Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Natáčí se nový rodinný seriál Špačkovi v síti času

18. 02. 2010 | Televizní tipy

Fantazijní – a zejména v trikové části vysoce náročný – původní seriál České televize podle námětu a scénáře Lucie Konášové Špačkovi v síti času realizují režiséři Karel Smyczek a Martin Dolenský s hvězdným hereckým obsazením.


Seriál Špačkovi v síti času navazuje na tradici velkolepých dětských seriálů osmdesátých let, jako byli Návštěvníci nebo Arabela. Je to velmi ambiciózní a náročný projekt. Od toho se odvíjí počet postav, jednotlivých prostředí, množství dekorací a náročnost trikového zpracování. Centrum tvorby pro děti a mládež vyrábí seriál ve dvou modifikacích: 7 x 60 minut (do prime time) a 14 x 30 minut (pro podvečerní vysílací čas). Česká televize počítá s nasazením seriálu do vysílání v roce 2012.


filmV seriálu se volně prolínají roviny  současného reálného světa s rovinami světa fantazijního. Navíc občasným retropohledem nahlíží do minulosti, tu více, tu méně vzdálené (především ale do doby, kdy byli rodiče hlavních dětských hrdinů mladí). Špačkovi se čirou náhodou ocitnou na festivalu kouzelníků.


Vystupuje zde i skvělý mág Garibaldini, ve skutečnosti ředitel tajuplného Paláce času. Je to prostor, kterým protéká čas každého z nás, obyčejných smrtelníků, a kde jsou uloženy svazky našich životů. Seznámení malého Matěje Špačka a Klementinky, dcerky Mistra Garibaldiniho, odstartuje gejzír velice dramatických a často také humorných událostí.


V tuto chvíli je seriál v první polovině natáčení. Karel Smyczek točí pasáže odehrávající se v reálném čase, zatímco s Martinem Dolenským se vydáme do světa fantazie. Po skončení vlastního natáčení bude následovat složitá a časově nesmírně náročná výroba triků, které tvoří podstatnou část díla.


V reálném světě je nám dán přesně vymezený čas. Někdy si myslíme, že by stačilo přidat jen pár minut, aby se všechno vyvinulo jinak, ale neuvědomujeme si, že podstatně víc času promrháme. Děti dostaly možnost recyklovat čas, ale je otázka, zda změny, ke kterým se rozhodnou, dopadnou lépe,“ upozorňuje režisér Karel Smyczek na jeden z několika motivů, které se prolínají celým seriálem.


spackoviTenhle seriál vyžaduje velkolepost obrazového podání. Určitý rozmáchlejší rukopis od nás režisérů a také od kameramana. V rámci možností se snažíme co nejvíce natáčet filmovými postupy,“ říká Martin Dolenský, který byl Smyczkovým žákem: „Na FAMU jsem studoval v ročníku, který tehdy otvírali právě Karel Smyczek s Jaromilem Jirešem. Je to zvláštní pocit přehoupnout se z role žáka do pozice kolegy. Myslím, že si spolupráci oba užíváme.”


V hereckém obsazení uvidí diváci v klíčových dětských rolích Johanu Krtičkovou (Klementina), Leonarda Stirského (Matěj Špaček), Alenu Jakobovou (Dáda Špačková) a Ondřeje Havla (Sam Blažek). Postavy dospělých hrají Klára Issová (Libuše Špačková), Pavel Liška (Václav Špaček), Tomáš Hanák (Garibaldini), Pavel Zedníček (Bertík – duch A. Einsteina), Miroslav Táborský (Klaun), Vladimír Javorský (č.205), Simona Stašová (Svatava Macháčková) a dále Arnošt Goldflam, Jaromír Nosek, Pedja Bjelac, Ondřej Havel, Veronika Freimanová, Martin Učík, Veronika Gajerová , Nela Boudová  a mnozí další.


S režiséry K. Smyczkem a M. Dolenským na seriálu spolupracují dramaturg Jiří Chalupa, kameraman Antonín Chundela, architekt David Voborský, kostýmní výtvarnice Simona Rybáková, mistr zvuku Vladimír Nahodil, vedoucí produkce Eva Hladíková, střihači Milan Justin a Zdeněk Patočka a další tvůrci.

 

Zdroj: Česká televize

 

Simbelmine

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Natáčí se nový rodinný seriál Špačkovi v síti času:

Natáčí se nový rodinný seriál Špačkovi v síti času
Natáčí se nový rodinný seriál Špačkovi v síti času
Natáčí se nový rodinný seriál Špačkovi v síti času
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
tak to jsem na to zvědavá..
Obrázek uživatelky
profil
fantazijní filmy zrovna nejsou pro mě... Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
dobrý namet
Obrázek uživatelky
profil
dobrý namet
Obrázek uživatelky
profil

...takže takový Návrat do budoucnosti po Česku... Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles