Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Neboj se na ně sáhnout, aneb zdravá prsa každé ženy

10. 09. 2020 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Věděli jste, že právě rakovina prsou je v České republice tou nejčastější a že díky prevenci se až 90 %1 případů dá včas podchytit a nelehkou situaci je možné řešit?
Sensodyne




Prevence, prevence, prevence.
Stejně, jako bychom měli pravidelně chodit k zubaři, měli bychom také myslet na svá prsa. Každá žena se krásně nalíčí, pořídí si nový módní kousek nebo si zajde ke kadeřnici. Chceme se jednoduše cítit dobře, krásně a být spokojené. Myslet musíme ale i na své zdraví a naše prsa si pozornost také zaslouží. A co jste možná nevěděli…

Samovyšetření prsou se týká každé ženy. Zabere vám pár minut a může zachránit život. Už druhým rokem se značka zubních past Sensodyne spojila s organizací Loono a společnou kampaní bojují za to, aby ženy na svá prsa nezapomínaly. Je to jednoduché. Zubní pasta vám dojde zhruba po jednom měsíci a právě tehdy si sáhněte na prsa a věnujte pár vteřin jejich samovyšetření.

„Nebojte se říct svému partnerovi o pomoc. Celých 30 % změn rakoviny odhalí naši milovaní, protože nás mají hezky v ruce, a tak si samovyšetření můžete jednou měsíčně provést navzájem,“ říká ředitelka organizace Loono, Mgr. Blanka Sigmundová.
Loono.cz
















„Jsme rádi, že již druhým rokem náš projekt může skutečně mnohým ženám zachránit život. Je potřeba, aby směrem k veřejnosti, především pak tedy k ženám, bylo toto téma dostatečně komunikováno. Spolupráce s organizací Loono nás moc těší, a tak tento rok, stejně jako tomu bylo v roce loňském, darujeme v říjnu 1 Kč z každého prodaného produktu Sensodyne organizaci Loono na program prevence,” říká brand manažerka za Sensodyne, Eliška Jurková.  

Povědomí o nutné prevenci každé ženy je důležité. Ženy by měly vědět, jak často a jak si samovyšetření provést. Jak na vyšetření a na co si dát pozor si můžete přečíst na webových stránkách organizace Loono. Na internetu najdeme ale, mimo těch užitečných informací, také takové, které nám k ničemu nejsou, a co víc, informace, které nejsou pravdivé. Říkejme jim mýty a tady jsou ty o rakovině prsou:

Mýtus: Rakovina prsu se týká jen starších osob
Rakovina prsu se objevuje v různém věku. Není to tak, že je nebezpečná pouze pro starší ženy, nejmladším pacientkám může být okolo dvaceti let. Proto je důležité na prevenci nezapomínat a v případě jakéhokoli podezření vyhledat lékaře.





















Zdroj foto: Loono

Mýtus: Mamograf způsobuje rakovinu
Zatím nebylo prokázáno, že by tlak, který mamograf na prsní tkáň během vyšetření vyvine, škodil zdraví.

Mýtus: V rodině se nikdy rakovina prsu nevyskytla, tak jsem i já v bezpečí
Jestliže nikdo z rodiny neprodělal rakovinu prsu, neznamená to, že vás nemůže toto onemocnění postihnout. Pravidlo ale platí i obráceně. V rodině, kde se nemoc vyskytla, nemusí postihnout další ženy. Tak nebo tak, když vám dojde pasta, sáhněte si určitě na prsa.

Mýtus: S menšími prsy klesá riziko zhoubného nádoru
Zde platí rčení, že na velikosti nezáleží. Vyšetření velkých prsou trvá sice déle, pravděpodobnost onemocnění je ovšem úplně stejná jako u malých prsou.
Ať jsou prsa malá nebo velká, vždycky myslete na to, že jsou součástí vás. Nezapomínejte i jim věnovat péči a jednou měsíčně si na ně sáhnout. Je to vážně důležité.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
6
Obrázek uživatelky
profil
taky sbírám
Obrázek uživatelky
profil
asi sbírám sama 7x
Obrázek uživatelky
profil
4x
Obrázek uživatelky
profil
Loučím se, ať se vám vydaří poslední sběr. Já mám dobojovánoSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles