Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Návrat do školních lavic po mateřské dovolené

20. 08. 2007 | Finance

Uvažujete o tom, že se po dlouhé době strávené na mateřské dovolené vrátíte opět do zaměstnání? Pomalu se rozhlížíte po trhu práce, ale zjišťujete, že v dnešní době je velmi dobrá počítačová gramotnost stejnou nezbytností jako znalost minimálně jednoho světového jazyka. Díky počítačové škole Gopas, která tento rok přišla hned s několika novými kurzy – Microsoft Office 2007 či Windows Vista, vám poradíme, jak na to.


Jste 6. rokem na mateřské dovolené, starší syn nastupuje do první třídy a ten mladší přivyká mateřské škole. Zjišťujete, že máte více času, a začínáte pomalu uvažovat o návratu do zaměstnání? Ve škole jste sice ještě pár lekcí z informatiky stihla, určitou praxi z doby, než jste se začala na plný úvazek starat o děti, máte také za sebou. vzdělávání po mateřské dovolené Pomalu však zjišťujete, že s těmito zkušenostmi v dnešní době již příliš neobstojíte. Přiznejme si, že technologický vývoj šel a jde neúprosně dopředu.


Počítač dnes naleznete skoro v každé domácnosti, ale nejlépe jej většinou ovládají vaše děti. Každopádně je počítač neodmyslitelným pomocníkem prakticky na každém pracovišti. Právě většinou ženy – asistentky, sekretářky – po svém nadřízeném dále zpracovávají tiskopisy, opravují chyby v různých dopisech, přepisují vše do náležitého počtu kopií, zapisují do seznamu odeslané pošty, různě formátují a evidují v excelu či v různých databázích. Nezapomínejte na přepisy různých reportů či výkazů a sentimentálně zavzpomínejte na primitivní textový editor.


A jaký je hlavní důvod pro počítačové školení? Microsoft totiž letos představil významnou novinku určenou pro každodenní práci v kanceláři, novou verzi populárního balíku aplikací Microsoft Office. Office se od své předchozí verze velmi změnily, a to nejenom svými funkcemi, ale také ovládáním.


vzdělávání po mateřské dovolené

„Všem ženám, které uvažují po mateřské dovolené o nástupu do zaměstnání, ale i těm, které se chtějí dále vzdělávat, doporučujeme v první řadě rozšířit si dovednosti u nejčastěji používaných aplikací z kancelářského balíku Microsoft Office – ať už ve verzi 2003 či nejnovější 2007. Mezi nejpoptávanější samozřejmě patří pokročilé kurzy Microsoft Excel a Microsoft Word. Určitě není od věci zvládnout také Microsoft Outlook, jenž je dnes velmi rozšířen téměř ve všech větších společnostech,“ dodává ředitel marketingu společnosti Gopas Jan Dvořák. „Kurzy jsou vedeny praktickou formou a každý účastník obdrží propracovaná skripta. Lektora, který vás školí, můžete i po absolvování daného kurzu kontaktovat se svým dotazem“, dodává.


Toužíte-li najít zajímavé pracovní místo, určitě nezapomínejte na pravidelnou docházku do jazykové školy a vzdělávacích kurzů v oblasti informačních a komunikačních novinek. Přece jenom v dnešní přetechnizované době je počítačové vzdělání základem, do kterého se vyplatí investovat.



V týdnu od 29. – 26. srpna 2007 jsme pro Vás připravili soutěž o vzdělávací poukazy do počítačové školy Gopas.


Zdroj: www.gopas.cz

Lucie Nosková
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !