Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nedovolte svému bříšku zlenivět!

5. 10. 2008 | Fitness

Léto nás nemilosrdně opustilo, a tak nám nezbylo nic jiného, než všechny své krásné topy, bokové kraťasy a bikiny uložit zase na rok do šatníku. Pomalu ale jistě oblékáme teplé košilky, vesty a kabáty a letní euforie se pozvolna mění v nákupní horečku vánočních dárků. 

 

S odchodem léta má mnoho z nás tendenci zachumlat se do pelíšků a přemítat si v duchu o zážitcích z dovolené… A také máme sklony k lenošení. Představa, že svá těla už nebudeme zase na nějaký čas na veřejnosti příliš odhalovat, obvykle vede k tomu, že na sobě přestáváme pracovat. Ale krásné tělo se nedá jen tak odložit do skříně a za rok si jej zase obléci. Kdo chce vypadat dobře, musí o sebe dbát pravidelně a „nevypadnout ze cviku“.

 Nenechte své bříško zlenivět!

Chytrá Žena vám prozradí několik účinných cviků na velice problematickou partii – na bříško. Spojte toto pravidelné cvičení s důkladným pitným režimem (a to i přes zimu!) a uvidíte, že vaše postava si zachová pevné a krásné křivky nejen v létě, ale po celý rok.

 

KLASIKA JMÉNEM SEDY LEHY

Na základní škole při hodinách tělocviku bývaly utrpením, dnes je s vděčností přijímáme. Jde o cvik nenáročný, ke kterému nepotřebujete žádné přístroje. Navíc je 100% účinný!

Položte se na záda a pokrčte nohy v kolenou (chodidla zůstávají na podlaze). Ruce složte za hlavu, pak pomalu zvedejte hlavu, ramena i lopatky. Ovšem pozor – bederní část vašich zad musí zůstat na podlaze. Vydržte alesopň tři vteřiny, potom se vraťe do výchozí pozice.

 

SEDY LEHY PRO TROUFALÉ

Styl tohoto cviku je stejný jako předchozí, pouze vaše výchozí poloha se trochu změní. Chodidla nenechte položená na zemi, ale položte je na postel či židli, hlavně tak, aby svíraly pravý úhel. Poté opakujte stejné cviky, jako při klasických sedech lezích. Tento cvik je náročnější, proto doporučuji napřed získat pořádný cvik v klasických sklapovačkách.

 

SKLAPOVAČKY NEBOLI ČÁP

Tento cvik připomíná pohyby čapího zobáku. Lehněte si na podložku a vzpažte ruce. Zvedejte současně ruce i nohy, dokud se rukou nedotknete špičky prstů u nohou. Oproti sklapovačkám má bý tento cvik prováděn svižně.

 Mějte pevné bříško

OSMIČKA

Opět si lehněte na podložku, ruce slože za hlavu (případně nechte ležet podél těla, avšak je to obtížnější). Nohy pak tahem zvedejte třicet centimetrů nad zem. Jakmile se v tomto cviku zaběhnete, můžete zkusit náročnější variantu – zvedněte nohy 30cm nad zem (i výše) a začněte s nimi ve vzduchu opisovat číslici osm. Nespěchejte, ať vás nebolí záda!

 

 

TIP! CVIK PRO KAŽDÝ DEN, PRO KAŽDOU PŘÍLEŽITOST

Tento cvik je vhodný do posilovny stejně jako do práce či při nudné cestě v MHD. Posaďte se hezky vzpřímeně, vypněte hruď a zatáhněte břicho. Soustřeďte se a zatněte na pár vteřin brišní svaly (nádech, zatnout, výdech), potom povolte. Opakujte tak dlouho, jak se vám zachce.

 

 

NEZAPOMEŇTE!

 

I cvičení má své zásady. Tady jsou některé z nich…

 

Před cvičením se rozehřejte – pomůže vám pár minut na rotopedu, trocha běhu nebo relaxační procházka.

 

Pohyb nohou musí vždy vycházet z břišních svalů, nikdy ne z kyčlí nebo ze zad.

 

Cviky provádějte tahem (pomalým , případně svižnějším, je-li to doporučováno), nikdy šivhem – koledujete si tak o pozdější bolest zad.

 

Cviky byste měli opakovat zhruba ve třech sériích po 15 – 20 cviicích.

 

Důležité (a často opomíjené) je správné dýchání. Při lehání se nadechujete, při zvedání vydechujete. Dýchejte pomalu a zhluboka.

 



Alena Rašková

ChytráŽena.cz

 

 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to platí
Obrázek uživatelky
profil
......kolikrat uz jsem zacinala, ale vydrzet delsi cas se mi nedari.Tahle motivace me zas popadla...jdu a opet zacinam delat neco pro sve zdravi
Obrázek uživatelky
profil
Cvičim dobře a de to vidět.Sem ráda článek jsem přečetla a něco vyskoušela každé ráno
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles