Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejkrásnější italské destinace na strávení vaší letní dovolené

9. 03. 2017 | Evropa
Plánujete svoji letní dovolenou s rodinou a stále nevíte, kam vyrazit? Co třeba taková Itálie? Tato země v sobě ukrývá takové přírodní krásy, až máte pocit, že svoji dovolenou trávíte mimo evropský kontinent. K tomu přidejte výbornou místní kuchyni a srdečné chování italských obyvatel a máte dovolenou jak z pohádky.  

Sicílie – ostrov Slunce ve Středozemním moři

Sicílie láká na své krásy turisty z celého světa. Na největším ostrově ve Středozemním moři najdou totiž vše, co je potřeba k ideálnímu letnímu odpočinku. Pokud jste zastánci aktivní dovolené, můžete vylézt na nejvyšší činnou evropskou sopku Etnu, nebo procestovat krásy starobylých měst, kterých je na Sicílii nesčetně. Největší město Palermo vybízí k prozkoumání historických monumentů, mezi které patří katedrála z 12. století, kde jsou pohřbeni nejvýznamnější vládci Sicílie, renesanční kašna Fontana Pretoria či noblesní renesanční kaple Cappella Palatina s dobovými mozaikami. Nedaleko od Palerma leží městečko Monreale s nejstaršími dochovanými památkami normanské architektury na světě, nebo romantické město Cefalú se spoustou obchůdků a malebných kaváren. Nejkrásnější písčité pláže z celého ostrova najdete v oblasti města Taorminy nebo v sicilských přírodních rezervacích.

Kalábrie – panenská příroda s minimem turistického ruchu

Pokud chcete prožít klidnou a nezapomenutelnou dovolenou, Kalábrie je tou správnou volbou. Tato oblast se nachází na samém konci jižní Itálie, což zaručuje během letní sezony krásné slunečné počasí. Kalábrii se právem říká „perla Itálie“. Přírodní krásy a romantické písčité pláže s průzračnou vodou lákají každý rok tisíce návštěvníků. Nejkrásnější částí Kalábrie je rekreační oblast Capo Vaticano s krásnou panenskou krajinou, borovými háji a olivovníky. Mezi nejznámější a zároveň nejkrásnější pobřeží této oblasti patří 1 kilometr dlouhá pláž s jemným, bílým pískem v zátoce Grotticelle. Pro milovníky koupání a potápění je to doslova vysněné místo. Během své dovolené nezapomeňte ochutnat i místní speciality, mezi které se řadí feferonkový salám la´nduja nebo bylinkový likér vecchio amaro del capo. 

Sardinie – země s vůní afrických dálek

Druhý největší italský ostrov naplní očekávání jak dobrodruhů, tak i milovníků plážového odpočinku. Nejluxusnější turistickou zónu celého ostrova představuje Smaragdové pobřeží, které je zastavěno hotelovými a zábavnými komplexy. Na ostrově najdete jak písečné, tak oblázkové pláže. V okolí Cala Gonone se nachází spíše oblázkové, ke kterým je sice obtížnější přístup, ale máte pak jistotu většího soukromí během vašeho plážového odpočinku. Během dovolené na Sardinii určitě neopomeňte navštívit takzvané nuraghy, které jsou nevyřešeným tajemstvím místní architektury. Jedná se o malé kamenné pevnosti, jejichž původ nikdo z místních obyvatel nezná. Na ostrově se mísí evropská a africká kultura. Spousty sardinských oblastí připomínají zákoutí afrických dálek. Největší ostrovní město Cagliari, na jehož vrcholu se tyčí katedrála ze 13. století, je tomu jasným důkazem.

Pobyt v těchto italských destinacích je vhodný především pro rodiny s dětmi. Díky službám různých dětských klubů, které jsou v těchto místech k dispozici, si svoji dovolenou maximálně užijete v náručí vyhřátých písků u Středozemního moře, zatímco vaše děti objevují plný svět radosti, her a legrace.

Zdroj: CK Fischer


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
když si dají práci s článkem, tak by to chtělo víc fotek Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Byla jsem jen několikrát na Sicílii, je to krásný ostrov..
Obrázek uživatelky
profil
Jedná destinace hezčí a zajímavější než druhá. Já bych brala kteroukoliv Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles