Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Načerpejte energii slunečních paprsků babího léta

2. 11. 2010 | Cykloturistika

Pokud jste ještě nezazimovali kola, turistickou obuv nebo brusle, nechte se zlákat posledními teplými dny a vyrazte na výlet. Když vás neodradí ranní mrazíky, je začátek podzimu ideální dobou na výlety po celé republice. Příjemně chladný vzduch a slunečná odpoledne bez mráčku jsou bezchybnou kulisou pro poznávání nových cyklostezek a turistických tras. Vezměte proto celou rodinu a naplánujte si výlet někam, kde jste ještě nebyli.


Česká republika nabízí mnoho pozoruhodných míst, která by byla škoda minout. A nemusíte je všechna navštěvovat autem, můžete si naplánovat kratší cyklovýlet a zastavit se v galerii či na zámku. Hrady i zámky jsou ještě otevřené a během podzimu je navštěvuje méně turistů. Podzimní krajina má také něco do sebe, nejenže se cestou můžete zastavit, abyste nasbírali kaštany, podívali se po posledních houbách, ale také doplníte fotoalbum o spoustu výborných snímků, protože podzimní příroda je výjimečně fotogenická.


krusne-horyNenechte tedy kola ani sebe zahálet a využijte poslední teplejší víkendy, kdy ještě můžete navštívit zajímavá místa a zároveň nabrat energii ze slunečních paprsků před nadcházející zimou. Až budete hledat inspiraci pro svá putování, zkuste navštívit webové stránky, kde se den co den objevují nové a zajímavé tipy na výlety po celé České republice. Nemusíte se bát, že by vám žádný výlet nesedl, výběr je opravdu široký a je pak na každém, zda si vybere rekreační cestu po rovince, projde si okolí svého města či se pojede vybít do hor. Tipy na výlety jsou většinou doplněny o fotografie zajímavých míst, která můžete během výletu shlédnout či navštívit.


Výlet pro vás:


Po zapomenutých Krušnohorských vyhlídkách: Pozvánka do krásné pohraniční zapomenuté krajiny Krušných hor v Karlovarském kraji na pěkný celodenní výlet. Trasa je středně náročná, velmi vhodná pro pěší turisty, ale i pro cyklisty, popř. v zimě pro běžkaře. Průjezdné body stojí aspoň za návštěvu autem. Naši cestu začínáme ve městě s bohatou historií, v Kraslicích. Do Kraslic se dá dojet autem během okolo 30-45 minut z Karlových Varů nebo Sokolova. Ze zmiňovaných měst jezdí také vlak a autobus.


Po nákupu a doplnění energie se vydáme dále po hlavní silnici směrem do centra města, odkud pokračujeme dále po modré turistické značce až k odbočce doprava do kopce. Vydáme se tedy do kopce směrem na Bublavu. Pokračujeme mírným stoupáním lesem, až se dostaneme na louky a po nich míjíme vpravo sjezdovku ve Stříbrné. Podél lesa se dostaneme až k rozhledně Bleiberg. Je zde výhled do německého Klingenthalu, kde se konají např. skoky na lyžích. Po kraji sjezdovek pokračujeme po modré značce do malebné Bublavy a mezi krásnými chaloupkami dále po červené značce dolů do Rájeckého údolí.


Pokud jedeme na kole, je lepší tento úsek absolvovat po silnici a cyklostezce a víc si tak vychutnat pěkný sjezd. V Rájeckém údolí míjíme chráněný platan a tábořiště, až dorazíme k rozcestí se zelenou značkou. Zde odbočíme vpravo a pokračujeme po zelené značce. Čeká nás větší stoupání, až dorazíme na rozcestí se žlutou značkou. Pokračujeme dále po zelené. Dojdeme až ke krátké odbočce na vrchol Špičák.


Odbočka stojí rozhodně za malou zacházku, odměnou se stane krásný altánek se skálou a výhledem. Po odpočinku, fotkách a svačince se vrátíme k odbočce na vrchol a pokračujeme dále po zelené, směr Přebuz. Cesta vede stále lesem, až se nám rozevře nádherný pohled na Přebuzská vřesoviště. Přebuz je jedna z nejhezčích zapomenutých vísek v Česku. Říká se, že v Přebuzi a okolí vládne 8 měsíců zima a 4 měsíce chladno. Všude okolo nás jsou vřesoviště, na podzim krásně zbarvená, v zimě pěkně zahalená.


Vede tu i Krušnohorská magistrála. Dojdeme až na silničku, po které pokračujeme vlevo kousek z kopce. Pokud chcete, určitě se předtím jděte projít po Přebuzi, ta je vpravo po silničce. Najdete tu krásná obydlí. Pod kopcem odbočíme vpravo na cyklostezku a pokračujeme podél říčky Rolavy dále mírně z kopce. Dříve se zde dobýval cín rýžováním i těžbou a říčka je krásně průzračná. Pokračujeme lesem podél potoka k silničce, zde odbočíme doprava a po ní se dostaneme až do obce Nové Hamry. Pokud bychom odbočili doleva, dostaneme se do pěkné vesničky, laděné do dřeva, Jelení. V Nových Hamrech pokračujeme dále po cyklostezce směrem Tisová.


U pěkné železniční stanice se k nám napojí žlutá značka. Putujeme lesem až k odbočce žluté značky do leva na Tisovský vrch k rozhledně. Odbočíme a po žluté stoupáme vzhůru k rozhledně. Rozhledna 18 metrů vysoká (976 m. n. m)se tyčí nad vysokými smrky a bývá odtud vidět většina Krušných hor, při dobrém počasí i Šumava. Na vrchol této volně přístupné rozhledny je naštěstí možné se dostat jen pěšky, na kole nebo běžkách. Po odpočinku a krásné vyhlídce klesáme z kopce dále po žluté značce k rozcestí se zelenou. Zde se vydáme doprava po zelené, směr Nejdek.


Míjíme hájovnu, most přes koleje a pokračujeme po silničce přes Krásnou vyhlídku kolem zříceniny kaple nad Nejdkem a kolem křížové cesty až do Nejdku. Zde kolem starobylé hradní věže a přes zrekonstruované náměstí s balvany a potokem se dostáváme k cíli naší cesty.


Zdroj: Výlety s Penny.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Načerpejte energii slunečních paprsků babího léta:

Načerpejte energii slunečních paprsků babího léta
Načerpejte energii slunečních paprsků babího léta
Načerpejte energii slunečních paprsků babího léta
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !