Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejlepší akce podzimu a zimy 2015 v Berlíně

4. 09. 2015 | Evropa
Festivaly hudby, dobrého jídla a pití, literatury, módní přehlídky, unikátní architektonické prohlídky, maratony i ohňové show! Takové zážitky budou letos hýbat podzimním a zimním Berlínem. Nenechte si je ujít!

Musikfest, Berlín (2. – 20. 9. 2015)

Tato akce každý rok zahajuje berlínskou hudební sezónu. Před zraky diváků vystoupí desítky světově proslulých sólistů, sborů i orchestrů. Vaši přízeň si zaslouží 70 hudebních děl z dílen 25 skladatelů, které budou prezentovány německým i světovým orchestrem, instrumentálním i vokálním ansámblem.

Mezinárodní literární festival, Berlín (9. – 19. 9. 2015)

Toužíte se seznámit s arabskými i jihokorejskými básníky, americkými povídkáři či africkými romanopisci? Poznejte rozmanitost současné prózy a poezie od hlavních osobností světové literatury. Více než 100 autorů z 50 zemí se zúčastní více jak 200 akcí v rámci Mezinárodního literárního festivalu v Berlíně. Čekají na vás ukázky básní i prózy, diskuze s autory i politické rozprávky. Na programu je i literatura pro děti a mladistvé.

Den otevřených dveří kulturního dědictví, Berlín (12. – 13. 9. 2015)
V září je čas se vzdělávat a vy budete mít jedinečnou příležitost podívat se na významná historická místa. Po těch vás provedou odborníci, berlínští archeologové, památkáři a restaurátoři. Dovíte se zajímavé informace, záhady i tajemství tradující se o německých památkách, muzeích, palácích i sálech, které jsou dnes součástí německého kulturního dědictví.

Nejlepší akce podzimu a zimy 2015 v BerlíněTýden umění v Berlíně (15. – 20. 9. 2015)
Všichni milovníci umění se zářijový víkend sjíždí do Berlína, aby společně obdivovali umělecké skvosty z celého světa. Zúčastnit se můžete až 20 výstav, prostorových projekcí, ukázek soukromých kolekcí, zajímavých promítání a obohacujících diskuzí na besedách s umělci.

BMW Berlin Maraton, Berlín (26. – 27. 9. 2015)

Připravit se, pozor, start! Jeden z největších běžeckých závodů, kterého se účastní více jak 40 000 běžců z celého světa, se i letos koná poslední zářijový víkend v Berlíně. Běžet si pro medaili budou nejen profesionální závodníci, ale také běžečtí nováčci. A ti, kteří jen rádi fandí, si mohou užít bohatá hudební vystoupení, která celý závod doprovází. Oprašte tak své běžecké boty a vydejte se na ulici 17. června, kde běh začíná.

Berlin Food Week (28. 9. – 4. 10. 2015)

Týden plný dobrého jídla a zábavy vám v Berlíně připraví gurmánští profesionálové a kuchaři. Doma si dejte očistu a připravte své tělo na týden přímo nebeských hodů. Oslava německé, ale i mezinárodní kuchyně, na vás čeká na berlínském týdnu jídla. Autobusy Eurolines se do Berlína dostanete až 4x denně od 250 Kč za jednosměrnou Promo jízdenku. Více na www.eurolines.cz

Lichterfest, Berlín (2. – 18. 10. 2015)

Po dobu 17 dnů si můžete užít Berlín v jiném světle. Fasády domů, mosty i architektonické skvosty německých umělců budou terči světelné show. Lichterfest je jedním z nejznámějších festivalů světel, který za soumraku promění nekrásnější berlínské budovy v promítací plátna.  

Street party, Berlín (3. 10. 2015)
Výročí dne sjednocení Německa se musí patřičně oslavit, tak proč ne třeba na street party. U Braniborské brány bude připraven zábavní program pro celou rodinu. Hlad zaženete občerstvením u stánků a žízeň čepovaným německým pivem. Nebudete ani ochuzeni o již tradiční koncert v berlínské katedrále, o který je neutuchající zájem (vstupenky si raději kupte předem). O skvělou atmosféru se postarají i dostihové závody, konající se na závodišti Hoppegarten v Karlshorst, které začínají už ve 14 hodin.

Noc rodin, Berlín (10. 10. 2015)

Děti mají chodit v noci brzo spát, ale jednou za čas můžete udělat výjimku, jako například během akce zvané Noc rodin. V tento den se děti budou za doprovodu rodičů toulat nočním Berlínem a poznávat jeho tajemství. Na děti čeká komentovaná večerní prohlídka německé metropole, hledání pokladu, noc plná pohádek a večeře za tmy.

Festival světel, Berlín (18. 10. 2015)

Braniborská brána, televizní věž i berlínská katedrála se na jeden den promění k nepoznání a zaslouží se o to světelná show. Fasády nejznámějších berlínských budov budou oslněny barevnými světelnými projekcemi, prostřednictvím kterých vám svou tvorbu představí němečtí i zahraniční umělci. Užijte si v Berlíně noc plnou světel.

Jazzfest, Berlín (5. – 8. 11. 2015)
Jazzový festival se už od roku 1964 koná tradičně v Berlíně. Od té doby německá metropole zažila vystoupení více jak 5 000 hudebních mágů a 1 200 kapel. I letos se máte na co těšit. Nezapomenutelný hudební zážitek progresivního i tradičního jazzu na vás čeká hned na několika místech v Berlíně.

Zdroj, foto: Eurolines
Foto: Deutsche Zentrale fur Tourismu


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !