Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ne pokaždé se to povede

29. 05. 2011 | Vaše příběhy
Vycházky do přírody mají v každém ročním období své kouzlo a svoji krásu. Mně se líbí jedna fotka, kterou jsem pořídila trochu dříve, ale ne při každé vycházce se to opět povede a nevím, zdá se mně to ještě povede. Samozřejmě jsme byli v té době, kdy vznikl ten obrázek, na Slovensku na návštěvě u tchyně.

Byly hezké podzimní dny, tak jsme se spolu s manželem vybrali podívat do krásné podzimní přírody, kdy lesy mění svou barvu a hlavně podívaná z trochu větší dálky je skutečně překrásná.

Vstali jsme s východem sluníčka a po snídaní vyrazili na procházku. Samozřejmé je, že  jsme s sebou vzali i nějakou tašku na houby, které tady hodně, ale hodně rostou i na podzim. Hlavně václavky, kterých tady člověk najde tolik, že se sbírají jenom kloboučky a jenom tak do průměru pětikoruny.Můj manžel i po tak dlouhé době pořád najde místa, kde je jich spousta a potom jenom sbíráte a sbíráte. Takže jsme vyrazili. Po každé straně vesnice jsou lesy, ale my jsme si to vybrali do kopce.

Asi po hodině cesty krásnou přírodou Nízkých Beskyd dorazili jsme do velikánského bukového lesa. Většina lesů tady jsou bukové. Samozřejmě jsme našli houby a procházka pokračovala v takovém oblouku kolem vesnice. Z kopce byl hezký výhled i na vesnici.

Když jsme se blížili k jedné dolině, uviděla jsem stádo, jaké jsem doposud viděla jenom v televizi. Bylo jich hodně. Na fotce je jich spolu šest, ale mně se zdálo, že jich je celá louka.Tak obrovská zvířata, a jak jsou hezká.
Ten jelen byl jako král, neskutečně hezký a velikánský. Do té doby jsem toho moc o jelení zvěři ani netušila, ale když jsem viděla, jak běží po té louce a jak zastali, když nás asi zavětřili  - a já v tom čase udělala ten snímek - tak až potom jsem jsi uvědomila tu krásu a trochu jsem se i povyptávala na jejich způsob života.
Byla to nádhera a ráda na to vzpomínám.Teď vím, že když je z lesa slyšet jelení řev, že to je jich tam více, a že to období se nazývá říje.         


roskovce - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Ne pokaždé se to povede:

Ne pokaždé se to povede
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek. Příroda je kouzelná v každém ročním období.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice