Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Naši čtyřnozí kamarádi a zima

31. 01. 2011 | Zvířátka

Když zima kraluje, dává pořádně zabrat nejen lidem, ale také domácím  mazlíčkům. Nízké teploty a bohatá sněhová nadílka některým pejskům nevadí, když jsou na zimu dobře připraveni. Nejen velká plemena psů, ale také mají pejsci si rádi užívají zimních radovánek ve sněhových závějích.

Pokud máme pejska venku, musíme na zimu myslet včas, aby nás nezaskočila a pejsek nestrádal. Bouda by měla být na zimu dobře zateplená, aby pejskovi neunikalo teplo. Pokud nemáme nasušeno dostatek sena nebo slámy, tak můžeme použít na vystlání boudy staré koberce, nebo deky. Pejsek se v zimě zahřívá sám, vlastním teplem. Jestli nechcete pejska trápit ve velkých mrazech venku, můžete mu doma udělat koutek, pelíšek, kde velké mrazy přečká.

Hlavně staří, nemocní pejsci a štěňata velké mrazy přečkají rádi v teple domova. Když máme pejska doma a chodíme s ním jen na procházky, můžeme pejskovi pořídit slušivý obleček, aby mu nebyla zima. Musíme si přitom dávat pozor, aby se v oblečku nepotil, protože by mohl nastydnout. Když napadne sníh a chodníky se sypou solí, nastává u pejsků problém s tlapkami.

Citlivé polštářky na tlapkách jsou citlivé, mohou praskat a pejska potom bolí. Proto je dobré po každé procházce pejskům omýt tlapky čistou vodou, zbavit je  soli a namazat je k tomu určenými přípravky. Tlapky nikdy nemažeme hydratačními krémy, které více uškodí, než pomůžou.

Velice dobře nám poslouží modrá indulona, nebo nesolené vepřové sádlo. V zimě se rozhodně nedoporučuje koupání pejska. Když ho potřebujete nutně okoupat, tak nezapomeňte použít speciální šampón pro psy, který obsahuje olej a další výživné látky. V zimě pejsek vydá méně energie než v ostatních obdobích roku. Bytovým pejskům se doporučuje podávat méně kalorická strava. Venkovním pejskům by se měla krmná dávka naopak zvýšit, pejsek potřebuje výživnější krmivo, které obsahuje více kalorií.

Pejsci žijící v zimě venku spálí více energie na zahřátí svého těla. Pokud jim dáváte granule, je dobré je zalít teplým vývarem nebo teplou vodou těsně před krmením. Jestli  jim dáváte jinou stravu, tak ji musíte před podáváním ohřát. Když ji pejsek nezkonzumuje hned, velice rychle zmrzne. Velkou pozornost je nutné věnovat také vodě, aby nezamrzla, aby se měl pejsek čeho napít, hlavně při velkých mrazech. Když budete na zimu pořádně připravení, pejsek ji přečká v pohodě a nebude nijak strádat.

Marta - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji děvčata za pěkné hodnocení.
Obrázek uživatelky
profil
Pes se určitě nezapotí, nemá potní žlázy. A na packy bych určitě nepoužívala indulonu, obsahuje hodně vody a ta v zimě akorád zmrzne Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek i fotečky.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
moc hezky napsanýSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkně napsaný článekSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles