Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 17.04. 2024
Dnes má svátek Rudolf
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejúspěšnější a nejzajímavější alba roku 2010

31. 12. 2010 | Novinky

MADONNA - The Sticky & Sweet Tour  2x PLATINA
První letošní velký titul, koncertní záznam Madonny z jejího posledního stejnojmenného turné na Blu-ray a DVD, dnes již 2x „platina“ za prodej v ČR. The Sticky & Sweet Tour  je u nás zároveň nejprodávanější koncertní záznam zahraničního interpreta roku 2010. 


PHIL COLLINS – Going Back  ZLATO
Velký návrat letošního roku - comebackové album Phila Collinse Goig Back po dlouhým 8 letech. Album, kde si Phil Collins plní sen a zpívá své zamilované soulové hity z šedesátých let. Goig Back se svými podeji blíží u nás k ocenění „platina“.



LINKIN PARK – A Thousand Suns ZLATO
Nové album Linkin Park , nejpopulárnější rockové formace posledního desetiletí,  je ukázkou přerodu teenage idolů mezi respektované současné interprety bez všech barier a předsudků. A Thousand Sunsje zároveň jedním z nejdiskutovanějších alb v rockové hudbě tohoto roku.


SEAL – 6:Commitment ZLATO
Novinkové album Seala Commiment je návratem k jeho původním písničkám po předchozí odbočce k soulové klasice. Commitment prezentuje Seala v jeho tradiční osvědčené poloze a je vidět, že přesně takto ho „jeho“ Češi milují. Album je u nás již tradičně „zlaté“ a navíc hitparádová umístění z ČR jsou pro Seala světově vůbec ta nejúspěšnější.


notyERIC CLAPTON – Clapton  ZLATO
Album s prostým názvem Clapton je jedním z našich fenoménů roku 2010. Bez masivní reklamy, bez hitu v rádiu nebo v televizi a navíc s netradičním repertoárem, je novinkové album Erika Claptona prvním albem , za které mu může být i u nás udělena „zlatá deska“. Tento úspěch Claton korunuje svým vůbec nejvyšším hitparádovým umístěním v ČR (3.místo hitparády IFPI ČR). V těchto dnes vychází letošní skvělý koncertní záznam Crossroads 2010 na DVD a Blu-ray. 


NEIL YOUNG – Le Noise
A pokud o albu Clapton hovoříme jako o překvapení, tak letošní novinka veterána Neila Youga Le Noise je přímo šokem. Jeho solitérní projekt, na kterém se však výrazně podílí legendární producent Daniel Lanoise, (U2) má po celém světě excelentní recenze a přestože se jedná vyloženě o alternativní nahrávku, u nás patří na podzim mezi nečekaná hitparádová překvapení. Těsně před koncem roku  navíc vyjde toto album v live provedení na DVD a Blu-ray .


SERJ TANKIAN – Imperfect Harmonies
I na svém druhém sólovém albu Imperfect Harmonies  Serj Tankin dokazuje, že je originální umělec. Kombinace rocku, elektroniky a klasické hudby , přináší nový hudební rozměr naznačený již na dřívějších nahrávkách  Serjových domovských System Of A Down. Není od věci zde zmínit i  jeho skvělý letošní vyprodaný pražský koncert u příležitosti uvedení provedení projektu Elect The Dead Symphony (vyšlo také letos na CD a CD+DVD.


KORN – Remember Who You Are
Nové album Remember Who You Are je návratem Korn  k producentovi Rossu Robinsonovi, který stojí za jejich dřívějšími úspěchy. Novinky z alba Korn představili letos v létě na festival e Řípfest, kde svým vystoupením nakonec předčili i hlavní hvězdu večera. Album KORN je u nás distribuováno díky exkluzivní spolupráci Supraphonu a vydavatelství Roadrunner. 


OST - The Twilight Saga: Eclipse
Mezi úspěšnými tituly roku 2010 nesmí chybět ani výtečný soundtrack k filmové sérii The Twilight Saga, jehož třetí díl Eclipse doprovodila hudba absolutní, převážně rockové špičky světové popmusic.
Mezi 15 skvělými písněmi dominuje letošní singl skupiny Muse  „Neutron Star Collision (Love is Forever)“. 


JAMES BLUNT – Some Kind Of Trouble
V pořadí třetí album nám velmi dobře známého Jamese Blunta opět přináší silné popové melodie a srdcervoucí balady. Překvapením je potom pilotní svěží singl „Stay The Night“ , na kterém se podílel i jeden z nejvyhledávanějších autorů současnosti - Ryan Tedder ze skupiny One Republic. 


MY CHEMICAL ROMANCE - Danger Days: The True lives Of The Fabulous Killjoys
Předposlední v přehledu je absolutní novinka tohoto týdne, nové album amerických My Chemical Romance. Odvážný konceptuální projekt  má svůj život teprve před sebou, ale první reakce na album jsou plné překvapení a nadšení.


DAVID DEYL – Hlavolam
„Last but not least“ , možná nečekaně se mezi úspěšnými alby roku 2010 objevuje i loňské debutové album Davida Deyla Hlavolam. Díky několika velkým rádiovým hitům („Akorát“, „Nic nevzdávám“ a nově „Hry o nás“) se výrazně prosadil David i letos. Výsledkem toho je řada úspěchů a nominací v prestižních výročních cenách. Na příští rok již nyní chystá David nové album, se kterým hodlá výrazně ovlivnit dění domácí pop music.


Zdroj: Supraphon.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ja by som si tam dala aj ine srdcovky
Obrázek uživatelky
profil
ja by som si tam dala aj ine srdcovky
Obrázek uživatelky
profil
je to dosť relatívny názor
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles