Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejčastější chyby, které děláte v péči o vlasy

15. 12. 2015 | Péče o vlasy
Krásné, husté, lesklé a zdravé vlasy se pro leckoho zdají být mýtem, který má do reality daleko. Co když jsou ale vaše útrapy zapříčiněné pouze špatnou péčí a dají se napravit? Přečtěte si, co možná děláte špatně.

Časté mytí

Toto se může zdá být až absurdní. Že by časté mytí vlasů nebylo ku prospěchu? Přesně tak. Myjete-li si vlasy například denně, zbavujete je jejich přirozených olejů a vysoušíte vlasovou pokožku, která má mnohem větší tendence ke svědění, lupům a dalším problémům. Optimální je mýt si vlasy jednou za tři dny, v zimním období jednou za dva dny, přičemž šampon používejte pouze na pokožku a kondicionér naopak pouze na konečky. Pokud se vám vlasy mastí a jejich denní mytí vidíte jako nutnost, je v prvé řadě třeba hledat jiný šampon, který je k vlasové pokožce šetrný, zbytečně vlasy nezatěžuje a nejlépe obsahuje keratin, a tím vlasům dodává potřebnou pružnost a hebkost.

Nejčastější chyby, které děláte v péči o vlasyKombinace příliš stylingových prostředků

Spousta žen dělá tu chybu, že stylingové prostředky vrství. Pokud použijete lak na vlasy, nepoužívejte již tužidlo či vosk, bylo by to zbytečné. Vlasy tím akorát zatížíte a většinou ani nevykouzlíte požadovaný vzhled. Raději zvolte odlišný účes a naučte se pracovat s tím, co opravdu potřebujete. Chyba také může být v tom, že volíte nekvalitní prostředky, a proto nepracují tak, jak mají. V takovém případě doporučujeme poradit se s odborníkem a vyhlásit lov po kvalitním stylingovém produktu.

Časté nošení gumičky

Přestože je v některých povoláních vyžadováno mít vlasy svázané a pro ženy je to určitě pohodlnější, vlasům culíky či drdoly tolik neprospívají. Neustále svázané vlasy se lámou, vypadávají a vlasová pokožka se spíše podráždí. Vyvarujte se tedy tomu, abyste měli vlasy v culíku po celý den nebo volte šetrnější a ne tolik pevné gumičky.

Nešetrná manipulace s mokrými vlasy

Mokré vlasy jsou náchylnější k polámání a poškození. Vždy, než budete vlasy česat, nechte je nejprve trochu proschnout a za žádnou cenu se nikdy nesnažte je vysušit drhnutím ručníkem. To je sice časově náročnější, ale během pár týdnů uvidíte změnu. S mokrými vlasy byste neměli ani uléhat do postele, a to také z výše zmíněných důvodů. Před spaním vlasy můžete dle potřeby i fénovat, volte však studený vzduch spíše než ten teplý, ať vlasy zbytečně nezatěžujete.

Nepravidelné návštěvy u kadeřníka

Stejně jako třeba u rostlin, i vlasy je třeba zastřihávat, aby rostly. To je fakt, který by si každý měl vtlouct do hlavy. Mnoho lidí se však vědomě vyhýbá návštěvám kadeřníka ze strachu, že vlasy budou ostříhány moc. Konečků je však potřeba se zbavovat, jedině tak bude vlasům umožněno se regenerovat a budou vypadat zdravě.

Zdroj: Nouvelle


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík Každý článek říká něco jiného... Nicméně jsem dala na doporučení známé, která má krásné a zdravé vlasy a vyzkoušela jsem donnuhair - teď ji často reklamují v tv.. konečeně něco, co mi pomohlo! Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice