Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejlepší místa pro vaši dovolenou na českých horách

29. 07. 2020 | Česká republika
-Komerční sdělení-

Dovolená v Česku není z nouze ctnost. Je to jen návrat k domácímu zlatu, které jsme vzhledem k možnostem poznávat svět považovali za samozřejmé, a trochu na něj zapomněli. Skvělé je, že i do té nejvzdálenější destinace, která vás napadne, to není dál než pět hodin autem, což je čas běžně promrhaný čekáním na letištích. Všude vám rozumějí, takže tak nějak přirozeně cítí, co máte rádi a co vám udělá radost. Do lázeňských a wellness hotelů v Česku se za posledních dvacet let naučili jezdit hosté z celého světa nejen kvůli krásným místům, ale také špičkovému servisu, který rozkvetl na úroveň, jakou jsme kdysi tiše obdivovali v zahraničí.


Česko je nádherná země s neskutečně pestrou krajinou. Vyhřáté skály, oblé kopce, tiché stráně, zurčící toky, hravé stezky, šumící louky, divoké ovoce jsou jen letmou vzpomínkou na naše dětské prázdniny, do nichž se teď můžeme vrátit a znovu si je užít.

KrkonošeČeské a moravské hory mají řadu předností, jaké jsme si v minulosti neuvědomovali. Díky pečlivé práci Klubu českých turistů u nás existuje na čtyřicet tisíc čtyřbarevně značených turistických tras. Takovou síť nemají nikde ve světě. Zatímco v zahraničí je často užívání cest omezené z důvodů majetkových poměrů, u nás je s výjimkou chráněných oblastí povoleno užívat pěšiny a cesty takřka neomezeně. Pocítí to i cyklisté, kteří se nemusejí omezovat na pár vymezených cyklostezek. Vůbec nejvíc to pak docení milovníci horských kol. Mimo tisíce turistických cest si můžou užít vzrušující jízdu v desítkách vynikajících trailových středisek, které za posledních pár let vybudovaly mnoho kilometrů úžasně hravých singletracků. Češi jsou všeobecně velmi tolerantní i ke psům a jejich majitelům, pro něž domácí dovolená představuje způsob, jak si odpočinout bez stresu, že jejich čtyřnohý přítel někomu překáží.

Můžeme odpočívat, zdolávat hřebeny, sjíždět pěšiny, uchodit se do úplného vypnutí a na čerstvém vzduchu dostat naléhavou chuť pořádně se najíst a pak se uvelebit v horké vodě nebo se natáhnout na dýchající dřevo v roztopené sauně. Vypnout, vzdálit se od každodenního komíhání, zklidnit se a najít pevnou zem pod nohama, to je přesně to, co si přejeme letos v létě zažít.

Při výběru jsme vycházeli z hodnocení na českém rezervačním online systému Spa.cz, který v současnosti nabízí 2 896 balíčků v lázeňských destinacích a wellness hotelech. Vedle tradičních míst, jako jsou Karlovy Vary, Mariánské Lázně či Františkovy Lázně, Lázně Luhačovice, Poděbrady, Teplice nad Bečvou, Třeboň, nebo Lázně Libverda jsou ve výběru stovky atraktivních míst, kde poskytují služby na špičkové úrovni a které si říkají o vyzkoušení. Výhodou je, že na Spa.cz najdete osobní hodnocení českých uživatelů a hostů, jejichž zkušenosti vám snadno pomohou s rozhodováním o vlastní dovolené. Přijměte naše tipy jako dobré přátelské rady, jak si ji vychutnat jako nikdy dřív.

Za alpských stylem na horský vzduch

Apartmány Svatý Vavřinec - Krkonoše

Kam: Pec pod Sněžkou
Tip na ubytování: Aparthotel Svatý Vavřinec, hodnocení spa.cz: 88 %
Přímo v srdci Pece pod Sněžkou najdete kus Rakouska, Švýcarska i Itálie na jednom místě. A tím je designový Aparthotel Svatý Vavřinec. Ideální místo pro celou rodinu, která si vyrazí do Krkonoš za turistikou i odpočinkem na horském vzduchu. Ale pokud se chcete doslova na pár dnů zašít a vůbec nevycházet, i tak budete mít co dělat. Vyzkoušejte skvělý wellness s masážemi obličeje nebo degustujte ve vyhlášené restauraci. Děti můžou skotačit ve skvěle vybavené herně.

Za lokální gastronomií do srdce Beskyd


Kam: Velké Karlovice v Beskydech
Tip na ubytování: Grandhotel Tatra, hodnocení spa.cz: 95 %
Zažijte autentické Valašsko s pastvinami a pasoucími se ovcemi, horskými hospodářstvími a krajinou, která by mohla vyprávět. Grandhotel Tatra ve Velkých Karlovicích vás nadchne originální architekturou po vzoru rakouských chaletů, luxusním ubytováním, a především svou gastronomií, která je založena na lokálních produktech z farem z blízkého okolí. Přijďte se nadýchat čerstvého vzduchu a poznejte krajinu, kde čas ubíhá pomaleji.
Grandhotel Tatra









Za horským pivem po pořádné bajkovačce

Kam: Špičák u Železné Rudy na Šumavě
Tip na ubytování: Orea Resort Horizont, hodnocení spa.cz: 86 %

Orea Resort Horizont
Bike park na Špičáku je pověstný a dobře udržovaný, takže tu můžete jezdit týden, aniž by se vám traily omrzely. Nikomu nedá nezavítat k Černému a Čertovu jezeru, k nimž se pojí mýty a historky o utonulých měřičích hloubky, podvržených nacistických archivech, utopených kočárech, čertových rejdech či potměšilých skřetech. V druhém nejvýše položeném pivovaru Střední Evropy si dáte nefiltrované, nepasterované pivo vařené dle starých receptur. Po dni stráveném na kole nebo běháním po horách vám přijde k chuti bohatý hotelový bufet a vířivka nebo bazén s protiproudem, vodopádem a masážními tryskami.


Za golfem


Kam: Cihelny u Karlových Varů
Tip na ubytování: Cihelny Golf & Wellness Resort, hodnocení spa.cz: 91 %
Hráči golfu jsou pověstně nároční, což je dobře, protože díky nim u nás vznikla celá řada skvostných hřišť. Cihelny patří ke špičce. Mnohokrát oceněná lokalita leží v chráněné krajinné oblasti Slavkovský les, odkud je to jen sedm kilometrů vzdušnou čarou dobře odpáleného míčku do Varů. Osmanáctijamkový ráj navrhl jeden z nejlepších golfistů historie Gary Player, jehož společnost Gary Player Design Company zde vytvořila hřiště skotského typu. Jde o techničtější hřiště, přičemž o páté jamce se dokonce říká, že se do ní dá míček dopravit přes skálu. Po kvalitní hře se můžete naložit do neméně lákavého wellnessu a vychutnat si večeři připravenou na venkovním grilu.
Cihelny u Karlových Varů













Do Českého Švýcarska bez signálu

Hotel Ostrov u Tisé

Kam: Ostrov u Tisé v Ústeckém kraji
Tip na ubytování: Hotel Ostrov, hodnocení spa.cz: 92 %
Zažijte konečně pořádný digitální detox. Ve wellness Hotelu Ostrov v Tisé by vám mobil stejně nebyl k ničemu. Široko daleko byste totiž signál hledali marně. A to je ideální příležitost se oddat procházkám mezi skalami, vyrazit na kolo, vychutnat si klid při rybaření či si dopřát relax ve vyhřívaném bazénu, vířivce nebo při masáži. A hlavně ta kuchyně! Místní restaurace je známá široko daleko a jejich domácí paštiky prostě musíte ochutnat. Z pobytu ve čtyřhvězdičkovém hotelu Ostrov budete mít sil na rozdávání.





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Nejlepší místa pro vaši dovolenou na českých horách:

Nejlepší místa pro vaši dovolenou na českých horách
Nejlepší místa pro vaši dovolenou na českých horách
Nejlepší místa pro vaši dovolenou na českých horách
Nejlepší místa pro vaši dovolenou na českých horách
Nejlepší místa pro vaši dovolenou na českých horách
Nejlepší místa pro vaši dovolenou na českých horách
Nejlepší místa pro vaši dovolenou na českých horách
Nejlepší místa pro vaši dovolenou na českých horách
Nejlepší místa pro vaši dovolenou na českých horách
Nejlepší místa pro vaši dovolenou na českých horách
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
vybrala bych siSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles