Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Návrhářka Marie Copps hostem New Yorkské soutěže v Han couture designu

25. 10. 2008 | Kultura
Toronto/New York
24. října 2008


Česká módní návrhářka, floristka a zakladatelka projektu Give Help a Chance - FASHION FOR HELP Marie Copps byla hostem prvního ročníku Global HAN Couture Design Competition v New Yorku.

Organizátoři se pořádáním této soutěže snaží oživit 5000 let starou čínskou tradici a doufají, že tak přispěje k navrácení kulturního odkazu a dědictví, které bylo kulturní revolucí v Číně téměř vymýceno. Finálový večer prvního ročníku se konal 19.října v The Prince George Ballroom na New Yorkském Manhattanu.  Soutěžící z celého světa se zde sešli, aby předvedli své modely, které  vycházely z čínské historie, byly inspirované staročínskou filozofií a čínskými dynastiemi, jejich podoba byla však originální a zapadala do dnešního moderního světa. Na závěr byli vyhlášeni vítězové ve dvou kategoriích: oblečení pro denní nošení a společenský oděv.

Návrhářka Marie CoppsKolekce „Krása a horor„, kterou návrhářka přiletěla odprezentovat v srpnu do Prahy, vyvolala v New Yorku nadšený ohlas. Po té, co se reportáž z open-air ceremoniálu před čínskou ambasádou v Praze dostala do amerických médií, organizátoři kontaktovali autorku, aby ji mohli pozvat na finálový večer.  Projekt Give Help a Chance -  FASHION FOR HELP, který Marie Copps v srpnu v Čechách prezentovala, a pro který byly šaty speciálně navrženy, vznikl, aby pomohl šířit víru v základní lidská práva, důstojnost a hodnotu lidské osobnosti. Nová kolekce je věnována kampani podporující lidská práva v Číně. Modely jsou zachyceny  v sérii fotografií a symbolizují krásu a tradici původní Číny v ostrém kontrastu s totalitou komunistické strany, která ve své zemi porušuje lidská práva.

Marie Copps chce touto světovou kampaní přispět ke zlepšení životních podmínek Číňanů praktikujících cvičení Falun Gong. Ta má upozornit na to, že stoupenci této tradiční čínské praxe cvičení těla a mysli jsou ve své zemi pronásledováni, posíláni do převýchovných táborů a vězněni. V  těchto zařízeních jim jsou po té nelegálně a velmi krutým způsobem odebírány orgány určené pro transplantace. Na svém počátku se přitom Falun Gong těšil velké popularitě, a to i v nejvyšších politických kruzích. V roce 1992 dostal na výstavě „Orientální zdraví„ v Pekingu nejvyšší ocenění „Hvězdná Qigongová Škola„. Pro jeho velkou a nečekanou popularitu a z důvodu možného mocenského ohrožení ho však Komunistická strana Číny postavila v roce 1999 mimo zákon. Prohlásila ho za sektu a od té doby vede proti jeho stoupencům jak domácí, tak celosvětovou lživou propagandu.

Vice informací na FASHION FOR HELP.


Čtěte také více informací o Marii Copps:
Originální módní show Marie Copps pomůže ohroženým dětem

Kateřina Jacques podporuje projekt FASHION FOR HELP


Foto: Mingguo Sun



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !