Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejčastější diety - Bodová dieta

14. 08. 2011 | Diety

Bodová dieta je založena na bodovém systému, který přiřazuje určité číslo podle kalorické a výživové hodnoty jednotlivým druhům potravin. Na den je stanovena bodová hranice, která nesmí být překročena, má-li být docíleno redukčního efektu.


Pokud je zajištěn vyvážený jídelníček za poctivého počítání bodů, lze ji dodržovat až několik týdnů, eventuálně měsíců. Úbytek váhy je individuální, neboť ten, kdo bodovou dietu drží, si sám určuje skladbu potravin. Může jít o několik kilogramů týdně, případně až desítky kilogramů během delšího období. Bodová dieta se hodí pro každého, kdo potřebuje shodit několik kilogramů a je ochoten si na výsledek počkat.


PRINCIP DIETY


dietyKaždé potravině je přiděleno číslo podle její kalorické a výživové hodnoty. Denní limit je pak stanoven předem definovaným počtem bodů, který nesmí být překročen. Po dosažení denní bodové hranice by se už nemělo jíst nic.


Pokud je dosaženo stropu a dotyčný má stále hlad, může si díky cvičení body zase přidávat. Jinými slovy jde o počítání kalorického příjmu a výdeje pomocí jednoduššího a přehlednějšího systému sčítání čísel, než je tomu u počítání
kilojoulů.


POVOLENÉ POTRAVINY


Povoleny jsou všechny potraviny, jen má každá z nich přidělen jiný počet bodů, který v součtu nesmí překročit danou hranici.


ZAKÁZANÉ POTRAVINY


Zakázána jsou jídla, která překročí bodovou hodnotu stanovenou na daný den.


POZITIVA


salátPřemýšlíme o tom, co jíme. Uvědomění si množství a složení stravy je prvním krokem k redukci váhy. Navíc není omezen výběr potravin. Konkrétní skladbu jídelníčku si každý stanoví sám, jinými slovy jí to, co mu/jí chutná (samozřejmě až do dosažení denní bodové hodnoty). Některé potraviny mají 0 bodů, je tedy možné jich sníst neomezeně. Navíc překročený limit lze doplnit o plusové body z fyzické aktivity a hlad tedy nehrozí.


NEGATIVA/RIZIKA


Nevyvážená strava – každý si určuje skladbu jídelníčku sám, z čehož může plynout nedostatečná výživa v některých směrech (přebytek či nedostatek některé důležité složky). Je zde rovněž nejistý úbytek váhy. Váhový úbytek nelze přesně stanovit, případně se ani nemusí dostavit. Záleží na tom, co a kolik jíme, zda máme dost pohybu a na mnoha dalších faktorech.


Zpět na kompletní seznam diet:

Nejznámější a nejpopulárnější diety


Zdroj: ŽijZdravě.cz

Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Čekala jsem ironický článek na téma dieta - vše, co vidím, zbodnu Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Taky jsem myslela, že půjde o tu druhou bodovouSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík znám jinou bodovou dietu, co vidím to zbodnu...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles