Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Naše ruce – zdroj léčivé síly

21. 06. 2017 | Péče o tělo
Ruce jsou ukazatelem lidského zdraví, jejich pružnost a ohebnost je známkou dobré kondice a naopak. Všechny hlavní energie těla se spojují v dlaních a dlaně mohou energii přijímat, i jí vysílat.

Automasáž rukou a jednotlivých prstů prospívá našemu zdraví, povzbuzuje proudění energie celého těla, zvyšuje pohyblivost kloubů a obratnost prstů a osvěžuje unavené dlaně. Má široké spektrum účinků, můžeme ji praktikovat co nejčastěji a těšit se z jejích mnohostranných účinků. Navíc to je příjemný požitek, díky mnoha nervovým zakončením jsou naše ruce a prsty na dotek zvlášť citlivé.

Prsty a jednotlivé orgány


Tradiční čínská medicína věří, že každý prst na ruce je spojen s určitým orgánem v našem těle a díky této souvislosti můžeme zlepšit proudění energie v jednotlivých orgánech a uvolnit zablokovanou energii, která způsobuje disharmonii, bolesti a nemoci. Prsty odrážejí naše tělo a prostřednictvím prstů lze odpovídající části těla i léčit.

Palec - žaludek, slezina, bolest hlavy
Ukazovák – močové cesty a měchýř, ledviny
Prostředník –  játra, žlučník, bolest hlavy a krku, poruchy spánku, hubnutí
Prsteník – tlusté střevo, plíce, zažívací problémy, astma, kašel
Malíček – tenké střevo, srdce, bolest zad, bolest při menstruaci

Před masírováním jednotlivých prstů si zahřejeme dlaně třením o sebe. Jestliže nás trápí konkrétní orgán, zaměříme se na prst, který je s ním propojen. Můžeme ale masírovat všechny prsty a pracovat tak s celým tělem. Masáž prstů, zejména jejich kloubů, působí pozitivně na všechny klouby končetin.

Masáž jednotlivých prstů pomáhá uvolnit psychické napětí. Nepříznivé negativní emoce se podepisují na našem zdraví a jejich dopad můžeme zmírnit masírováním jednotlivých prstů. Pokud máme starosti, obavy a stres masírujeme si palec. Masáž ukazováku nám pomůže zmírnit pocity strachu, smutku a nervozity. Masáž prostředníku pomáhá eliminovat zlobu, hněv, vznětlivost a prudkost. Masáž prsteníku snižuje smutek, rozčílení, malíček pomáhá zbavit úzkosti a trémy. Masírováním prstů se celkově zklidníme, odstraníme napětí a stres.

Masáži rukou je třeba věnovat se pravidelně, poctivě a udává se několik minut denně, třeba i v několika intervalech. Výhodou je, že masáž můžeme provádět v podstatě kdekoli – u televize, na procházce apod. Tato nenáročná a příjemná technika je nejen klíčem k nápravě nejrůznějších blokací životní energie, ale také účinným prostředkem k nalezení fyzické i duševní rovnováhy.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
zajímavý článek
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles