Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejčastější chyby, kterých se dopouštíme při mytí vlasů. Jak se jich vyvarovat?

5. 09. 2018 | Péče o vlasy
Suché konečky, polámané vlasy bez lesku, nepřirozené vypadávání nebo nadměrná tvorba mazu – to vše jsou nedostatky, se kterými se denně potýká většina z nás. Mnohdy si už ale neuvědomujeme, že si tyto problémy vytváříme sami zajetými postupy a rutinami, které jsou často zcela v rozporu se zásadami kvalitní vlasové péče. Chcete-li mít tedy své vlasy pod kontrolou a těšit se z jejich krásy co nejdéle, inspirujte se následujícími řádky a přestaňte chybovat jednou provždy!

Pokud přemýšlíte, v čem by mohl člověk při péči o své vlasy chybovat nejvíce, pak vás možná překvapí, že se jedná o samotný základ - o mytí. Mytí vlasů je činnost, které se věnujeme nejčastěji a pokud ji neprovádíme správným způsobem za použití vhodných kosmetických produktů, prostor pro riziko poškození vlasů je zde vážně obrovský. Stěžejní by proto měl být výběr vlasové kosmetiky příslušící danému typu vlasů, se kterým vám nejlépe poradí vaše kadeřnice. Důležitým kritériem však je, aby produkty vlasy zbytečně nezatěžovaly a dokázaly je mezi jednotlivými mytími udržet v co nejlepší kondici.

Nejčastější chyby, kterých se dopouštíme při mytí vlasůOsvojte si nový postup

Ideálním startem je pročesání ještě suchých vlasů, čímž je zbavíte případných nečistot a odumřelých buněk. Následně vlasy namočte teplou vodou, rozhodně k tomu ale nepoužívejte vodu, ve které jste se právě koupali - zbytky nečistot a mýdlové vody by vlasy zbytečně vysušily. Poté přikročte k samotnému šamponování, přičemž se snažte volit množství úměrné k délce svých vlasů. Na krátké vlasy postačí množství velikosti bobule hroznového vína, na vlasy pod ramena pak aplikujte množství velikosti vlašského ořechu.

Rozhodně se neřiďte pocitem, že více šamponu zajistí větší čistotu vlasů, vlasy pak mohou naopak působit matně a nezdravě. Šampon se snažte nanášet po celých délkách a následně jej pomocí bříšek prstů rozprostřete krouživými pohyby po celé pokožce hlavy. Poté vlasy důkladně opláchněte a postup ještě jednou zopakujte, aby se kromě nečistot odstranil také přebytečný maz z kutikul. Při druhém oplachování si dejte zvlášť záležet, abyste z vlasů vyplavili všechen produkt a odtékající voda tak byla zcela čistá a bez bublin. Vyhnete se tak nepříjemnému efektu matných a rychle se mastících vlasů.

Nezanedbávejte následnou péči

Pro mnohé jedince v tento okamžik vlasová očista končí. Samotné šamponování však představuje pouze zlomek péče, proto byste se měli zaměřit i na další kroky, které jsou pro dosažení požadovaných výsledků nezbytné. Po omytí vlasy jemně prosušte ručníkem a do celých délek aplikujte výživný kondicionér, který nechte působit 5-10 minut dle potřeby. Pokud nyní vlasy navíc jemně rozčešete, znásobíte tím účinky pečujících látek, které se tak budou moci snáze vstřebat. Následně vlasy opět důkladně vypláchněte a rukama opatrně vymačkejte přebytečné množství vody.

Zdroj: Nouvelle


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles