Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na zimu chytře s funkčním prádlem CRAFT

29. 11. 2010 | Trendy
Pokud se chystáte na hory a přemýšlíte, co nového si pořídit do zimní výbavy sportovního oblečení, určitě nezapomeňte na funkční prádlo. To je totiž základem správného funkčního oblékání.

Smyslem funkčního oblečení je omezit nadbytečné pocení, dané nevhodným oblečením při sportu, které vede ke zbytečným ztrátám tekutin a snížení výkonu. Funkční oblečení odvádí pot od pokožky, udržuje organismus v optimální provozní teplotě a zajišťuje komfort i při náročném sportovním výkonu a nepříznivém počasí.

Historie švédské firmy CRAFT je spojena se snahou vytvořit lidskému organismu maximálně příznivé prostředí pro sportovní výkon a aktivní rekreaci.

Craft princip – systém 3 vrstev


CraftOblékání ve vrstvách
1. funkční prádlo a ponožky – odvádí pot od pokožky a zajišťuje optimální mikroklima  
2. termoizolační vrstva – zadržuje tělesnou teplotu a podílí se na transportu vlhkostí dále od těla
3. svrchní oblečení – ochrana před nepříznivými vnějšími vlivy


Vyhlášená kvalita oblečení značky CRAFT je prověřena:



  • tvrdými přírodními podmínkami Skandinávie, kde jsou naše výrobky vyvíjeny a testovány
  • špičkovými sportovci a jejich vysokými nároky při závodě i tvrdém tréninku
  • náročnými odbornými zkouškami: v testech organizovaných textilními instituty či odbornými časopisy v mnoha evropských zemích se především funkční prádlo Craft prosadilo vždy mezi nejlepší produkty v dané kategorii

Funkční prádlo je základ

Funkční prádlo se používá jako první vrstva oblečení přímo na tělo. Jeho úkolem je odvádět pot od pokožky a udržovat u těla optimální množství tepla – v zimě hřát a v létě chladit. Proto máme pro různé klimatické podmínky jednotlivé druhy prádla s odlišnými vlastnostmi.
Švédská firma CRAFT vyvíjí funkční prádlo už od 70. let 20. století a její termoprádlo se za tu dobu stalo fenoménem mezi sportovci všech odvětví na celém světě. Prádlo Craft je vyrobené z měkkého a tělu velmi příjemného materiálu, prádlo je vysoce funkční a elastické, dobře se ošetřuje, vyniká tvarovou stálostí a má extrémně dlouhou životnost.

Craft - funkční trikoAby funkční prádlo splnilo co nejlépe svou roli, je třeba zvolit z nabídky různých typů správnou variantu v závislosti na intenzitě pohybu a teplotě vnějšího prostředí.

CRAFT ZERO

Funkční prádlo, které udržuje tělo v suchu a optimální teplotě při pohybu v chladném počasí. Ideální jako první vrstva oblečení pro zimní sportovní aktivity. Spolehlivě odvádí pot a hřeje.
Fenomén mezi funkčními prádly letos opět v nových trendových barvách. Součástí řady je také dámská verze Zero Women‘s, respektující přirozené tvary ženského těla, a prádlo pro děti Zero Junior.
V aktuálních kolekcích je široká nabídka modelů – krátký rukáv, dlouhý rukáv, rolák, rolák se zipem, spodky dlouhé i pod kolena, boxerky, kukla i spoustu dalších nezbytných doplňků pro sportovní aktivity.

CRAFT ZERO EXTREME

Funkční prádlo s extrémní funkčností, extrémním komfortem a unikátní kombinací vláken. Prádlo, které tělo ochladí či zahřeje podle aktuální potřeby organismu. Součástí materiálu je technologie Silver + (ionty stříbra zabudované do vlákna) s aktivní ochranou proti mikroorganismům a lidskému pachu. Použití mikrovláken Zero Extreme výrazně snižuje žmolkování pleteniny. Celoročně použitelné i díky nižší gramáži materiálu. U trik je vsazený klín na zadní straně ramen a podpaží, díky tomu prádlo lépe sedí na těle. Pro letošní zimu opět populární potisky v dámské i pánské kolekci. Ideální volba pro trénink v chladnějším období roku při vyšší fyzické aktivitě.

CraftCRAFT WARM

Funkční prádlo do velmi chladného počasí. Využívá dutých vláken s vysokou schopností absorpce tepla, optimální termoregulace a odvodu potu je dosaženo díky odlišné struktuře materiálu v jednotlivých tepelných zónách – bodymapping zóny. Vysoký komfort zajišťuje také bezešvá technologie a elasticita pleteniny. Prádlo zůstává svěží i během intenzivního sportovního výkonu. Vhodné pro sjezdové lyžování, skialpinismus a aerobní aktivity v chladných zimních dnech. Oproti modelům roku 2009 nové, ještě efektivnější bodymapping zóny v místech zvýšené potivosti.

CRAFT WARM WOOL

Funkční prádlo s merino vlnou v kolekci Craft Warm. Unikátní technologie využívá kombinace dvou typů vláken - polyesteru na vnitřní straně pleteniny pro dosažení odvodu potu a merino vlny na vnější straně pro zajištění tepelného komfortu. Polyester v přímém kontaktu s pokožkou navíc brání svědivému efektu merino vlny. Díky vysokému obsahu přírodního vlákna zůstává prádlo svěží i během intenzivního sportovního výkonu. Vhodné prádlo pro sportování v extrémních klimatických podmínkách – sjezdové lyžování, skialpinismus, vysokohorská turistika, horolezectví.


Tři hlavní důvody

pro používání funkčního prádla CRAFT:

Pro regulaci teploty

Pohyb o různé intenzitě a při rozdílných teplotách vyžaduje rozdílné nároky na tepelnou izolaci. Craft nabízí řešení svými třemi řadami funkčního prádla – Cool,  Zero a Warm.

Pro odvod vlhkosti

Abyste se během sportovního výkonu cítili co nejpříjemněji, potřebujete oblečení, které spolehlivě odvádí vlhkost pryč od pokožky.

Pro pohodlí při sportu

Funkční prádlo by mělo být příjemné především vaší pokožce. Prádlo Craft je vyrobené z vysoce elastického a jemného materiálu, nevyvolává alergické reakce, skvěle sedí na těle a poskytuje maximální funkčnost a komfort.


Pokud si netroufnete vybrat prádlo sama, zajisté Vám pomohou a odborně poradí ve specializovaných outdoorových prodejnách.

Více informací naleznete na stránkách oficiálního dodavatele značky CRAFT pro Českou republiku a Slovensko na www.vavrys.cz.


ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Na zimu chytře s funkčním prádlem CRAFT:

Na zimu chytře s funkčním prádlem CRAFT
Na zimu chytře s funkčním prádlem CRAFT
Na zimu chytře s funkčním prádlem CRAFT
Na zimu chytře s funkčním prádlem CRAFT
Na zimu chytře s funkčním prádlem CRAFT
Na zimu chytře s funkčním prádlem CRAFT
Na zimu chytře s funkčním prádlem CRAFT
Na zimu chytře s funkčním prádlem CRAFT
Na zimu chytře s funkčním prádlem CRAFT
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
mam s craftem dobrou zkusenost a navic sije i hezky modylky
Obrázek uživatelky
profil
výborná značka, odporúčam
Obrázek uživatelky
profil
vypadá fak dobře, kouknu a něco koupím synovi.
Obrázek uživatelky
profil
skvele.....jeste jsem nezjistila za jake finance.....ale urcite bych vyuzila
Obrázek uživatelky
profil
Je to funkční a velmi slušivéSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles