Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejčastější diety - Bezuhlovodanová dieta

13. 08. 2019 | Diety

Bezuhlovodanová čili bezsacharidová dieta je založena na co nejnižší možné, nejlépe však nulové, konzumaci potravin obsahujících sacharidy (tj. cukry a škroby). Naopak ale nezakazuje tuky a bílkoviny. V podstatě jde o princip podobný u Atkinsonovy diety.


Dieta se v přísné formě drží po dobu několika týdnů, poté je možné dopřát si malou několikadenní přestávku a opět pokračovat až do dosažení kýžené váhy. Po ukončení diety je nutné již natrvalo udržovat určitou mírnější formu dietního režimu, aby nedošlo k opětovnému nabrání kil.


Podle délky diety lze dosáhnout velkých úspěchů v podobě mnoha kilogramů. Dieta bude vyhovovat těm, kteří chtějí shodit v krátkém čase hodně kilogramů, kteří se nechtějí vzdát tučných jídel a naopak jsou ochotni si odpustit sladké a většinu příloh.


dietyPRINCIP DIETY


Při minimálním příjmu sacharidů ze stravy organismus po krátké době postrádá sacharidy jako zdroj energie, začíná využívat a štěpit tuky. Při jejich štěpení dochází ke vzniku odpadních látek (ketolátek). Organismus se okyseluje. Jako další zdroj energie slouží svalové bílkoviny. Díky tomu hubneme. Krom toho dochází díky dalším chemickým procesům ke značnému úbytku vody, tj. na váze bude až o několik kilogramů méně.


POVOLENÉ POTRAVINY


Jíst je možné vše kromě sacharidů – maso, uzeniny, mléčné výrobky, vejce, celozrnné pečivo, zeleninu (nesladkou, tj. saláty, okurky), neslazené nápoje.


ZAKÁZANÉ POTRAVINY


Zakázána je konzumace všech potravin obsahujících sacharidy, tj. cukry a škroby. Do této skupiny potravin patří nejen všechny sladkosti, ale i bílé pečivo, brambory, těstoviny, nasládlá zelenina (mrkev, hrášek, kukuřice) a veškeré ovoce, z nápojů všechny sladké šťávy, slazené nápoje a veškerý alkohol (pivo, víno, tvrdý alkohol).


POZITIVA


jablkoRychlý úbytek velkého množství kil. Úbytek na váze je poměrně rychlý, první výsledky jsou viditelné již po několika dnech. Zakázány jsou jen sacharidy. Mimo ně lze konzumovat cokoli neomezeně, takže pocit hladu je prakticky vyloučen.


NEGATIVA/RIZIKA


Chuť na sladké, protože dlouhodobý nedostatek sacharidů funguje jako známé „zakázané ovoce“. Díky nedostatku sacharidů nás může skolit únava a díky ketóze i slabost v důsledku úbytku svaloviny. Nevyvážená strava (příliš mnoho tuků a málo zeleniny) není vhodnou kombinací pro zažívání, fungování některých orgánů a celkové zdraví vůbec. A navíc opět problém s jo-jo efektem – při přechodu na normální stravu se kila vrací zpět i s úroky.


Zpět na kompletní seznam diet:

Nejznámější a nejpopulárnější diety


Zdroj: ŽijZdravě.cz

Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !