Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nafukovací matrace do stanu i domů pro hosty

1. 08. 2014 | Domácnost
Vysoké nafukovací matrace jsou dnes velmi populární jak na spaní v přírodě, tak jako nouzové lůžko pro návštěvy v domácnostech - mohou dosahovat až výšky postele.

Nespornou výhodou nafukovacích matrací je to, že připomínají klasikou postel - lépe se z ní vstává i na ni sedá. Další nezpochybnitelnou devizou je pak jistě i její minimální velikost a hmotnost ve sbaleném stavu. Jednoduchá je i její údržba – stačí ji otřít houbičkou, či hadříkem namočeným v mýdlové vodě. Při sušení pak dejte pozor na přímé slunce, které matraci velmi rychle ohřeje a mohla by prasknout!

Zapomeňte také na nafukování matrace ústy, mohlo by vás to velmi vysílit. Použijte pumpičku, či kompresor, který často bývá součástí matrace. Tlak si pak můžete regulovat tlačítkem na ovladači. Při nákupu je dobré počítat s tím, že změna tlaku a okolní teploty budou mít vliv na rozměry matrace. Je proto nutné počítat s rezervou.

nafukovací matraceVelký pozor si podle odborníka rozhodně dejte na nápadně levné matrace: jsou celogumové a spáč se k nim potem přilepí! Kvalitnější matrace mají povrch pevnější s nalepeným textilem podobným semiši.

Jak vybrat matraci (nejen) do stanu

Vždy je třeba znát rozměry stanu, aby se tam nafukovací matrace vešla a aby vyplňovala buď celou ložnici, nebo aby ponechala vedle sebe využitelný prostor. Pokud je matrace byť jen o patnáct centimetrů užší než ložnice, do volného prostoru už nedáte například tašku a nelze tudy procházet. Při výběru matrace je velice důležité také počítat se zkosením stěn stanu - matrace musí být o trochu menší než je jeho půdorysný rozměr.
Pokud vybíráte matraci pro dvě osoby, počítejte s tím, že pohne-li se jeden, pohne se i druhý. Částečně to řeší matrace, které mají samostatné nafukovací komory pro oba nocležníky. Pohyb jednoho potom pohne jen s přepážkou mezi komorami a druhého spáče to ruší méně.

Nezapomeňte přikoupit:

- pumpu - buď šlapací "žabku", nebo větší dvoucestnou pumpu (nafukuje při pohybu dolu i nahoru), nebo kompresory na elektřinu s autokonektorem
- lepení (není-li součástí balení)
- pokud jste zimomřiví, vezměte s sebou silnou deku mezi vás a matraci - odspodu bývá v chladnějších dnech zima

Zdroj, foto: Výstava Stanů


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Nafukovací matrace do stanu i domů pro hosty:

Nafukovací matrace do stanu i domů pro hosty
Nafukovací matrace do stanu i domů pro hosty
Nafukovací matrace do stanu i domů pro hosty
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
super jsou skvělé-do stanu idealníSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles