Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Natáčení filmu Lidice finišuje

28. 03. 2011 | Novinky
Práce na filmu Lidice finišují, už se bude nahrávat jen hudba se symfonickým orchestrem v nahrávacím studiu Ve smečkách. Přítomni samozřejmě budou i její autoři – Michal Hrůza a James Harries.

Pro Michala Hrůzu je to jeho první hudba pro film vůbec. Navíc vzniká i speciální hudební projekt k filmu Lidice, na kterém spolupracují i Xindl X, Jan Budař, Dan Bárta, Divokej Bill, Tara Fuki či Jana Lota.

Autoři filmu si splní i sen, kterým bylo přiblížit téma Lidic dětem a mládeži – filmový plakát se stane součástí učebnice dějepisu pro deváté třídy už od příštího školního roku (viz.příloha).

Film o Lidicích není dokument – popisuje tři spjaté lidské příběhy odehrávající se na pozadí tragického vypálení Lidic. Nechybí emoce, láska, zrada, ctnost i nenávist.

Lidice – to je název první skladby z CD, které vzniká k filmu Lidice. Autorsky je pod ní podepsán Jan Budař. Skladbu obdržela všechna rádia u nás. Zmiňovaná první skladba Lidice brzy bude mít i videoklip částečně pracující se záběry filmu.

Hudbu klasickou, filmovou k filmu Lidice, tvoří Michal Hrůza, James Harries a Karel Heřman (Kapela Hrůzy). Zbývá už jen dotočit část filmové hudby spolu se symfonickým orchestrem a „napasovat“do filmu Lidice.

Tým okolo filmu Lidice už má jen pár dní na to, aby vše dokončil. Musí se totiž stihnout podat přihláška na festival do Cannes.

Premiéra filmu Lidice je naplánovaná na 9. června 2011.

V hlavních rolích filmu Lidice se objeví: Karel Roden, Zuzana Fialová, Zuzana Bydžovská, Roman Luknár,  Jan Budař, Veronika Kubařová, Ondřej Novák a další.

Režie filmu Lidice se ujal Petr Nikolaev.




Autoři fotografií: Tomáš Vaverka, Julie Vrábelová

Zdroj: FilmLidice.cz

Gabriela Straková
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !