Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Nejúčinnější sporty k hubnutí a formování postavy - část 2.

21. 07. 2011 | Fitness

Jaké sporty můžete vyzkoušet Světoví trenéři se každoročně snaží objevit co nejúčinnější druh sportu, který by z těl jejich klientů vytvaroval objekt touhy. A my, obyčejní smrtelníci, pak můžeme jejich nápady sami posoudit ve fitness studiích. A co je právě teď in?


Čtěte také: 1. část - Nejúčinnější sporty k hubnutí a formování postavy


ORIENTÁLNÍ TANEC


Orientální tanec, u nás nazýván také břišní tanec, je určen pro všechny věkové kategorie či úrovně pohybového nadání, vhodný je dokonce i pro těhotné ženy (určitá opatření u některých prvků přece jen jsou). Orientální tanec přináší pozitivní účinky jak na fyzickou kondici, tak na psychiku. Je ale potřeba dodržovat správné provádění prvků, cvičit je dobré pod vedením instruktorky.


orientální tanceZákladem tance jsou krouživé a vlnivé pohyby doplňované rytmickým potřásáním boků a ramen. Při orientálním tanci pracuje celé tělo, důraz se klade na pánevní oblast a břicho. Pokud chcete spalovat tuky a formovat postavu, vyberte si novou formu břišního tance – orient fitness.


Čtěte také: Orientální tanec - perla východních kultur nebo Orientální tanec - perla východních kultur, 2. díl


PILATES


Pilates je sestava více než 30 cviků zaměřená na posílení hlubokých břišních a zádových svalů, na aktivaci bránice a svalů pánevního dna. Cvičí se na podložkách, většinou vleže, ale i v kleku nebo sedu a cvičení oživuje široká škála pomůcek. Cviky jsou velmi obtížné na správné provedení, proto je
vhodné začít cvičit pod dohledem zkušených lektorů, aby si člověk sám neublížil. Pocity po cvičení musí být příjemné, v žádném případě člověk nesmí cítit bolest v dolní části zad.


Pilates je relativně silové cvičení, obvykle se nedoporučuje v období těhotenství, ale naopak právě posílením břicha i aktivací pánevního dna skvěle dostává tělo do formy po porodu. Při dobrém vedení může být pilates prospěšný i při výhřezech plotének, které již nejsou akutní. Ale zejména je to
preventivní cvičení, které pomáhá lépe si uvědomovat své tělo a vytvarovat ho do příjemné formy. Nelze říct, že by člověk samotným cvičením zhubl, ale formování těla je vidět i bez váhového úbytku.


Čtěte také: Pilates - harmonické posílení celého těla nebo Chcete krásnou postavu? Zkuste pilates


PILOX


Švédská baletka Viveca Jansen vytvořila kombinaci svých oblíbených sportů a vznikl pilox- pilates a box. Z boxu si vypůjčil energii, rychlost a výkopy. Z pilatesu přináší preciznost pohybu a důraz na protahování. Trénink je velmi silový, ale ne tak náročný jak box. Protože se jedná o naprostou novinku, není zatím cvičení v České republice dostupné. Na internetu si ovšem můžete objednat DVD, speciální pilox rukavice i značkové oblečení.


POWER PLATE


Power plate je speciální vibrační plošina určená ke kondičnímu cvičení. Klient pracuje s vlastní hmotností a nepotřebuje žádné další pomůcky. Cvičení na kmitající plošině je velmi účinné a namáhavé. Práci svalů zlepšují a zefektivňují vibrace. Nedávné průzkumy potvrdily, že power plate snižuje množství tuku, který se ukládá uvnitř břišních orgánů. Pro dosažení správného účinku stačí cvičit půl hodiny. V nabídce si můžete vybrat mezi individuální lekcí nebo kruhovým tréninkem.


Čtěte také: Cvičení na Power Plate


ZUMBA


zumbaZumba nemá klasické kurzy ani úrovně pokročilosti, zájemci dochází na tzv. openclass – otevřené hodiny. Jedna hodina obvykle trvá 60 minut. Choreografie reaguje velmi přesně na hudbu, s každou novou hudební pasáží se objevuje nový taneční krok. Převážně se cvičí na latinskoamerické rytmy (salsa, merenga, cha-cha, mambo, …). Zaznít mohou i prvky orientálních a afrických tanců.


Návštěvníci lekce se choreografii učí za pochodu. Kroky jsou však tak lehké, že žádné extra vysvětlování není potřeba. Instruktor dává pokyny ke změně neverbálním způsobem, takže hudbu nepřekřikuje. Zumba střídá rychlé a pomalé skladby, čímž se dosahuje velmi účinného tréninku. Za jednu lekci můžete spálit 300 – 1 000 kcal.


Mohou ji cvičit lidé všech věkových kategorií. Pozor by si však měli dát především jedinci s vyšší nadváhou. Při zumbě totiž často stoupá tepová frekvence nad 160 a při takové frekvenci hrozí netrénovaným lidem kolaps.


Čtěte také: Zumba - latinskoamerický aerobní tanec


SPINNING


Spinning je energeticky účinné skupinové cvičení za doprovodu hudby na stacionárním kole. Oproti klasické cyklistice je však fyzicky náročnější. Na spinningových strojích se pracuje pouze s odporem brzdy a nikoliv se setrvačností a hmotností těla (jako na klasickém kole), šlape se na něm trochu jinak. Při spinningu se při vyšších rychlostech spalují cukry, vykonáváte anaerobní aktivitu.


Zlepšujete tedy svoji kondici, ale není to zcela vhodná aktivita pro hubnutí.
Pokud chcete spinning využít k boji s nadváhou, domluvte se na tom s instruktorem. Měl by vám navrhnout individuální plán v nižším tempu, kdy vydržíte šlapat déle. Tuky se začnou spalovat cca po půl hodině.


Čtěte také: Schwinn cycling a spining - rozdíl?


Zdroj: ŽijZdravě.cz

Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Tančím Zumbu a je to skvělé,udrží to krásnou postavu a je to zábavnéSmajlík doporučuji!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles