Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Navraťte svému tělu zdraví s pomocí kraniosakrální biodynamiky

10. 01. 2014 | Péče o tělo
Bolesti zad a kloubů, migrény, deprese, každodenní stres… to je jen krátký výčet trápení, která aspoň občas sužují každého z nás. Velká část těchto problémů je způsobena naší neschopností poslouchat varovné signály vlastního těla. Pomoci může terapeutický přístup, který je ve světě již desítky let hojně využívaný, u nás zatím není příliš známý, a který v sobě snoubí nejmodernější vědecké poznatky se schopností využívat přirozenou a hlubokou moudrost lidského těla – kraniosakrální biodynamika.

Zdraví jako životní síla

Kraniosakrální biodynamika je velmi jemná neinvazivní práce s lidským organismem. Podporuje schopnost těla k vlastnímu znovunalezení rovnováhy a zdraví. Vychází z toho, že náš psychofyzický systém se neustále sám reguluje a obnovuje, a že zdraví je v samotném základu neustále přítomno. Pokud má možnost, projeví se jako životní síla. Vlivem této síly pak vzniká pohyb projevovaný velice jemně a rytmicky každou buňkou, orgánem, svalem a kostí. Tyto pohyby a rytmy je možné citlivýma rukama vnímat kdekoliv na těle a zároveň je možné rozpoznávat proudění energií a tekutin v tkáních. Pokud je proudění plynulé a silné a pohyby segmentů těla jsou pravidelné, je v těle udržováno zdraví.

Navraťte svému tělu zdraví s pomocí kraniosakrální biodynamikyTato přirozená harmonie se ale někdy může narušit. Děje se to zpravidla v náročných situacích jako jsou chronické nemoci, úrazy, dlouhodobé stresy, emocionální traumata či celková vyčerpanost. Organismus pak reaguje stažením a vznikem ohnisek napětí, která vnímáme jako bolest, ztuhnutí či silnou únavu, a která můžou způsobit dysfunkci některého orgánu.

Odpověď dotykem

Terapeut kraniosakrální biodynamiky během ošetření stimuluje obnovu harmonického   plynutí tekutin a energií, čímž podporuje přirozené rozpouštění ohnisek napětí. Snaží se  nastartovat organismu vlastní regenerační schopnosti. „Je to jako když si zlomíte ruku – lékař vám ji dá do sádry, ale ruka sroste sama, protože tělo má plán, jak to udělat,“ říká Martin Srdce. „Zjednodušeně řečeno, během terapie a po ní organismus uvolňuje napětí v něm nashromážděné, zahajuje hluboké regenerační procesy a začíná směřovat ke zdraví,“ doplňuje.

Terapeut do těla klienta nic nevkládá ani z něj nic neodebírá. Klient je oblečený, leží pohodlně na lůžku a zcela přirozeně relaxuje. Terapeut pokládá ruce na různá místa pod či na jeho tělo, a pomocí tohoto vědomého dotyku naslouchá životní síle a neduhům organismu. Dává tělu zpětnou vazbu, díky které jeho přirozená vnitřní moudrost zjišťuje, kde je problém, a může jej začít léčit. „Je to jako, když vám naslouchá dobrý přítel. Pokud je s vámi a nechá vás mluvit, popřípadě vám někdy zopakuje něco významného, co jste řekli, přijdete často na řešení problematické situace sami,“ vysvětluje Martin Srdce.

Navraťte svému tělu zdraví s pomocí kraniosakrální biodynamikyCelá terapie má většinou podobu příjemného a velmi hlubokého odpočinku. Probíhající samoléčebné procesy klient vnímá jako teplo, chlad, pohyby svalů a kostí, brnění, záškuby, tah, tlak a podobně. „Základním předpokladem k úspěšnosti je opustit všechny předsudky a nechat léčení vyvstat z hlubin našeho organismu. Pokud tak učiníme, může nastat skutečně celistvé léčení, které nás obohatí způsobem, o němž se nám před tím ani nesnilo,“doplňuje Martin Srdce.

Pomáhá již více než sto let

Kraniosakrální biodynamika k nám přišla z USA, kde byla vyvinuta tamními lékaři již na počátku a během 20. století. V zahraničí (především ve Spojených státech, Švýcarsku a Velké Británii) je uznávanou metodou medicíny. Ve Švýcarsku kraniosakrální ošetření dokonce částečně hradí zdravotní pojišťovny. Terapii lze dobře kombinovat s masážemi, fyzioterapií, rehabilitačním cvičením, jógou a pilates a je vhodná i pro těhotné ženy, děti, nebo starší či velmi nemocné lidi. V České republice dnes pracuje asi padesát licencovaných terapeutů, které zastupuje Česká asociace kraniosakrální biodynamiky.

Kdy vám kraniosakrální biodynamika zejména pomůže:

•    ke zmírnění bolestí zad, šíje, páteře kloubů
•    jako podpůrná léčba bolestí hlavy a migrén
•    při vyčerpání, chronické únavě a stresu
•    k léčbě deprese a posttraumatických symptomů
•    ke zmírnění pooperačních a poúrazových stavů
•    těhotným ženám pomáhá jako příprava na porod a k poporodní integraci
•    jako terapie dětí s poruchami učení, hyperaktivitou, nebo růstovými problémy (skolióza, lordóza, Scheuermann)
•    pro posílení psychického zdraví a odolnosti




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Navraťte svému tělu zdraví s pomocí kraniosakrální biodynamiky:

Navraťte svému tělu zdraví s pomocí kraniosakrální biodynamiky
Navraťte svému tělu zdraví s pomocí kraniosakrální biodynamiky
Navraťte svému tělu zdraví s pomocí kraniosakrální biodynamiky
Navraťte svému tělu zdraví s pomocí kraniosakrální biodynamiky
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !