Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nakonec vše dobře dopadlo

23. 03. 2018 | Vaše příběhy

Tento příběh mi vypravovala kolegyně v práci. Její syn Petr s přítelkyní Janou jeli na výlet do Vídně. Celý den proběhl tak, jak si naplánovali. Prohlídka města, návštěva památek a nákup suvenýrů na památku. Cestou domů se zastavili na benzince už na našem území.


Petr šel koupit kávu a Jana zůstala venku na lavičce u parkoviště. Po chvíli se Petr vrací, sedá si k Janě na lavičku, pijí kávu a povídají si o vydařeném výletu. Po zhruba půlhodince se zvedají a jdou k autu. A tu si Petr uvědomí, že nemá peněženku. Běží zpět k lavičce, ale zde není. Jde tedy do obchodu, kde kupoval kávu. U pultu se ptá, ale nikdo zde žádnou peněženku nenašel. Petra polil pot. V peněžence měl všechny doklady a bankovní karty.


Co teď?

Cestu domů odřídí Jana. Doklady si dá udělat nové. Bankovní karty musí zablokovat. Čísla má naštěstí v mobilu, a tak volá hned. Během chvilky je vše vyřízeno. Z parkoviště odjíždějí rozladěni. Ztráta peněženky jim pokazila celý výlet. Pozdě večer dorazili domů. Petr pořád přemýšlí, kde mohl peněženku ztratit. Potom si uvědomil, že v každé ruce nesl jednu kávu a peněženku si strčil do podpaží. Musela mu tedy cestou někde vypadnout. Peněz v ní naštěstí moc neměl, protože většinou platí kartou. Nejhorší to bude s doklady, hned v pondělí ho čeká cesta na úřady. Hlavně řidičák, protože Petr pracuje jako řidič. Ráno v práci řekl vedoucímu, co se mu stalo. Toho to docela pobavilo a dal Petrovi volno, aby si vše mohl vyřídit. Domluvili se, že kdyby nedostal náhradní doklad za řidičský průkaz, tak bude moci pár dnů dělat jinou práci. To si Petr oddychnul, protože se bál, co mu vedoucí na to řekne. Během dne si požádal o všechny nové doklady. Na úřady chodí nerad a tak toho měl dost. Přišel domů úplně zničený. Ještě nikdy v životě nebyl během jednoho dne v tolika kancelářích a neopakoval svůj příběh o ztrátě peněženky. Za občanský a řidičský průkaz dostal náhradní doklady. V úterý tedy opět sedl za volant svého služebního auta a vše se vrátilo do starých kolejí.

Ve středu dopoledne mu zvoní mobil, na displeji byl nápis „skryté číslo“. Petr uvažoval, jestli má hovor přijmout, protože nerad mluví s někým, kdo tají své číslo. Nakonec hovor přijal. Ve sluchátku se ozvalo: „Policie České republiky…“ Petrovi se zatmělo před očima. Honem vzpomínal, jestli někde něco neprovedl a kde vzali jeho číslo. Potom se ale zaposlouchal, co mu vlastně sdělovali. V úterý na pobočku Policie někdo přinesl Petrovu peněženku. Prý ji nalezl nedaleko parkoviště, kde Petr s Janou odpočívali při cestě z Rakouska. Po několika dotazech policisty Petr zjistil, že v peněžence je vše, co v ní měl. Vypadá to tedy, že se nic neztratilo. Dohodli se, že peněženku pošlou na Petrovu adresu poštou. Petr měl ohromnou radost, přeci jen ještě žijí poctiví lidé.

Za dva dny opravdu přišel balíček. Petr ho ihned rozdělal a otevřel peněženku. Všechny doklady i peníze zde byly. Ještě jednou v duchu děkoval nálezci. Od své přítelkyně Jany dostal malou taštičku přes rameno. Vždy, když někam jedou, tak ji nosí. Tato příhoda ho poučila a nyní si dává větší pozor na své věci.


Jaa123 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Nakonec vše dobře dopadlo:

Nakonec vše dobře dopadlo
Nakonec vše dobře dopadlo
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
U nás taky choděj, šmejdi Smajlík já jim neotvírám. V baráku důchodci kvůli žárovce zadarmo mají ted problémy, jsem u čez celý život a měnit to nebudu.
A co se právě týká telefonů - co prý platí taky nějaký nový zákon, že když člověk přímo neřekne NE, tak jakoby souhlasil s tím, co volající nabízí, je to nahraný, a smlouva JE uzavřena!, od té doby proto okamžitě takové tel. pokládám nebo řeknu: děkuju, NIC NECHCI!
Obrázek uživatelky
profil
Píšu ti zprávu
Obrázek uživatelky
profil
Ještě jednou jsem se ptala kolegyně, jak to bylo. Opravdu volal příslušník policie a asi to spíše byla jeho dobrá vůle. Petr si ověřoval různé věci, které mohl znát jen člověk, který peněženku drží v ruce. Telefonní číslo našli na jeho osobní vizitce v peněžence. Prý si už ani nepamatoval, že ji tam má. Hlavně, že to dobře dopadlo.
Obrázek uživatelky
profil
Navíc jsem někde četla, že policie se ani nálezy nezabývá, prý ani nesmí,nový zákon, odkázali by nálezce na Ztráty a nálezy městského nebo obecního úřadu. Ostatně pokud v dokladech byla adresa, mohl to nálezce poslat rovnou i bez volání. Pokud tam nebyla, tak bych zpozorněla, protože ji Petr vlastně vyzradil "skrytému volajícímu". Být Petrem, ověřím si, a to rychle, jestli to opravdu volala ta policie.
Obrázek uživatelky
profil
Policie by nevolala ze skrytého čísla, si myslím. Spíš to byl ten nálezce? Policisti by řekli, ať si pro to přijde osobně, ne. Ale nevím, prostě se mi to nějak nezdá. Po telefonu bych NIKOMU neříkala svoje údaje, adresu atd., a už vůbec ne skrytému volajícímu. A především - první, co bych se ptala, kde vzali moje telefonní číslo. No tak ale hlavně že vše dobře dopadlo.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles