Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Narozeninové překvapení

16. 08. 2011 | Vaše příběhy
Blížila se oslava manželových narozenin. K pečlivě zabalenému a krásnému dárku jsem se rozhodla, že mu upeču vlastnoručně dort.
Láska přece prochází žaludkem! S přípravami jsem začala už v pátek, abych v neděli, kdy měl den "D" nastat, neměla už tolik práce. Moc jsem se těšila, chystala jsem se dát manželovi totiž ještě jeden dárek, překvapení, o kterém jsem zatím věděla jen já...


Už přes rok jsme se marně snažili o miminko, a tak když jsem tu toužebně očekávanou větu - Budete maminkou - konečně uslyšela z úst svého gynekologa, rozplakala jsem se radostí...

V pátek večer, když jsem zrovna sepisovala seznam věcí, které musím ještě nakoupit a připravit, rozdrnčel se v předsíni telefon.
"Jasně, mami...," slyšela jsem říkat svého manžela, "Neboj, to bude dobrý, jasně, Gitušku vezmeme k nám..."
"Co se stalo?" ptala jsem se překvapeně manžela.
 Snad se nechystá  maminka přijet k nám!  Lekla jsem se, že skutečně budeme ve třech, a ne sami dva, jak jsem se tolik těšila.
"To ne," vysvětlil mi. "Ale maminka musí na víkend odjet z města, a nemá jí kdo pohlídat Gitušku, víš."
 Abyste rozuměli. Gituška je pes - boxerka, a věděla jsem, že je neposlušná a hodně rozmazlená, ale to jsem pochopitelně nemohla říct před manželem, natož před tchyní, i když to byla pravda! A manžel, který mamince nedokáže nikdy říct NE, samozřejmě hlídání slíbil!

"Gituška je moc hodná a čistotná, uvidíš!" uklidňoval mě manžel.
 "Moc hodná a čistotná!" pronesla jsem mrazivě, když jsem
 už poněkolikáté utírala loužičku v předsíni a odepisovala do ztrát další pár rozkousaných a zničených bot. Samozřejmě, že si Gituška vybrala boty moje, ty manželovy nechala bez povšimnutí... Ach jo! Gituška během mého láteření uraženě zalezla pod sedačku v obýváku a do večera nevystrčila čumák.

Dort se mi docela povedl.  Mňam, olizovala jsem poslední zbytek šlehačky a náplně, opravdu se mi povedl! Snad bude mít manžel radost! Ještě jsem prostřela nádherný krajkový ubrus a porcelán po babičce, vyleštila skleničky na víno, a potom jsem si pustila svou oblíbenou hudbu, aby mi čekání na manžela uteklo.

Už by tu měl být každým okamžikem, říkala jsem si, a dokončovala jsem poslední úpravy v kuchyni.
A pak, zrovna ve chvíli, kdy jsem nesla načinčaný dort z lednice do obýváku, odemykal manžel domovní dveře. A vtom se to stalo... Gituška vystřelila zpod sedačky z obýváku do předsíně jako neřízená střela - asi aby si šplhla, a aby pánečka uvítala jaksepatří - a přímo mně pod nohy!
Zapotácela jsem se, neudržela  rovnováhu a... přistála na zemi přímo  před manželovýma nohama, s obličejem zabořeným do šlehačkového narozeninového dortu!  Připadala jsem si jak v nějaké komedii - ale byla to skutečnost. Manžel později prohlásil, že takové narozeninové překvapení opravdu nečekal!

P.S. Tento příběh se nestal mně, vyprávěla mi ho kamarádka, a dnes už mladí manželé pejska nehlídají. Tchyně už nejezdí za prací, je v důchodu a užívá si vnoučat, které hlídá mladým manželům moc ráda.


Kacice - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
krásný příběh a nádherně napsané , živě si to dokážu představit Smajlík , občas se stanou takové nehody a vzpomíná se na ně celý život SmajlíkSmajlík Kacice, píšeš úžasně, čte se to jedním dechem, těším se na další Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pobavila jsem se, úplně vidím to přistání do dortuSmajlíkSmajlík
celou dobu jsem si myslela, že píšeš o soběSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Petrunko, moc děkuji, krásných příběhů tu je spousta, také mám své oblíbené autorky a příběhy čtu moc ráda, o zvířátkách, lásce a jiné, smutné i veselé, nicméně velmi jsi mě potěšila, děkuji.
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík moc hezké....zavidím všem, kteří umějí tak krásně psát.....Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles