Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Nátěr fasády krok za krokem

24. 08. 2011 | Rekonstrukce
Při opravě a nátěru omšelé fasády je třeba postupovat důkladně a nevynechat žádný důležitý krok. Náš nákupní seznam obsahuje veškerý materiál, nářadí i techniku, kterou budete pro úspěšnou opravu fasády potřebovat. 

•    Fasádní barva
•    Penetrační nátěr
•    Fasádní čisticí prostředek
•    Tmel
•    Krycí fólie
•    Ocet   
•    Špachtle
•    Zednická lžíce
•    Drátěný kartáč
•    Plochý štětec
•    Malířský váleček s násadou
•    Mřížka na otírání válečku
•    Pracovní rukavice
•    Vysokotlaký čistič
•    Žebřík, lešení, pracovní plošina

rekonstukce fasády1. Přejeďte rukou po fasádě, abyste odhalili všechna místa, kde opadává omítka.
Vezměte si na pomoc štafle nebo opěrný žebřík. Ve vyšších místech je rozumnější se spoléhat na lešení nebo pracovní plošinu.

2.
Na poškozených místech špachtlí odstraňte uvolněné části.
Použít můžete jakýkoliv typ běžné špachtle. Pozor si spíš dávejte na povrch, který by měl být ideálně suchý – proto je nevhodné pracovat například po dešti. Svou pozornost věnujte především větším poškozením, o vlasové trhliny se nestarejte – spolehlivě je zacelí penetrace spolu s fasádní barvou.

3. Větší praskliny zatmelte s pomocí zednické lžíce.
Větší praskliny přebruste, zbavte je prachu a přetřete penetračním nátěrem. Pokud zjistíte hlubší rány, vyplňte je nejdříve tmelem na fasády - vápenným, cementovým nebo akrylovým. Na obalu musí být napsáno, že je tmel určen pro venkovní použití. Druh penetrace zvolte na základě fasádní barvy, kterou hodláte použít. Nejlépe uděláte, když si necháte poradit přímo při koupi.

Tip odborníka:


Zkuste natřít malé místo na fasádě octem. Pokud se vytvoří puchýřky, znamená to, že v omítce je vápno, a budete ji muset odstranit drátěným kartáčem. Když je místo bez puchýřků, přejeďte ještě po stěně hranolem dřeva. Jestliže na povrchu ulpí třísky a barvu nelze seškrábnout ani nehtem, je dostatečně přilnavá a připravená pro nový nátěr.

4. Zdi omyjte vysokotlakým čističem.
Zdi omyjte vysokotlakým čističem, a to vodou s příměsí fasádního čisticího prostředku, poté je nechte dobře proschnout. Možná vás napadne, že byste mohli použít i zahradní hadici, ale její tlak na odstranění nečistot zdaleka nestačí.

5. Podklad přetřete penetračním nátěrem pomocí hranaté štětky.nátěr
Podklad nejdřív přetřete penetračním nátěrem (podkladovou barvou) pomocí plochého štětce nebo široké hranaté štětky. Penetraci je potřeba použít pokaždé. Zpevňuje povrch a snižuje spotřebu fasádní barvy. Poté naneste spodní vrstvu barvy neboli základní nátěr, a to zředěný vodou, maximálně do deseti procent.

6. Krycí nátěr nanášejte nejdříve na všechny vnitřní a vnější rohy.
Při druhém, krycím nátěru postupujte od rohů k velkým plochám. Teď také přichází čas popustit uzdu své kreativitě a rozmyslet si, zda některé prvky nezvýrazníme či barevně neodlišíme.

7. Nátěr nanášejte válečkem nejprve podélně, pak příčně a znovu podélně.
Krycí nátěr se už neředí, především z důvodu rizika nižšího krytí barvy. Jednotlivé tahy válečkem by se měly spojit za vlhka, abyste docílili co nejvyššího krytí. Váleček doporučujeme z toho důvodu, že má větší dosah (za použití teleskopické tyče).

Zdroj: OBI.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Nejlepší jsou silikátové nátěry. Sice si trochu připlatíte ale zas vydrží téměř vše a zůstanou bez poskvrnky mnoho let. Máme je na baráku už přes 15 let. Kvůli ceně se nám do nich investovat moc nechtělo ale pan z http://www.vizualizacefasad.cz/ nás přesvědčil a teď jsme rádi.
Obrázek uživatelky
profil
Nejlepší jsou silikátové nátěry. Sice si trochu připlatíte ale zas vydrží téměř vše a zůstanou bez poskvrnky mnoho let. Máme je na baráku už přes 15 let. Kvůli ceně se nám do nich investovat moc nechtělo ale pan z http://www.vizualizacefasad.cz/ nás přesvědčil a teď jsme rádi.
a
Obrázek uživatelky
profil
daja55-jak jsi zvládla nátěry?Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
taky budu natírat.Sice je natřená loni,ale přes zimu se nadělaly fleky,tak se bude opravovat.Snad to zvládnu
Obrázek uživatelky
profil
toto nás čeká na jaře Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles