Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nadační fond AQUAPURA předal Fakultní nemocnici HK laboratorní sety v hodnotě 50 000 Kč

27. 03. 2013 | Novinky
Nadační fond AQUAPURA zakoupil pro hematologii Fakultní nemocnice Hradec Králové laboratorní sety na vyšetření krve v hodnotě 50 000 Kč. Tyto tzv. reagencie pomáhají při vyšetření krve pacientů s poruchami srážlivosti a slouží k monitorování účinnosti nových léků, které pacienti s diagnostikovanou tromboembolií musí užívat k prevenci žilní trombózy.

Dar od nadačního fondu AQUAPURA Pavla a Moniky Staňkových převzali za IV. Interní hematologickou kliniku přednosta doc. MUDr. Pavel Žák, Ph.D., a vedoucí úseku koagulace a speciálních koagulačních metod Mgr. Petr Sadílek, Ph.D. „Pomoc pacientům s tromboembolií je hlavním posláním našeho nadačního fondu a jsem rád, že poté, co jsme před časem zakoupili pro královéhradeckou fakultní nemocnici patnáct přístrojů na měření srážlivosti krve, můžeme pomoci také v laboratorní oblasti prostřednictvím reagencií. Vše je také zásluhou našich sponzorů a dárců, kterým děkuji za důvěru a spolupráci,“ řekl zakladatel nadačního fondu Pavel Staněk, poslanec Parlamentu ČR.

AquapuraOdborný garant nadačního fondu AQUAPURA, doc. MUDr. Petr Dulíček, Ph.D., upřesnil, při jakých zdravotních potížích je potřeba vyšetřit krev pacienta za pomoci reagencií a jakou informaci laboratorní výsledky lékařům poskytují. „Sety na laboratorní vyšetření se používají hlavně v případech emergenčních stavů, kterými jsou například operační zákroky, kdy lékař potřebuje znát riziko krvácení pacienta při operaci. Dále jsou reagencie používány v situacích, kdy léčený pacient krvácí a je nezbytné v krátké době získat informaci o účinnosti a podrobně zmapovaném chování podávaného léku v jeho krvi,“ řekl doc. MUDr. Petr Dulíček, Ph. D., z IV. Interní hematologické kliniky FN Hradec Králové.

Součástí daru od nadačního fondu AQUAPURA Pavla a Moniky Staňkových je také materiál používaný k diagnostice heparinem indukované trombocytopenie (HIT). „U některých pacientů s tromboembolií dochází při léčbě heparinem k poklesu krevních destiček, což je spojeno s rizikem vzniku nové trombózy. Tento laboratorní set slouží k rychlému vyšetření krve při podezření na zmíněnou závažnou komplikaci,“ dodal odborný garant nadačního fondu.

Aquapura„Pomocí všech setů k laboratornímu vyšetření krve, které jsme získali od nadačního fondu AQUAPURA, budeme moci vyšetřit více než 200 pacientů,“ řekl Mgr. Petr Sadílek, Ph.D.
„Rád bych poděkoval za tento dar, protože je velkým přínosem pro naše oddělení, laboratoř a pacienty, kteří jsou u nás léčeni s diagnostikovanou tromboembolií. Děkuji nadačnímu fondu AQUAPURA, který dlouhodobě kliniku interní hematologie v Hradci Králové podporuje za pomoc při rozšiřování poskytované péče o pacienty s tromboembolií,“ řekl přednosta doc. MUDr. Pavel Žák, Ph.D.

Nadační fond AQUAPURA pomáhá pacientům s tromboembolickou nemocí a hematologickým oddělením nemocnic v Královéhradeckém kraji. Mezi další činnosti patří osvětové aktivity v oblasti tromboembolie, pomoc konkrétním pacientům hematologických oddělení a podpora dětí z dětských domovů či zařízení pečujících o handicapované děti. Pro více informací navštivte www.aquapura.cz, Facebook www.facebook.com/nfaquapura.


Prosíme, podpořte nadační fond AQUAPURA.

Sbírkový účet: 201 915 418 / 0600

Děkujeme Vám!




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Nadační fond AQUAPURA předal Fakultní nemocnici HK laboratorní sety v hodnotě 50 000 Kč:

Nadační fond AQUAPURA předal Fakultní nemocnici HK laboratorní sety v hodnotě 50 000 Kč
Nadační fond AQUAPURA předal Fakultní nemocnici HK laboratorní sety v hodnotě 50 000 Kč
Nadační fond AQUAPURA předal Fakultní nemocnici HK laboratorní sety v hodnotě 50 000 Kč
Nadační fond AQUAPURA předal Fakultní nemocnici HK laboratorní sety v hodnotě 50 000 Kč
Nadační fond AQUAPURA předal Fakultní nemocnici HK laboratorní sety v hodnotě 50 000 Kč
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil

připojuji se ke komentářibokul souhlasím se vším co uvedla
Obrázek uživatelky
profil
Musím souhlasit, že je dost smutné, že zdravotnictví se poslední dobou vybavuje především z veřejných sbírek. Sice je to v zájmu nás všech, často se na podobných sbírkách podílejí místně příslušné firmy, ale je to do jisté míry ubohost muset sahat k této formě pořizování přístrojů a dalších prostředků, které zachraňují životy a zlepšují péči o pacienty. Jako pacienti si čím dál tím více věcí platíme, jen si trochu drze troufám tvrdit, že to moc nikde není vidět. Obecně nepatřím příliš mezi kritiky solidárního systému zdravotnictví, ale je pravda, že čím víc do toho člověk vidí, tím víc je to k pláči.
Obrázek uživatelky
profil
dnes je spousta sbírek,které dřív přispět
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles