Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nebojme se stáří

18. 11. 2014 | Péče o tělo
Spoustu věcí, které můžeme udělat dnes, odkládáme obvykle na dobu „až budeme v důchodu“. Mnohdy si však neuvědomujeme, jak právě tato část našeho života může být náročná. Hlavním problémem je zřejmě to, že nikdo z nás není schopen si svůj podzim života dokonale naplánovat a nikdo se mu nemůže vyhnout. Máme však spoustu možností, jak si jej užít se vším všudy, a také několik možností, jak si jej ulehčit.

Důchod je především doba, kdy se těšíme na návštěvy míst, které jsme doposud nenavštívili, jelikož na ně kvůli práci nebyl čas. Míst, kam se můžeme podívat je skutečně mnoho a pokud se už necítíme na dlouhé cestování do zahraničí, jistě oceníme krásy České či Slovenské republiky. Nejrůznější slevové portály nás lákají na pobyty za přijatelné ceny, což každý důchodce rád ocení. Mezi nejtypičtější nabídku patří především lázeňské a wellness pobyty. Skvělé je, že navštívíme nové místo, odpočineme si a ještě si k tomu vychutnáme masáž i perličkovou koupel. Mezi nejoblíbenější místa k lázeňským pobytům patří například Jánské lázně, Františkovy lázně, Karlovy Vary, ale také slovenské Trenčianské Teplice a Piešťany.

Nebojme se stáříKnihy? Ano, konečně na ně máme dostatek času. Přeplněná knihovna zapadaná prachem nás prosí, abychom ji konečně využili. Posadit se s knížkou k teplému čaji a pozorovat, jak se za oknem chumelí, to je přeci báječný odpočinek.

K radostem stárnutí patří také malé bytosti, které nám krátí dlouhou chvíli. Vnoučata. Tolik jsme se na ně těšili a nyní máme možnost je nekonečně rozmazlovat, hrát si s nimi, užívat si jejich veselé tváře a podniknout výlet na nejbližší hrady, zámky či navštívit zoologickou zahradu.

Ke stáří však také patří potíže, kterým se mnohdy neumíme vyhnout. Zlobí nás klouby, záda, hůře vidíme a někdy nás umí pěkně potrápit i paměť. A jak to můžeme řešit? Nemusíme hned navštěvovat lékaře, můžeme si preventivně vypomoci kvalitními doplňky stravy. Pohyb je pro nás nepostradatelný, proto bychom měli opotřebení kloubů předcházet užíváním kloubní výživy.

S přibývajícími léty se především ženy mohou setkat s inkontinencí, o které už toho bylo mnoho řečeno v reklamách, ale nikdy ji nemusely řešit. Bránit se potížím lze pomocí bezpečných urologických pomůcek.

Ačkoli je stáří někdy náročné, musíme si ho umět pořádně vychutnat a užít se vším všudy. Máme přeci tolik možností, které nám mohou zjednodušit život. Není tedy důvod se stáří bát.

Zdroj, foto: Dr. Max


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Nebojme se stáří:

Nebojme se stáří
Nebojme se stáří
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles