Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejlepší detoxikace léčivými bylinami

11. 07. 2011 | Knižní tipy

Název knihy: Nejlepší detoxikace léčivými bylinami
Autoři: Patricia Bareau, Franck Gigon
Nakladatelství: Computer Press
Datum vydání: 12. 4. 2011
Brožovaná vazba
Počet stran: 112 str.
Formát: 167 x 225 mm
Cena: 195 Kč


Detoxikace organismu je pro naše tělo nutná, protože je stále vystavováno škodlivým vlivům, jako jsou stres, přepracování, nedostatek pohybu, znečištěné ovzduší, nevhodná skladba stravy, chemikálie v potravinách apod. Nahromadění škodlivin v organismu často způsobuje únavu, alergie a nemoci.


knihaJak můžeme našemu tělu od těchto jedů pomoci? Nejstarší, ale také nejúčinnější metoda spočívá v pravidelné vnitřní očistě pomocí drenážních bylin. Tato knížka vás provede procesem detoxikace, seznámí vás s nejrůznějšími očistnými kúrami, objasní, za jakých podmínek kterou použít a které byliny jsou pro vás nejvhodnější. V knize mimo jiné naleznete:


- detoxikační kúry pro různé zdravotní obtíže (únavu, nemoci oběhového systému, závislost na nikotinu, trávicí potíže, onemocnění dýchacích cest atd.)
- speciální kúru pro sportovce
- jak vyčistit tělo po požití většího množství jídla či pití (alkoholu)
- detoxikaci při rekonvalescenci
- jak byliny připravovat a používat
- podrobný seznam detoxikačních bylin s radami fytoterapeuta


O autorovi:


Franck Gigon je lékař. Přednáší fytoterapii na lékařské fakultě v Paříži a pořádá na toto téma konference pro odbornou veřejnost. Patricia Bareau je diplomovaná sestra, která prošla univerzitním studiem zaměřeným na fytoterapii a botaniku. V současné době je novinářkou a přispěla k napsání několika knih na téma přírodní medicíny.


Ukázka z knihy:

Kúra podle ročního období
Příprava na zimu


V zimě organismus čelí virovým a bakteriálním epidemiím a mnoha oslavám spojeným s koncem roku (viz Jak zmírnit důsledky příliš veselých oslav, str. 42). Byliny pro drenáž jater a ledvin s antioxidačním účinkem podporují imunitní systém a napomáhají přirozené detoxikaci. Příprava na jaro
Na konci zimního období a po přestálých virových útocích vykazuje organismus únavu. Své udělají i výstřelky v životosprávě při oslavách konce roku.A s jarem musí čelit období pylů. Bylinná kúra pomáhá organismu, aby se obnovil.


Příprava na léto


Přes všechna dnes už známá rizika vystavení pokožky slunci má letní opalování stále svůj význam. Nebezpečí tohoto zvyku se zmírní, použijeme-li předtím drenážní bylinnou kúru s antioxidačním účin kem a přidáme-li
stravu bohatou na zinek, se len, karotenoidy, vitamin C, vitamin E a polyfenoly (silné antioxidanty).


Jak se střídají roční období, náš organismus se potýká se třemi nesnadnými
situacemi: v zimě s nastydnutím; na jaře s únavou po zimě a sezonními
pyly; v létě se sluncem. V těchto třech klíčových obdobích nám pomáhají
kúry ze zvláštních bylin. Rostlinné zdroje bohaté na zinek: obilné klíčky, olejniny, tofu, luštěniny, zelenina, celé obilniny atd.


Rostlinné zdroje bohaté na vitamin C: čerstvé ovoce a zelenina, citrony, kiwi, pomeranče, grapefruity, mandarinky, papája, melouny, angrešt, listová zelenina, červená a zelená paprika, zelí a další. Rostlinné zdroje bohaté na vitamin E: rostlinné oleje z obilných klíčků, olivový, světlicový, sezamový olej, obilniny a olejniny.


Tuto knihu Nejlepší detoxikace léčivými bylinami koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Computer press.


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !