Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejhorší diety

11. 05. 2011 | Diety
Diety jsou noční můrou většiny z nás, kteří jsme se o ni pokoušeli už několikrát a stále bezvýsledně. Pár kil se nám podaří shodit, ale většinou se zase rychle vrátí zpět. Kde děláme chybu? Možná jste zatím žádnou dietu nevyzkoušeli nebo nevíte, jak na ni. Nadbytečných kil se však můžeme zbavit jednoduše.

Nehledejte v lékárnách žádné zaručené tobolky či čaje na hubnutí a neuvažujte ani o finančně nákladné liposukci. Nejspolehlivější metodou při shazování kil a udržení váhy je pravidelný pohyb. Objevte v sobě pevnou vůli a alespoň obden věnujte hodinu volného času pouze sobě a svému tělu. Zkuste procházku svižnou chůzí, běhejte, jezděte na kole, skákejte přes švihadlo, setřete prach z rotopedu a začněte ho využívat nebo zkuste hodinku cvičení ve fitcentru. Každý pohyb se počítá a nejen, že shodíte nějaké to kilo, ale budete také plni energie a dobré nálady. A nezapomeňte na konzumaci syrové zeleniny a dostatek pití vody, především neperlivé.

Žebříček nejhorších diet:


Třetí místo - Bodová dieta

Název diety určitě nespočívá v heslu, co vidím, to zbodnu. Každá potravina má podle této formy určitý počet bodů. Denní příjem těchto bodů se musí dodržovat bez ohledu na to, jakou tělesnou stavbu máte a kolik energie vaše tělo potřebuje pro správné fungování. Zkonzumovaný počet bodů za jeden den přitom nesmí přesáhnout 22. Pokud se tedy rozhodnete, že máte chuť na kousek dortu a kávu, přišli jste rázem o třetinu bodů a většinu dne budete muset hladovět.

Druhé místo - Atkinsova dieta
Jedna z nejzákeřnějších diet, která se objevuje v různých časopisech či na internetových stránkách. Její princip spočívá v konzumaci především tučných potravin a například ovoce a zelenina je zde úplně opominuta. V zásadě se jí tedy především maso, vejce, ryby, sýry a spousta tuku. Zakázáno je jíst potraviny, které obsahují sacharidy (tedy cukry), mezi něž patří třeba těstoviny, pečivo, rýže, brambory, obiloviny a cereálie. Nesmí se sladit, pít alkohol a slazené nápoje, dovoleno není ani pití kávy. Pro naše tělo je to cesta do pekla. Játra nestíhají takové množství tuku zpracovat a může dojít k jejich selhání. Dále tím trpí cévy a další důležité orgány.

První místo - Hladovka
Hladovka je nejhorší možná dieta, pro kterou se můžete rozhodnout. Jednodenní hladovka nikomu neublíží, ale ani nepomůže. Dlouhodobá hladovka (více než 3 dny) tělu skutečně neprospívá a tělo ztrácí důležité minerály a vitamíny. Navíc budete bez energie a podrážděná nálada vám den rozhodně nezpříjemní. Hladovka se může držet pouze tehdy, chcete-li ji využít například k detoxikaci organismu (nejméně 36 hodin, nejdéle 3 dny). Pro shazování nadbytečných kil není ale vůbec vhodná. Při držení hladovky sice shodíte, ale kromě zdravotních potíží vás po nějaké době čeká v lepším případě původní váha, v tom horším případě i několik kilogramů navíc.


Evabel - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
ještě jednou díkySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
článek o dietě je moc pěkně napsaný a pravdivýSmajlík,jistě to pomůže hodně čtenářkám,výborný.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
moc vám děkujiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkný článekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkně napsaný článekSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles