Vánoční cukroví - nejoblíbenější recepty Vánoční cukroví - nejoblíbenější recepty Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 12.12. 2017
Dnes má svátek Simona
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Na nože! - porota

29. 08. 2010 | Televizní tipy
Nová reality show Na nože! prověří kuchařské dovednosti i psychickou odolnost účastníků.

Zdeněk Pohlreich
Hlavním arbitrem pořadu Na nože! je hvězda kuchařské show Ano, šéfe! Zdeněk Pohlreich. Šéf Café Imperial a majitel pražské restaurace Divinis proslul jako kritik blafů českých restaurací a propagátor kvalitních surovin a jednoduchých a tradičních kulinářských postupů. Své zkušenosti s vařením, vedením restaurace i personálu předával ve třech řadách pořadu nejen kolegům, ale také divákům, které dokáže svými hláškami a postřehy skvěle pobavit.

Zdeněk Pohlreich je málokomu lhostejný. Lidé ho buď obdivují a respektují jako absolutního profesionála se zájmem o věc, nebo ho zkrátka nemusejí, protože si nebere servítky. Může si to dovolit: vypracoval se od píky až k nynější popularitě a úspěchu, i když v mládí podle svých slov kuchařinu nijak nemiloval. Pak si ale uvědomil, že pracovitý a schopný kuchař má dveře všude otevřené a může prožít tvůrčí a bohatý život.

Toužil získat zkušenosti ve světě, poznat, jak to dělají jinde. Emigroval krátce před revolucí a nakonec zakotvil v Austrálii, kde se po těžkých začátcích prosadil ve francouzské restauraci. Po návratu do vlasti své nabyté zkušenosti zúročil ve špičkových hotelech, až si splnil sen o vlastní restauraci. V Pražském kulinářském institutu Romana Vaňka vede kuchařské kurzy, kde učí vařit laickou veřejnost.

Roman Vaněk

Šéfa Pražského kulinářského institutu (PRAKUL) mohli vidět diváci pořadu Ano, šéfe!  v několika jeho dílech. Roman Vaněk začínal v roce 1993 podnikání zahraničním obchodem, především dovozem obuvi z Brazílie, a v roce 1996 založil se svou partnerskou firmou v Brazílii společnost, která dodnes zastupuje přední brazilské výrobce obuvi po celé Evropě. Brazilskou obuv rozšířil do pobaltských států Litvy, Lotyšska a především Estonska.

Osud ho však směroval k jeho největší lásce – gastronomii. Postupně se mu otevřely dveře do nejlepších vinařství v Brazílii a založil i společnost zabývající se výhradně dovozem brazilských vín od nejvýznamnějších producentů země. V roce 2003 začal jako vůbec první vozit brazilská vína do Evropy. Pomáhal rozšiřovat export brazilských vín do Německa  a Norska. Na svých cestách ochutnal cizokrajné speciality, navštívil stovky restaurací u nás  i v zahraničí, mohl tak poznávat a srovnávat.

Zájem o kulinářství v něm dřímal odmalička. Měl to štěstí, že se začal přátelit s významnými šéfkuchaři v České republice i v zahraničí, díky nimž začal chápat základy profesionální gastronomie. Absolvoval kulinářské stáže doma i v zahraničí. Přednášel u nás, v Norsku, Německu a v Brazílii. Svoji gastronomickou vášeň korunoval před dvěma a půl lety založením Pražského kulinářského institutu. PRAKUL navazuje na dobrou gastronomickou tradici první republiky či na populární lekce vaření Viléma Vrabce. Pod vedením známých špičkových českých i zahraničních šéfkuchařů
a lektorů se tu v mnoha kurzech učí vařit a péct nejen amatéři z celé republiky, ale  i profesionálové, kteří se chtějí dozvědět o nových trendech, zapomenuté klasice bez náhražek, ale i něco nového, například o vedení restaurace.

Roman Vaněk je znalcem gastronomie, surovin a velkým strážcem jejich kvality a perfektně se stará o zázemí celé kulinářské instituce. Snaží se znovu probudit gastronomii v Čechách z její letargie. Je spoluautorem několika kuchařských knih předních šéfkuchařů působících v Čechách, autorem odborných kuchařských DVD,  jež se prodávají v několika zemích světa, a mnoha článků o gastronomii.

Eva Filipová
Úspěšná autorka publikací v oblasti společenské etikety, gastronomie, členka redakční rady časopisu Prestige a mnoha dalších tvůrčích aktivit. Po roce 1991 byla jednou z prvních, která začala s programem úspěšných kurzů pro ženy. Absolvovala studium na Mezinárodní škole pro estetiku v New Yorku.

Několik let má svoji stránku o jídle v týdeníku Instinkt a je členkou
gastronomické sekce Asociace hotelů a restaurací.
Dlouhodobý mimořádný zájem o gastronomii a znalost prostředí ji přivedly k napsání knih Excellent menu, Česká kuchyně v moderním pojetí a Znovuobjevené recepty. Je spoluautorkou Zlaté kuchařky. Úspěšná  a aktuální je autorská publikace v oblasti zásad společenského chování s názvem Společenská nápověda.

Eva je gurmetka zastávající názor, že opravdu jsme to, co jíme. Naše gastronomie by si podle ní zasloužila úplně jinou, lepší  prezentaci. Je přesvědčená, že kreativita našich špičkových šéfkuchařů opět vrací českou gastronomii na výsluní, které v minulosti ztratila. Je velkou propagátorkou kvalitního životního stylu, čisté, moderní a kultivované kuchyně bez nešvarů ještě nezapomenuté minulosti.

Zdroj: Prima

Veronika J.
ChytráŽena.cz

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
Poslat emailem GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Potřebujete stylová a pohodlná křesla do pracovny? Vyberte si kvalitní kancelářské židle Hawaj.

NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  ? Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !