Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Náhoda, která se vyplatila

21. 07. 2017 | Vaše příběhy

Loni v létě byla velká horka a my jsme trávili spoustu času na zahrádce.

Při jedné takové návštěvě jsme si s sebou na zahradu vzali také doma vychlazený vodní meloun.

Já melouny miluji, a proto jsem ho konzumovala na zahrádce před chatkou. Pecky, které nemusím, jsem plivala do záhonu, kde běžně rostou jiřiny. K večeru se šlo domů, a následující den jsme na zahradě byli znovu.

Po nějaké době se v květinovém záhoně objevil zvláštní plevel. Listy to mělo jako dýně, a tak jsme plevel nevytrhávali, ale nechali jsme ho v očekávání, co se z toho vyklube. Úplně jsem zapomněla, že jsem v červenci plivala do záhonku pecky z melounu. Listy rostly a rostly, až se objevily květy, a posléze také malé plody. To už nám bylo jasné, že to nebude dýně, ale melouny. Vyrostly jen dvě rostlinky, na jedné byly tři, na druhé dokonce pět plodů. Bylo nám jasné, že všech osm melounů jistě nevyroste. Záhon byl jednak úzký, a jednak bylo dost sucho. I když jsme začali rostliny zalévat, rozhodli jsme se, že na každé rostlině necháme jen jeden plod. Bude jeden, ale o to větší. Počasí přálo, sluníčko svítilo, a na konci léta jsme mohli sklízet. Jeden z melounů měl sedm a půl kila, druhý dokonce devět kilo. Tak takové melouny jsme snad nikdy ani nekoupili v obchodě!

Dovezli jsme úrodu domů a celá rodina byla zvědavá, co se uvnitř skrývá. Bude dužina zralá, sladká, chutná, nebo to bude bledé, bez chuti?

Melouny neměly zrovna rudou barvu, ale středně růžovou. Pod slupkou byla trochu větší bílá dužina, než obvykle, ale chuť měly oba plody poměrně sladkou a chutnou.

A proto od té doby chodím plivat pecky z melounů opět na zahrádku. A pokud se mi nechce vézt na zahradu přímo meloun, pecky si uchovám v sáčku a zahrádce je poté předám.

Myslím, že letos bude úroda zase o něco větší. Už nám tam rostou čtyři rostlinky.


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Náhoda, která se vyplatila:

Náhoda, která se vyplatila
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pěknýSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkný příběhSmajlík a zdravé mlsání Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
to by se mi líbilo také, mít takové sladké překvapení...mně tak z kompostu rostou rajčata, taky jsem je nechala..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezký článek se sladkým koncemSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Také zkusímSmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles