Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nebudete se bát ničeho zlého

18. 08. 2017 | Knižní tipy
Název: Nebudete se bát ničeho zlého
Autor: John Searles
Nakladatelství: Mystery Press
Datum vydání: 6/2017
Formát: 145 x 205 mm
Vazba: vázaná s přebalem
Počet stran: 432 stran
Cena: 349 Kč

Dvě sestry. Jedno temné tajemství…


V ní se Searles vrací na počátek devadesátých let a do centra pozornosti staví dům, který obývá poněkud neobvyklá rodina Mansonových. Otec s matkou se totiž živí jako „vymítači“ posedlých lidí a jejich dcery – mladší Sylvie a starší Rose – se s tím snaží žít.

Jedné mrazivé noci jsou ale rodiče obou dívek za nejasných okolností zavražděni v kostele na předměstí. Zatímco se Rose snaží zajistit, aby zůstaly spolu, Sylvie se rozhodne vypátrat, co se tehdy ve skutečnosti stalo. Postupně tím odkrývá jednu temnou rodinnou tragédii…

Nebudete se bát ničeho zléhoJohn Searles mistrovským způsobem využívá řadu klasických motivů amerického gotického románu, jako jsou posedlí lidé a strašidelný dům, ale nahlíží na ně realistickým, skeptickým pohledem. A především vypráví hluboce lidský příběh o dospívání, smutku a strachu.

O knize Nebudete se bát ničeho zlého


Jedné zasněžené zimní noci vezmou rodiče svou dceru Sylvii s sebou na tajemnou schůzku do nedalekého kostela. Zatímco dívka čeká v zaparkovaném autě, jsou její otec i matka za nejasných okolností brutálně zavražděni.
Dospívající dívka, žijící po tragické události v péči starší sestry, se rozhodne na vlastní pěst zjistit, co se té osudné noci v kostele doopravdy stalo a kdo nese zodpovědnost za smrt rodičů.
Během neúnavného pátrání se vrací do let předcházejících zločinu i do období těsně poté a postupně odhaluje temné a nelítostné události, které navždy změnily osud celé její rodiny, včetně jí samotné…

Ukázka z knihy Nebudete se bát ničeho zlého


Kdykoli zazvonil pozdě v noci telefon, zůstala jsem ležet ve své úzké posteli a poslouchala.
Matka ho zvedla hned po prvním zazvonění, aby neprobudil mě nebo sestru, pokud tedy byla Rose doma. Tlumeně uchlácholila volajícího a pak telefon předala otci. Jeho hlas byl upjatější, formálnější, když plánoval, kdy a kde se sejdou, nebo vysvětloval, jak se dostat k našemu vyšisovanému, oprýskanému tudorovskému domku, který stál na konci slepé ulice v maličkém městě Dundalk v Marylandu. Někdy lidé volali z veřejné budky v nedalekém Baltimoru. Říkala jsem si, že nějaký kněz musel zřejmě načmárat naše číslo na útržek papíru a předat ho dál. Nebo se možná dalo jednoduše najít v telefonním seznamu, protože jsme v něm byli uvedeni stejně jako jakákoli jiná obyčejná rodina. I když slovo „obyčejný“ bylo nejspíš to úplně poslední, které by se k nám hodilo.
Zanedlouho poté, co otec položil sluchátko, jsem zaslech­ la, jak se oblékají. Moji rodiče se podobali postavám ze starých televizních seriálů, jejichž oblečení zůstává ve všech epizodách stejné. Kdykoli musela moje vysoká, štíhlá a nezvykle bledá matka jednat s někým cizím, vzala si beztvaré šedé šaty s perleťovými knoflíčky, které se táhly od límce až k jejich dolnímu okraji. Tmavé vlasy prokvetlé stříbrem měla vždycky sepnuté. V uších se jí leskly drobné krucifixy a další jí visel kolem krku. Otec zase nosil obleky v tmavých odstínech hnědé a ve výstřihu žluté košile se mu mezi chloupky na hrudi pohupoval křížek. Černé vlasy míval sčesané z tváře, takže první, co jste zaregistrovali, byly ušmudlané brýle s drátěnými obroučkami.


O autorovi knihy Nebudete se bát ničeho zlého


John Searles

Bývalý úspěšný americký novinář na sebe upozornil už svým debutem Chlapec stále nezvěstný z roku 2001, na základě kterého ho časopis Time označil titulem „Person to Watch“. Z knihy se velmi rychle stal bestseller a úspěch sklidil i další Searlesův román Strange But True (nejlepší kniha roku 2004 podle portálu Salon.com).
Třetí autorova kniha je zatím nejúspěšnější. Nebudete se bát ničeho zlého má na kontě cenu American Library Association a jsou jí nadšení i autorovi kolegové, mj. Gillian Flynn (Zmizelá) nebo Khaled Hosseini (Lovec draků).
Searlesovy eseje se objevují v denících New York Times, Washington Post a dalších. Pravidelně také vystupuje jako literární kritik na televizních stanicích NBC a CNN.


Tuto knihu Nebudete se bát ničeho zlého koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Mystery Press.


ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Nebudete se bát ničeho zlého:

Nebudete se bát ničeho zlého
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !