Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Nalaďte se na den zamilovaných s afrodiziakálním kořením

8. 02. 2016 | Vztahy
Nemusíte být zrovna příznivcem amerických svátků, přesto není nad příjemné naladění v chladných měsících. Právě den svatého Valentýna je k tomu ideální příležitostí.

Věděli jste, že i koření, které běžně naleznete ve spíži každé správné hospodyňky, je skvělým prostředkem pro zvýšení libida? Přírodní afrodiziaka se využívala již ve starověku, kdy byla víra v magické nápoje lásky poměrně silná.  V dnešní době se mnozí drží prověřeného hesla, že láska prochází žaludkem. Až tedy budete lahodný pokrm pro svou drahou polovičku připravovat, u koření dbejte na vysoký obsah vonných silic, které zaručí, že prožijete nezapomenutelný večer plný vášně…

Mezi nejsilnější afrodiziakální koření se řadí:


skořiceSkořice


Využívání skořice k léčebným účelům má dlouholetou tradici. Nejenže upravuje chuť k jídlu, usnadňuje krevní objeh a zabraňuje pocení, ale především působí stimulačně a afrodiziakálně. Keltská legenda praví, že nápoj lásky který vypil Tristan a Isolda, obsahoval právě oblíbenou skořici. Výhodou tohoto koření je, že se dá využít na mnoho způsobů. V kuchyni se používá nejen její kůra, ale i její drcená forma. Je populární součástí moučníků i aromatických nápojů, dá se však přidat i do slaných omáček a do exotických pokrmů.


Vanilka


Poznatky o afrodiziakálních účincích vanilky jsou známé po celém světě. Stimulantem vášně tohoto koření není ani tak jeho chuť, jako jeho sladká vůně. Ne nadarmo se stala součástí mnoha parfémů! Vůně vanilky totiž úzce souvisí s lidskými feromony a způsobuje dráždění genitálního systému. Proto je populárním prostředkem ke zvyšování libida. Vanilka mimo jiné uvolňuje napětí, zlepšuje náladu a stimuluje činnost svalů.

Chilli


Chilli papričky jsou nejen oblíbeným kořením, ale i přírodním afrodiziakem, stimulantem trávení i krevního oběhu. Obsahují látku kapsaicin, která dostává „do varu“ celé tělo, čímž ho efektivně povzbuzuje. Díky prokrvení tak dochází mimo jiné k zvýšené citlivosti pohlavních orgánů, čímž se účinně  zvyšuje libido. Muži určitě ocení chilli jako přírodní podpůrný prostředek pro zlepšení potence.

Zázvor

Kromě toho, že se zázvorem vyzrajete na chřipku i nadváhu, můžete ho využít ještě zajímavěji. Zázvor zvyšuje citlivost erotogenních zón a pozitivně působí na krevní oběh. Proto je dobrým přírodním afrodiziakem, které zvyšuje partnerovu zdatnost. Zázvor můžete použít pro slané i sladké pokrmy, dodáte jim tak exotický nádech.

 

Kořeněná horká čokoláda


Ingredience:
50 g hořké čokolády
50 g mléčné čokolády
50 cl mléka
25 cl smetany
1 polévková lžíce kakaa v prášku
1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
Špetka skořice, mleté vanilky a zázvoru
Na špičku nože chilli

Příprava: Ideální je připravit čokoládový nápoj den předem. Čokoládu nalámejte na kousky a vložte do mísy. Zvlášť v hrnci smíchejte kakao v prášku a kukuřičný škrob se 2 lžícemi studeného mléka. Přidejte koření, zbývající mléko a smetanu. Postupně zahřívejte. Jakmile se začne směs vařit, nalijte do mísy na čokoládu. Směs šlehejte až bude hladká a nadýchaná. Nechte vychladnout a ohřejte následující den na mírném ohni.


Elixír touhy


Ingredience:
20 g mletého zázvoru
20 g kořene ženšenu
10 g skořice
Snítka šafránu
1 vanilkový lusk
1 litr tvrdého alkoholu 42 stupňů, například brandy nebo rum

Příprava: Veškeré koření naložte do alkoholu a nechte louhovat po dobu 14 dnů. Po uplynutí této doby přeceďte vzniklý likér. Použijte 1 lžičku do sklenice vody. Výborná chuť zaručena!

Zdroj, foto: Vitana


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
zkoušel někdo z vás ty recepty? ráda bych věděla jaké byli Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Také bych recept chtěla vyzkoušetSmajlík Článek mne zaujal.
Obrázek uživatelky
profil
Zajímavý článek Smajlík recepty opsané-vyzkouším Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles