Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nečekejte na Bulharsko do léta, zaleťte si zalyžovat

26. 01. 2017 | Vaše tipy
Vršky Harrachova, Hintertuxu, nebo na Kronplatzu už zná nejeden Čech. Zimní dovolená se však dá pojmout zcela netradičně a podívat se mnohem dál. Kamenem úrazu bývá náročný převoz lyží, snowboardů a dalšího sportovního vybavení. Častokrát je potřeba opravdu velké a spolehlivé auto. Anebo jinak. Mnohem jednodušeji a rychleji se za zasněženou nádherou dostává letadlem.

Ázerbájdžán

Pokud chcete vzít na netradiční lyžování celou rodinu, určitě vyzkoušejte Ázerbájdžán. Tamní podmínky jsou ideální i pro děti. Dopoledne s nimi můžete strávit na sjezdovce a odpoledne zajít na typický dezert jako je pachlava nebo goghal. Jediným lyžařským střediskem v Ázerbájdžanu je Sahdag. Tento lyžařský komplex leží přibližně 230 kilometrů severně od metropole Baku na svazích hory Gejdara Alijeva. Sahdag je nejnovějším střediskem postaveným na zelené louce. Na své si zde přijdou také zkušení lyžaři. Jsou tu tři červené sjezdovky s výškovým rozdílem 220, 360, 450, a 670 metrů.

lyžováníBulharsko

Bulharsko není jen ideální cílovou destinací v období léta. Byla by škoda si tuto oblíbenou balkánskou destinaci zafixovat v paměti jen jako přímořské letovisko. Tamní podmínky jsou totiž šité na míru lyžařským nadšencům. Pod pohořím Pirin leží lyžařský resort Bansko, kde nejvyšší hřeben má až 3 000 metrů.

Jedinečnost tohoto místa dokazuje umístění na seznam chráněných oblastí UNESCO. Téměř tříkilometrový vrcholek naleznete i v areálu Todorin, který je vybaven moderními lanovkami.

Čína

Kdo jede do Číny, neměl by zapomenout přibalit lyže. Čína totiž nabízí až 568 lyžařských středisek. Hory jsou i v okolí hlavního města Pekingu. Střední a jihovýchodní část Pekingu je rovinatá, s nejnižším místem 44 metrů nad úrovní moře. Na západním a severním pomezí se zvedají hory, které dosahují do nadmořské výšky 2 303 metrů. Vysoké jsou i další horské vrcholy, například Chaj-tchuo-šan na severozápadě má 2 241 metrů a Wu-ling-šan na severovýchodě měří 2 116 metrů.  Za návštěvu stojí provincie Hebei (Che-Pej), kde se v roce 2022 budou konat zimní olympijské hry.

Írán

Ačkoliv je Írán často považován za nebezpečnou destinaci, není tomu tak. Dokazuje to zvyšující se zájem evropských turistů, kteří jezdí obdivovat starověké město Persepolis, paláce, pevnosti a nejrůznější památky. Kromě kulturního vyžití nabízí Irán fantastické lyžařské podmínky. V Íránu se nachází dvě velká pohoří: Alborz a Zagros. Pohoří Alborz nabízí několik vrcholků s výškou nad 4 000 m, nejvyšším z nich je sopka Damavand s výškou 5 671 m. Nejčastěji navštěvovaným centrem je Dizin v pohoří Alborz. Nejdelší lyžařský vlek zde má 3 600 m.

Japonsko

Japonsko nejsou jen samurajové, sushi a Nagano. Druhý největší japonský ostrov Hokkaido může nabídnout až 15 metrů sněhu ročně. Sněhové podmínky v Japonsku patři mezi ty nejlepší na světě. Sníh na ostrově Hokkaido je lehký a suchý, každé 3-4 dny od prosince do března připadne čerstvých 10-15 cm. Skvělé podmínky nejen pro volnou jízdu v krajině pak najdete v oblasti známé jako Niseko. Nagano, které v roce 1998 hostilo zimní olympijské hry, pak nabídne až 86 resortů. Výška tamních vrcholků se pohybuje kolem 2 000 m.

Jak cestovat s lyžemi

1. Pořiďte si speciální box nebo vak na lyže. Box by měl být vybaven kolečky a měl by mít nastavitelnou délku. Lze vybrat textilní nebo skořepinový plastový. Vybavení dobře upevněte a ideálně vycpěte textilem na koncích kvůli ochraně špiček lyží i snowboardu.
2. Za lyžařskou výstroj je obvykle považován jeden pár lyží, holí, bot nebo jeden snowboard s jedním párem bot nebo jeden pár vodních lyží. Někdy se k zavazadlu počítá i helma.
3. Zdarma můžete přepravit jednu lyžařskou výstroj do 15 kg. Pokud překročíte tento limit, zavazadlo bude přepraveno za standardní poplatky.
4. Podmínky se u jednotlivých aerolinek mohou lišit. Doporučujeme dopředu pečlivě prostudovat přepravní podmínky. Všímejte si zejména váhového limitu a ceny za nadměrná zavazadla.
5. Po příchodu na letiště hledejte na odletech přepážku Nadrozměrná zavazadla (Oversize Baggage).



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Koleda