Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Napínavé pokračování pernské série

12. 08. 2010 | Knižní tipy
Anne McCaffrey - Drakeni z Pernu: Dračí skok

Druhý díl série Drakeni z Pernu nese název Dračí skok. Ocitáme se v něm zpět na Pernu, sedm oběhů poté, co weyrena Lessa učinila ten neuvěřitelný let mezi časy a přivedla do své přítomnosti weyry, jež nepochopitelně zmizely před čtyřmi sty oběhy. Záchrana, kterou tenkrát představovaly tisíce draků, kteří se objevili na obloze, pomalu dostává trpkou příchuť. F´lar tenkrát předal velení nad Pernem zkušenějším pamětníkům a učinil tak rád. Jejich zkušenosti v boji s vlákny byly nedocenitelné. Dokážou se ale pamětníci vyrovnat se změnami, které za čtyři sta oběhů na Pernu nastaly? A existuje opravdu řešení, které by ukončilo teror vláken padajících z Krvavice, jednou pro vždy?

Autorka nás zavádí zpět do známého světa dračích společníků, hrdinství i lidských slabostí. Představuje nám další obyvatele planety. Hlavní silou knihy jsou opět propracované charaktery a emotivní okamžiky, které se svými oblíbenci prožíváme. Příběh se zase o pár kroků vzdaluje od fantasy a přibližuje se sci-fi. Já mám ráda oboje a takto skloubeno do jednoho příběhu, mi to více než vyhovuje. Napsala bych, že velmi napjatě očekávám rozuzlení, kterého se snad dočkám v dalším díle, ale protože už jsem i další díl četla minimálně dvakrát, vím, že se konečného rozuzlení v třetím díle přeci jen nedočkám a můžu se tak těšit na čtvrtý díl, který u nás vyšel poprvé letos na jaře.

Takže knihu doporučuji všem, kteří se ve fantasy občas rádi odkloní od akčních, krvavých soubojů a ponoří se do fantasie, kterou vytvořila „jemná žena.“ Tento originální příběh rozhodně ani tak nepostrádá potřebné napětí.



Autor: KatyRZ

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !