Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Naučte se bylinky používat pro své zdraví

28. 05. 2020 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Od nepaměti se používaly nejen v kuchyni, ale také v léčitelství. Tinktury, odvary, sirupy, čaje i sušené směsi skrývaly mnohá tajemství a babky kořenářky byly proslulé svými znalostmi. Jejich časy sice pominuly, ale síla, která se skrývá v léčivkách, zůstává. Když víte, po jaké sáhnout, snadno si poradíte s nespavostí, detoxikací či pocením. Dokonce i přechod, který je pro mnohé ženy strašákem, může být díky nim méně náročný.

V současnosti se k bylinkám vrací stále více a více lidí. Hledají alternativu k chemii, a právě rostliny jim toho mají hodně co nabídnout. Do kurzu se tak opět vracejí herbáře a hitem se stávají přírodní preparáty. Ne všichni totiž mají na dosah les, louky či mokřady, kde by mohli potřebné léčivky najít. Naštěstí v lékárně je v současnosti k dostání mnoho kvalitních produktů vyrobených z bylinek. Zajímá vás, jaké jsou nyní nejužívanější rostliny?

 Naturevia Ostropestřec forteOstropestřec pomůže s detoxikací 


Možná by vás ani nenapadlo, že právě tento růžově kvetoucí bodlák je v současnosti jednou z nejžádanějších bylin. Používá se totiž při očistě. Jelikož žijeme ve znečištěném životním prostředí a mnozí sem tam zhřeší s alkoholem a tučnějšími pokrmy, jde doslova na „dračku“. Síla ostropestřce se skrývá v látce silymarin, kterou obsahuje a jež pomáhá chránit játra před poškozením. Blokuje škodlivinám vstup do jaterních buněk, čímž přispívá k zachování správné funkce jater a podporuje tak jejich detoxikační potenciál. Silymarin rovněž pomáhá při regeneraci jaterních buněk a trávení. Zároveň se jedná o velmi silný antioxidant, který chrání buňky celého organismu před poškozením volnými radikály a před nepříznivými vnějšími vlivy. Rovněž má blahodárný vliv na činnost srdce a správnou hladinu krevního cukru. Pokud nechcete jeho semena hledat v přírodě a sušit, zajděte si do lékárny po doplněk stravy Naturevia Ostropestřec forte, který patří k nejsilnějším na trhu a bude vám stačit jedna kapsle denně.

Naturevia Sleepnox forte


S kozlíkem v mžiku usnete 


Mezi osvědčené stálice pak patří kozlík lékařský. I jeho využití souvisí s aktuální dobou. Tentokrát však jde o rychlé tempo a vysoké nároky, které mají negativní vliv na spánek. Právě tato rostlina pomáhá ke zklidnění. Rovněž se osvědčila při nespavosti způsobené nervovým vyčerpáním, přepracováním a stresem. Často se používá ve směsích s dalšími bylinkami, jakými jsou meduňka, chmel a mučenka, které spolu skvěle ladí a zesilují účinek. Máte-li potíže se spánek, vsaďte na kozlík a přípravek Naturevia Sleepnox forte, který obsahuje jedno z nejvyšších množství rostliny, co se prodává.

Ploštičník vás zbaví návalů v přechodu


K bylinkám, jimž se začíná nyní dostávat pozornosti, patří ploštičník hroznatý. Přípravky, které ho obsahují, jsou žádané zejména ženami v období menopauzy.
Naturevia PerfectDayRostlina totiž přispívá ke zmírnění depresí a výkyv nálad. Také snižuje počet a délku trvání návalů horka a pocení. I ploštičník se často kombinuje s dalšími bylinkami, aby byl výsledný efekt co nejlepší. V případě přípravků, které mají ulevit od příznaků přechodu, se míchá s chmelem, drmkem a fytoestrogeny. Začínáte-li pociťovat příznaky klimakteria a chcete místo hormonů vyzkoušet přírodní cestu, pak zkuste doplněk stravy Naturevia PerfectDay, který by vám měl pomoci ulevit od nepříjemných symptomů.

Bylinky na vzestupu


Ať už je doba jakákoliv, jedno pozitivum se jí upřít nedá. Nabídka bylinných přípravků je v lékárnách či e-shopech velmi široká a na téměř každý neduh najdete v nabídce něco z přírody. Ovšem i to má svá úskalí. Často se totiž prodávané produkty chlubí, že obsahují léčivku, ale když následně kouknete do složení, najdete tam jen minimální množství. Proto si při nákupu dávejte velký pozor a zajímejte se o množství obsažené léčivé byliny. Příroda má sílu a dokáže vám mnohdy opravdu pomoci, ale musíte mít v ruce opravdu kvalitní produkty. Zkrátka důvěřuj, ale prověřuj, je zde více než na místě.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !