji to nešlo
Obrázek uživatelky
profil
jak to asi dopadne?
Obrázek uživatelky
profil
tak na tom by som si tiež pochutnala
Obrázek uživatelky
profil
je to dost zajímavé, amatéři versus profesionálové uvidíme jak to dopadne
Obrázek uživatelky
profil
dobrý
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Potřebujete stylová a pohodlná křesla do pracovny? Vyberte si kvalitní kancelářské židle Hawaj.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles