Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejhezčí místa v Beskydech – Pustevny a okolí

2. 02. 2011 | Česká republika

Pustevny se nachází v Beskydech v oblasti Radhošťské hornatiny, vzdálené 6 km od Frenštátu pod Radhoštěm. Patří k nejkrásnějším místům v Beskydech. Celá tato oblast nabízí spoustu míst k odpočinku a také sportování.

Na Pustevnách můžete obdivovat krásné dřevěné stavby Maměnka a Libušín postavené v lidovém slohu s pěkným barevným dekorem. Další krásnou dřevěnou stavbou, která je na Pustevnách, je zvonička, stará sto let, kterou zdobí barevné ornamenty. Pro milovníky horské turistiky se tady nabízí spousta výletů do nedalekého okolí.

Východním směrem asi 2,5 km od Pusteven se nachází čtvrtá nejvyšší hora Beskyd Čertův mlýn, která je zalesněná smrkovým dřevem. Nejznámější hora v této oblasti je Radhošť, která nabízí krásné výhledy na Beskydy, Valašsko, Jeseníky, Praděd, Malou a Velkou Fatru. Masiv hory je protkán pískovcovými jeskyněmi, dlouhými až několik stovek metrů. Na vrcholu Radhoště stojí kaple a sousoší Cyrila a Metoděje. Radhošť bývá spojována s uctíváním pohanského boha pohostinnosti, plodnosti a úrody - Radegasta. Na jeho počest tu byla postavena socha Radegasta, která je součástí radhošťského masívu. Pohodlnou jízdu na Pustevny s pěkným výhledem na okolní krajinu vám může zpříjemnit sedačková lanovka, jejíž nástupní stanice se nachází poblíž hotelu Ráztoka v Trojanovicích. V zimním období si můžete na Pustevnách skvěle zalyžovat. Lyžařské terény jsou vhodné pro začátečníky a také pro zdatnější lyžaře.

Pro milovníky běžeckého lyžování patří k nejvyhledávanějším hřebenová trasa s výhledy na okolní krajinu směrem na Radhošť. Každý rok v lednu patří k tomuto kouzelnému místu sochy z ledu a sněhu. Vyřezávají je zde výtvarníci z několika zemí Evropy pod názvem Sněhové království. Sochaři tesávají svá dílka z velkých sněhových válců a ledových bloků. Tato akce se koná vždycky kolem půlky ledna. Ti, co zrovna nelyžují, se mohou pobavit ve skanzenech Mlýnská dolina a Dřevěné městečko, které se nachází v Rožnově pod Radhoštěm.

Mlýnská dolina je nejmladší expozicí Valašského muzea o strojích na vodní pohon. V areálu je umístěna valcha, mlýn, pila, hamr a lisovna olejů. Všechny mechanismy jsou poháněny vodní silou s výjimkou lisovny. Nejstarším areálem Valašského muzea v přírodě je Dřevěné městečko, kde byly znovu postaveny domy z rožnovského náměstí.  Nejrozsáhlejším areálem Valašského muzea je Valašská dědina,  můžete se podívat například na Hospodářské usedlosti, mlýn a kovárnu, která připomíná bývalé vesnice v Beskydech. Ve stylových hospůdkách na vás čeká výborná domácí kuchyně, např. valašská kyselica s uzeným masem.

Beskydy mají své kouzlo, kterému snadno propadnete. Můžete tady podnikat nejkrásnější výlety do okolí, prohánět se v zimě na sjezdovkách nebo běžkách, obdivovat krásy minulosti.

 

Marta – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
A taky ledové sochy to je nádhera...
Obrázek uživatelky
profil
Je to místo, kde jsem byla několikrát....Když k nám přijede návštěva, tak mimo jiné jezdíme i do Rožnova a na Pustevny...Jurkovičovy stavby obdivuji...
Obrázek uživatelky
profil
Jezdíme tam každý rok na lyže, fakt paráda SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
asi se tam letos pojedeme podívatSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
je tam fantasticky krásně jak v létě i v ziměSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles