Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

NanoKnife - reálná naděje v boji proti rakovině

7. 06. 2014 | Nemoci
Vysoce efektivní novinkou v boji proti rakovinovým zhoubným nádorům je NanoKnife. Slouží k efektivnímu odstranění cílové měkké tkáně, aniž by poškodila okolní struktury tkáně.
Řekne-li se léčba onkologického pacienta, každý si představí farmakologickou léčbu, tedy užití léků, a především radioterapii - tedy ozařování.


A samozřejmě chirurgickou léčbu a chirurgický zákrok. Jenže ona existuje i léčba intervenčně onkologická, tedy miniinvazivní zákrok v kombinaci se známou chemoterapií nebo radioterapií. Taková kombinace metod je účinnější, protože lze zlikvidovat nebezpečný nádor. Bohužel ho nelze odstranit v uzlinách nebo kostní dřeni. 

Při užití přístroje NanoKnife se vysílá série mikrosekundových pulsů, které způsobí buněčnou smrt zasažené tkáně. A to bez toho, aby byla vystavena tkáň extrémnímu teplu či chladu.

Metodu používají v pražské vojenské nemocnici již dva roky. Elektrody tu v celkové narkóze zavádějí nemocným s radikálně neodstranitelným zhoubným nádorem slinivky.
NanoKnife„Jedním z hodnocených faktorů je kvalita života takto ošetřených pacientů,“ říká Prof. MUDr. Miroslav Ryska, CSc z Ústřední vojenské nemocnice v Praze. Jeho pracoviště je s projektem zatím jen ve fázi náběru pacientů, definitivní výsledky se zhodnocením kvality života tu očekávají v průběhu příštího roku. „Novou metodou jsme ošetřili doposud více než čtyři desítky nemocných. Letos to budou další dvě desítky. A pak bude možné tuto metodu opravdu vyhodnotit,“ říká profesor Ryska.

Metoda NanoKnife se používá v zahraničí již několik let. Za tu dobu bylo provedeno několik tisíc kurativních operací. Ty jen potvrzují správnost cesty intervenční onkologické metody
Radiofrekvence se přitom používá v medicíně již několik desetiletí. Je to druh energie, které se využívá k vytvoření určité vysoké teploty. Ta, aplikovaná v daném místě a po určitou dobu, má za výsledek odumření nežádoucí poškozené tkáně.

Jednou z nejdůležitějších věcí je výběr pacienta. Vhodnost, dle lokalizace nebezpečného nádoru, určuje lékařský tým tvořený onkologem, radiologem a chirurgem případně dalším odborným lékařem.

Výhody radiofrekvenční ablace:

  • Redukce velikosti nebo eliminace nádorů
  • Minimálně invazivní metoda
  • Vysoce efektivní (možnost použití u tumorů velkých 7 cm)
  • Minimum komplikací či vedlejších účinků
Zdroj: NanoKnife


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku NanoKnife - reálná naděje v boji proti rakovině:

NanoKnife - reálná naděje v boji proti rakovině
NanoKnife - reálná naděje v boji proti rakovině
NanoKnife - reálná naděje v boji proti rakovině
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !