Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nad čím se zamyslet při koupi psa

5. 08. 2015 | Zvířátka
Patříte-li mezi psí začátečníky, kteří se rozhodli si věrného společníka konečně pořídit, je pár věcí, nad kterými je třeba se zamyslet. Které to jsou?

Ať si říká, kdo chce, co chce, pes změní celý život a s ním i zajeté stereotypy. I lidé, kteří se koupi psa zprvu brání a nepatří mezi největší fanoušky neutuchajícího vrtění ocasem, posléze zjistí, že celý jejich život se kompletně točí okolo čtyřnohého kamaráda. Je tedy na místě se zeptat, zda je jeden ochoten, aby tomu tak opravdu bylo. Jelikož ale se psem je více radostí než starostí, drtivé procento lidí se tomu nakonec podvolí. Naštěstí, stejně jako je tomu u osob, tak i psi jsou každý unikát. Pokud trávíme většinu dne v práci či na cestách, naše volba by se tomu měla podřídit.

Jestliže víte, že nebudete mít čas psovi dopřávat dlouhé procházky každý den, pořiďte si raději takového, kterému bude vyhovovat líné válení se na gauči a naopak. Je dobré poradit se například s veterinářem nebo chovatelem, který vám řekne, jaká rasa je nejvhodnější. Každý musí sám podle svého vědět, zda preferuje psa menšího nebo většího, běžcě nebo loudu. Není totiž nic horšího, než když se pejsek po třech kilometrech zastaví a odmítá jít dál.
 
koupě psaStejně tak je třeba myslet i do budoucna. Třeba na to, zda pro vás nebude pejsek finanční zátěží či jak to bude vypadat, až budete mít děti. O určitých plemenech se traduje, že děti nemusí snášet na jedničku. Na druhou stranu opět existují taková, která je zbožňují. Říká se však, že vše je o výcviku a pokud se budete psovi v jeho štěněčích letech dostatečně věnovat, nemusí se takový problém poté řešit.

Lidé, kteří tráví spoustu času na cestách by zase měli řešit to, zda nebude problém brát psa s sebou. Kór ve dnech, kdy teplota venku stoupá nad 25° celsia, je nemyslitelné nechávat psa v autě či s ním podnikat dlouhé cesty autobusem bez dostatečného pitného režimu. Majitelé restaurací a benzínových pump na tyto cestovatele sice čím dál tím více myslí a všude možně najdete misky s vodou. Nemůžete ale nikdy vědět, zda je voda čerstvá a zda v ní nejsou nějaké škodlivé bakterie. I psi jsou totiž náchylní k nemocem a můžou lehce něco pochytit.

V konečné fázi je třeba se smířit i s tím, že se psem získává slovo úklid naprosto jiný rozměr. Smiřte se s tím, že psí chlupy budou prostě všude a vysávat bude třeba denně. To zase ale záleží na vašich možnostech, zda disponujete zahradou a zda bude pes trávit chvíle uvnitř či nikoli. Avšak i ti nejstriktnější z nás psa dovnitř stejně pustí, jakmile zaslechnou kňučení a uvidí ten pohled, který vydá za tisíc slov. Ne nadarmo se říká, že pes je nejlepší přítel člověka a i přez občasné lumpárny a lapálie, je tento společník nedocenitelný. Pokud tedy jen trochu tíhnete k rozšíření rodiny o dalšího člena, neváhejte a nějakého si pořiďte.

Zdroj, foto: Fooky


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !