Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nechybí vám knoflíček, pane? Rozhodující první dojem vzniká do čtyř minut od setkání

2. 06. 2015 | Zajímavosti
Jsou výborní ve všem, co dělají, umějí skvěle komunikovat a navíc si dávají záležet na tom, aby vždy dobře vypadali. Úspěšní lidé zkrátka dělají hodně proto, aby už při prvním setkání zanechali ten nejlepší dojem. Statistiky totiž ukazují, že pro více než 80 % lidí je právě tzv. první dojem faktorem, podle kterého hodnotí druhé. Je jedno, zda jste zrovna na postu manažera mezinárodní firmy nebo se o takovou pozici ucházíte. První čtyři minuty jsou pro vaši kariéru nejdůležitější.

Roli přitom hraje nejen to, jak perfektně vám padne oblek, který máte ideálně sladěn s košilí, kravatou a botami. Připraveni musíte být také na nečekané nástrahy, které dokonale prověří vaši pohotovost a schopnost reagovat na nenadálý problém. V osobním i pracovním životě může manažerům zkomplikovat situaci i zdánlivý detail, kterým je třeba neupravená košile.

Nechybí vám knoflíček, pane?Příjemné vystupování a zkušenostmi nabitý životopis může během vteřiny zničit chybějící knoflík u košile. Celkový vzhled a detaily jsou to první, čeho si na vás druzí všimnou. Až z 55 % je to právě oblečení, které vytváří tzv. haló efekt, tedy mylné a většinou negativní hodnocení celkového dojmu dotyčné osoby.

První dojem utváří také první podání ruky. Většina lidí se zaměřuje na způsob, jakým tento rituál provést. Neméně důležitý je také fakt, že právě při podání ruky se vám vyhrne sako a upadnutý knoflík na manžetách od košile je tak plně vystaven očím obchodního partnera. Této situaci nemůžete předcházet, protože nošení košile s krátkými rukávy pod sakem pravidla etikety přísně zakazují. Právě v okolí zápěstí se nejčastěji knoflíky utrhávají tím, že drhnou o sako. Přijít však na schůzku s upadnutým knoflíkem od košile je společenské faux pas. Problém musíme řešit elegantně a diskrétně.

Hranice, zda zapůsobíme pozitivním nebo negativním dojmem na druhé, je velmi tenká a v číslech vyjádřeno se pohybuje pod čtyřmi minutami. V takto krátkém čase není prostor na chyby. Padnoucí oblek, košile, kravata a boty jsou pochopitelně nutným základem, který je však třeba dále rozvíjet.

Na manažerské úrovni se nám k tomu samozřejmě budou hodit také další doplňky, kterými máme možnost doladit náš outfit k naprostému ideálu. Mohou to být například luxusní opasky, manžetové knoflíčky, designová pera či značkové hodinky, které jsou stabilním symbolem úspěchu i navzdory proměnlivým módním trendům.


Zdroj, foto: BRAVO CONSULTING


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
4 minuty a odsoudím toho člověka,že není slušný a pořádný. To snad není pravda.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles