Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Nejlepší akce podzimu a zimy 2015 v Londýně

14. 09. 2015 | Evropa
Festivaly hudby, dobrého jídla a pití, literatury, módní přehlídky, unikátní architektonické prohlídky, maratony i ohňové show! Takové zážitky budou letos hýbat podzimním a zimním Londýnem. Nenechte si je ujít!

Open House, Londýn (19.–20.9.2015)

Oslavte den architektury návštěvou skvostných budov a skrytých prostorů v hlavním městě Velké Británie. Zúčastnit se můžete až 800 komentovaných prohlídek, diskuzí a dalších aktivit. Nahlédněte v tento den do ikonických budov či domovů slavných a bohatých osobností, které jsou běžně veřejnosti nepřístupné. Otevřou se vám dveře domu číslo 10 v Downing Street, kde bydlí britský premiér, či Mansion House, oficiální rezidence primátora Londýna. A pozor: vstup na tuto akci je zdarma!

Design Festival, Londýn (19. – 27. 9. 2015)
V Londýně se letos uskuteční už 13. ročník Design festivalu. Zavítejte na festival oslavující talent a nadání současných umělců. Široké spektrum designových inovací se vám představí na více než 300 akcích a výstavách, které se konají na mnoha místech této anglické metropole. Navštívit můžete jak velkolepé výstavní síně, tak i malá místní studia.

Fashion Weekend, Londýn (24. – 27. 9. 2015)
Co se bude příští sezónu nosit? Do tajemství módních trendů můžete nahlédnout v galerii Saatchi, kde se koná víkend módy. O exkluzivní zážitek se vám postarají módní přehlídky světových designerů a módních návrhářů, pop-up obchody s nejnovějšími trendy, kadeřnické a kosmetické bloky a vzdělávací panely. Domů si s sebou můžete odvézt garderobu od vyhlášených designérů za zvýhodněnou cenu. Zbyde i čas prodiskutovat trendy v nadcházející sezóně s klíčovými módními redaktory, stylisty a odborníky. 

Nejlepší akce podzimu a zimy 2015 v LondýněRestaurant Festival, Londýn (1. – 31. 10. 2015)
Žádný milovník jídla si nesmí nechat ujít měsíc dobrého jídla. V říjnu vás budou rozmazlovat londýnské restaurace a jejich šéfkuchaři. Speciální menu a početné labužnické akce nesmí uniknout vaší pozornosti. Šéfkuchaři z nejlepších londýnských restaurací pro vás připraví jedinečné menu za zvýhodněnou cenu. Zúčastněte se kulinářské tour i dalších lahodných aktivit v rámci dnů restaurací.

Afrika v Británii, Londýn (10. 10. 2015)
Afrika se stěhuje do Londýna, ale pouze na jeden den. Druhou říjnovou sobotu se můžete vydat na Trafalgar Square, kde se prostřednictvím hudby, tance, módy a zábavy seznámíte s africkou kulturou. Poznejte africké zpěváky, bubeníky i akrobaty. Hlad i žízeň zaženete u stánků s jídlem a těšit se můžete i na opravdové dobroty. A pozor: Vstup na tuto akci je zdarma!

Diwali, Londýn (11. 10. 2015)
Trafalgar Square se na jeden den promění v Indii. Tisíce lidí míří do Londýna na festival světel, aby ochutnali vegetariánské jídlo od pouličních prodejců, zaposlouchali se do živé hudby a společně si zatančili. Na Diwali se není čeho bát. Tady totiž vítězí dobro nad zlem a světlo nad tmou. A pozor: Vstup na tuto akci je zdarma!

Noc ohňostrojů, Londýn (5. 11.  2015)
Oblohu, rozzářenou tisíci světel, si můžete užít nejen při oslavách příchodu nového roku, ale také během noci ohňostrojů, která se koná první listopadový týden. Show s ohňostroji je dnes už britskou tradicí, ale má také skrytý význam, který se datuje do roku 1605. Tehdy se katolický spiklenec Guy Fawkes pokusil vyhodit do povětří britský parlament a krále Jakuba I., což se mu vymstilo a on skončil v žaláři.

Jazz festival, Londýn (13. – 22. 11. 2015)
Mix světových umělců i začínajících hvězd se vám představí na 23. ročníku jazzového festivalu v Londýně.  Londýnské uličky a zákoutí se stanou koncertními halami jazzových kapel i vokalistů. Těšit se můžete na vystoupení Alfreda Rodrigueze, Kurta Ellinga či Dava Hollanda.

Primátorská show, Londýn (14. 11. 2015)
Jak se slaví v primátorském stylu? Od pouličních tanců, přes pojídání skvělého jídla až po vojenskou přehlídku. Primátorská show baví lidi už 800 let. Poprvé ji lidé zažili v roce 1215, kdy proběhly první volby do primátorské funkce. Vydejte se s půl milionem lidí na pestrý průvod napříč Londýnem. Večer bude již tradičně zakončen okázalým ohňostrojem. A pozor: Vstup na tuto akci je zdarma!

Den svatého Ondřeje, Londýn (30. 11. 2015)
Svatý Ondřej je, jak se ví, patronem Skotska, ale i Londýňané jeho den rádi slaví. Zažijte trochu Skotska v londýnském stylu. Lidé oblečení do tartanu budou v barech popíjet whisky, jíst tradiční haggis a hrát na dudy. Na této velkolepé oslavě byste chybět rozhodně neměli.

O pohár Petera Pana (25. 12. 2015)
Jak slaví Vánoce v Londýně? Například plaveckým závodem. I vy se můžete zúčastnit 91 metrů dlouhého vánočního závodu v plavání. Stačí se vydat směr Hyde park a připojit se k dalším plaveckým nadšencům, kteří i letos budou plavat jako o život, aby získali pohár Petera Pana. A pozor: Vstup na tuto akci je zdarma!

Zdroj, foto: Eurolines
Foto: Music festival in England ©VisitBritain - Simon Winnall


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !