Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejlepší půjčky online? Hlídejte si RPSN a srovnávejte

29. 09. 2018 | Finance
-Komerční sdělení-

Když přijde řeč na půjčku, často sledujeme nesprávná kritéria. Nízká úroková sazba zní přece jen o dost lépe než všechny ty poplatky za sjednání půjčky či vedení úvěrového účtu. Pokud ale nechcete přijít na buben, ale naopak si chcete vybrat opravdu dobře, sledujte především hodnotu RPSN.


To jsou samé pojmy a dojmy, kdo se v tom má ale vyznat? Každý přitom zdůrazňuje něco jiného. Jednou je to úroková sazba, podruhé měsíční splátka a potřetí nulové poplatky. Inu, vyznat byste se v tom měli právě vy osobně, pokud chcete, aby vás půjčka nezruinovala a neposlala přímo do finančních pekel. Nebojte se, není to tak složité, jak to na první pohled vypadá. Pokud však pochopíte, co RPSN znamená a jak funguje, nejlepší půjčky on-line už vám nikdy neutečou.

hlídejte si RPSNCo je RPSN?


Často používaná zkratka RPSN znamená roční procentuální sazbu nákladů. Na rozdíl od úrokové sazby RPSN zahrnuje celkové náklady, které za půjčku zaplatíte, přičemž je hodnota vyjádřena v procentech z půjčené částky za jeden rok. Použijeme-li starou dobrou lidskou (srozumitelnou) řeč, RPSN zahrnuje veškeré náklady a poplatky spojené s vyřízením, správou a splacením půjčky.

Co všechny tedy RPSN zahrnuje nebo může zahrnovat?
    • úrokovou sazbu
    • administrativní poplatky (za poskytnutí půjčky, za správu úvěrového účtu, za předčasné splacení apod.)
    • pojištění schopnosti splácet
    • vedení běžného účtu u stejného poskytovatele

RPSN a krátkodobé půjčky


Znát RPSN se vyplácí zejména u půjček, které tváří jako výhodné půjčky hned. Díky RPSN si je totiž můžete nejen snadno porovnat mezi sebou, ale především rychle zjistíte, zda má smysl o takové půjčce vůbec uvažovat. U krátkodobých půjček je ale třeba brát v úvahu, že doba splatnosti činí většinou 30 dní a je to tedy o dost kratší než jeden rok. Tím pádem může být hodnota RPSN značně zkreslená.

V tomto případě je stěžejní spíše poplatek za poskytnutí půjčky a celková částka, kterou za půjčku zaplatíte. Rychlá půjčka ve výši 10 000 Kč, za kterou nakonec zaplatíte téměř dvakrát tolik, nebude výhodná za žádných okolností. Buďte chytří a vždy si spočítejte, na kolik vás půjčka opravdu vyjde.


Vybírejte chytře, srovnávejte


Jestli mají dnešní zájemci o půjčku v něčem výhodu, je to možnost rychlého srovnání půjček online. Žádné průzkumy, návštěvy bank, počítání po večerech, nic takového. Nejlepší půjčky na trhu si jednoduše mezi sebou srovnáte na webových stránkách, které se specializují na porovnávání nejrůznějších finančních a dalších produktů, tedy i půjček.

To však neznamená, že se budete slepě řídit výsledky srovnání. U vybraných půjček si pečlivě prostudujte všechny podmínky a ujistěte se, že vše, co daný poskytovatel nabízí, je pravda. Poměrně důležitá je znalost sankčních podmínek. Určitě nechcete za jeden den prodlení platit přehnanou pokutu. Vždy se ujistěte, že podmínky jsou nastavené férově pro obě strany.





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !