Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nebankovní půjčky jsou zbytečným strašákem. Poradíme, jak vybrat tu nejlepší

27. 04. 2019 | Finance
-Komerční sdělení-

Jedna kapsa prázdná a ta druhá? Vysypaná! Že přesně nějak takhle vypadá vaše aktuální finanční situace? Aby toho nebylo málo, objevil se před vámi nečekaný výdaj, který nelze dlouhodobě ignorovat? Drtivá většina z nás sáhne po úsporách z dřívějška anebo začne zvažovat půjčku. Pokud vám v bance nepůjčí, existuje řešení v podobě nebankovních půjček. Proč jsou pro množství Čechů stále velkým strašákem? Na tuto otázku se budeme snažit odpovědět následujícími řádky.

Když máte v bance stopku


Drtivá většina z nás míří v případě potřeby do banky. Bankovní podmínky jsou ale mnohonásobně přísnější, než podmínky nebankovních poskytovatelů půjček. Pokud máte záznam v registru dlužníků, neuhrazené závazky na sociálním či zdravotním pojištění anebo dlužíte třeba za nájem či energie, banka vaši žádost zamítne. Nebankovní společnosti jsou ale mnohem benevolentnější. Některé dokonce nabízí nebankovní půjčky bez nahlížení do registrů. Poskytovatel půjčky sice musí ověřit žadatele v registrech dlužníků, ale záznam zde nemusí brát na zřetel. Mezi obecné podmínky patří plnoletost, bydliště anebo trvalý pobyt na území České republiky a pravidelný příjem.

Neopodstatněný strach z lichvářů a vysokých poplatků


nebankovní půjčkyDíky novele spotřebitelského zákona z roku 2016 zmizeli z půjčkového trhu nepoctivci, kteří rýžovali na špatné finanční situaci ostatních a půjčovali peníze za extrémně vysoké úroky. Dnešní půjčkový trh tvoří pouze ověřené a solidní společnosti, které musely získat licenci od ČNB. Poskytují tak půjčky, které jsou mnohem bezpečnější než kdykoli dřív. Jen pro představu – před novelou zákona mohlo poskytovat nebankovní půjčky asi 50 000 společností, nyní je jich necelých 150.


U solidní společnosti víte, kolik zaplatíte


Pokud jste si už v minulosti nebankovní půjčku sjednali, možná jste byli nepříjemně zaskočení konečnou částkou, kterou jste za ni zaplatili. Dnes naštěstí u solidních společností předem víte, kolik ve finále zaplatíte. Většinou je tato informace uvedena už u samotné žádosti o půjčku. Pokud přeci jen chybí, je dobré zaměřit svou pozornost na hodnotu RPSN, která zahrnuje nejen úroky, ale také veškeré další poplatky, které jsou s půjčkou spojené.


Smlouva a obchodní podmínky jsou základ


Co je psáno, to je dáno – to je staré pořekadlo, kterého je potřeba držet se v dnešní době víc než kdykoli dřív. Ještě před tím, než smlouvu o půjčce podepíšete, důkladně si ji pročtěte. Pozornost věnujte také nápadně malým či naopak velkým písmenům, hvězdičkám a poznámkám pod čarou. Pokud něčemu nerozumíte, nebojte se zeptat anebo si vyžádejte smlouvu k domácímu pročtení či prokonzultování s odborníkem.

Peníze získáte opravdu rychle


Většina nebankovních společností pracuje s automatizovanými systémy schvalování žádostí, takže jejich vyhodnocení je otázkou několika minut. Ve finále ale vždy záleží na konkrétním produktu a skutečnosti, zda se účet poskytovatele shoduje s bankovním účtem žadatele. V případě, že se oba účty shodují, je převod peněz otázkou několika minut. V ideálním případě tak můžete mít peníze do několika minut od podpisu smlouvy.


Nebankovní půjčku můžete získat zdarma


První půjčka zdarma je doménou spíše nebankovních společností. Většinou jde o speciální promo akci, kterou se poskytovatelé snaží nalákat nerozhodnuté klienty. Těm jsou nebankovní společnosti ochotné půjčit bezúročně. Pokud půjčku splatíte včas, neplatíte žádný úrok. Vždy je ale potřeba důsledně hlídat termíny, jinak se vám taková půjčka může nepěkně prodražit.

Peníze v hotovosti anebo na účet


Možnosti výplaty peněz u nebankovních společností jsou opravdu bohaté. Půjčku si můžete nechat zaslat na účet anebo vám ji v hotovosti přiveze kurýr společnosti na předem sjednané místo. Takto to dělá například Provident. Některé společnosti dokonce umožňují vybrat si peníze na některých čerpacích stanicích anebo v trafikách.

Jak nebankovní půjčky vybírat?


V první řadě si odpovězte na otázku, zda se bez půjčky opravdu neobejdete. Pokud usoudíte, že ne, prozkoumejte aktuální nabídku nebankovních půjček. S výběrem vám pomohou praktické online srovnávače jako například pujcky.cz, coolpujcky.cz, uspory.cz a nebo pujckyhned.cz Od věci také není zapátrat v diskuzích na internetu a pročíst si názory ostatních. Nikdy si také nepůjčujte víc, než je nezbytně nutné. Ohlídejte si termíny splácení a ještě než smlouvu podepíšete, zkontrolujte výši RPSN.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !