Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nehoda s kočárkem

15. 03. 2011 | Vaše příběhy
Chtěla bych se s vámi podělit o nepříjemnou situaci, která se mi stala s mým malým dítětem a kočárkem.

Bylo to v době, kdy ještě byly nákladní vozy, kam se dávala zavazadla, kočárky a větší náklady, které se nedaly dát do vagonu.
Jela jsem na návštěvu k rodičům do malé vesničky, kde nebyl ani výpravčí, ale bylo tam dlouhé nástupiště. Nákladní vlak býval někdy vepředu, někdy vzadu.


To člověk poznal, až když vlak přijel. Samozřejmě při mé smůle tento vagon byl až na konci vlaku, letěly jsme s mamkou dozadu peronu a s kočárkem to nebyla žádná legrace. Dítě jsem vyndala z kočárku a snažila se dát do nákladního vozu kočárek, kde byl pán, který mi sice s kočárkem pomohl...

Pán z nákladního vagonu táhl kočárek dovnitř a já jsem šla nastoupit s dítětem v náručí do vlaku, když jsem byla na prvním schůdku, vlak se začal rozjíždět. Začala jsem řvát, protože jsem měla strach, že mi dítě  vypadne z náručí a spadne mi pod vlak. Maminka letěla dopředu a řvala na strojvedoucího jak šílená.

Chyba byla u obsluhy, prostě to odpískala, že jsou všichni cestující nastoupení a nepodívala se pořádně a tak strojvedoucí vlak dal do pohybu.

Lidé z okýnek na ni křičeli, co to udělala, ať vlak zastaví. Po chvilce vlak zastavil, ale to už jsme byli mimo stanici. A já stále s dítětem stále na schůdkách u vagonu.

Přece jen pud sebezáchovy ve mně pracoval a tak jsem nastoupila a roztřásla se a začala plakat. Tehdy bylo dítěti 8 měsíců, tak toho moc nechápalo.

Když jsme dojeli do našeho města, šla jsem k výpravčí vynadat a řekla jí, že si na ni budu stěžovat. To jsem také udělala, napsala jsem na inspekci, co se nám stalo. Slibili, že to vyšetří.

A tak se taky stalo.
Později mi přišlo vyrozumění, že zaměstanci drah byli kázeňsky i finančně potrestáni. Ale mně nešlo o potrestání, šlo mi o to, aby se to nestalo jiným lidem. Sice můj příběh měl štastný konec, ale zážitek z něho vidím dodnes.
V té době jsem sice byla mladá, ale uvědomovala jsem si, co může lidská nedbalost způsobit.
   
Bohužel si myslím, že v dnešní době by se mým případem nikdo nezabýval. Lidé jsou k sobě lhostejní. Dokonce když vidím v krimi zprávách, že naši policajti přejedou spícího člověka na okraji silnice a přejedou ho, nic se jim nestane.
Prý nebyl vidět. Kdyby to udělal obyčejný řidič, tak by dostal pokutu, body dolů a ještě by musel platit odškodné, což je dnes móda. Každý se odvolává, každý chce odškodnění, prosím, ale všem dle stejného metru všem. Věřím, že se těm policajtům nic nestane a odloží se to ad acta.

Tak, vážené chytré ženy, přeji Vám, abyste neměly takové zážitky, jako já a potkávaly Vás příjemné zážitky ve článcích na Chytré ženě.

Dasena - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Tak to ve Vás muselo pěkně hrknout, hlavně že dobře dopadlo, tuto dobu znám, kdy se kočárek nakládal do zavazadlového prostoru úplně jinam, mě se jednou stalo, že jsem z vlaku s dítětem na ruce vystoupila ve stanici a čekala u výdeje zavazadel, ale můj kočárek tam nebyl, cestoval vlakem dále. Z cesty do města nebylo nic, já se s dítětem v náručí vrátila nejbližším vlakem domů a k nějakému dalšímu pozdnímu vlaku si šla pro kočárek.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles