Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nastartujte svou imunitu po zimě!

15. 03. 2017 | Péče o tělo
Po letošní tuhé zimě jsou naše obranyschopnost a imunitní systém značně oslabeny. Je proto potřeba je pořádně nastartovat, aby vás jarní časté změny počasí neposlaly na lůžko místo do přírody. Skvělou prevencí jsou vyvážené dávky vitamínů B a C, hořčíku a zinku. Vše získáte z čerstvé zeleniny a ovoce, z nichž se dá připravit mnoho chutných salátů.

Po ránu vám doplní energii a nastartuje organismus čerstvě vymačkaná šťáva z pomerančů nebo citronů. Obsahuje totiž množství vitamínu C, což je přírodní antioxidant. Jeho zvýšený příjem posiluje imunitní systém a nebojte se, „předávkovat“ se jím nemůžete. Nejčastěji ho najdete v citrusech, brokolici nebo také v červené paprice.

Salát doplní všechny potřebné živiny
Na přípravu chutného salátu nepotřebujete žádné složité recepty. Jednoduše nakrájejte a smíchejte zeleninu či ovoce dle chuti. Salát můžete doplnit ořechy, semínky nebo různými zálivkami.

nastartujte imunituBojujte proti bacilům s česnekem a cibulí
Česnek je už od středověku znám svou léčivou mocí. Je to doslova symbol pro boj se slabou imunitou. Zabraňuje vzniku infekcí, posiluje srdce, snižuje krevní tlak a dokonce pomáhá na astma. Obsahuje mimo jiné vitaminy jako B1, B2 a C. Ideální je ho konzumovat v syrové formě, ale proslulou česnečkou nebo jídlem ochuceným česnekem nic nezkazíte.

Cibule je základem mnoha jídel, někdy se jí dokonce říká královna kuchyně. Ale také nesmí chybět ve vaší přírodní lékárničce. Je to přírodní antibiotikum, které ničí bakterie. Pomůže vám s rýmou, chřipkou a je perfektní na detoxikaci organismu.

Nejúčinnější je samozřejmě v syrové formě. Když k ní přidáte nakrájená rajčata a zalijete zálivkou z olivového oleje, vinného octa a základního koření podle chuti, vytvoříte velmi rychlý, jednoduchý a zdravý salát.

Ryby vám pomohou zbavit se virů
Pro vaši obranyschopnost a imunitu je také velmi důležitý pravidelný přísun ryb. Například losos nebo makrela obsahují omega 3 mastné kyseliny, které aktivují bílé krvinky a které jsou ideální například v boji proti chřipce. Navíc ryby obsahují selen, který pomáhá zbavit tělo virů.

A nezapomínejte na zdravé svačinky s sebou na cesty. Pravidelný přísun vitamínů v průběhu dne vám zajistí svačiny do zaměstnání nebo na výlet.

Zdroj, foto: Fiskars


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
čESNEK strohhám sobě i dětem do polévky.Do čaje zase strouhhám zázvor.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Musíme si dát i rybu.. cibuli s česnekem konzumujeme skoro denně
Obrázek uživatelky
profil
jíme doma zeleninu,cibuli i česnek celoročně a stejně jsem pořád na hromaděSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles